عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت ملک در ترکیه

در سال های اخیر، خرید ملک در ترکیه به عنوان یکی از سودآورترین حوزه های سرمایه گذاری در این کشور، مورد توج سرمایه گذاران داخلی و خارجی بسیاری بوده و آنها همواره از فرصت های موجود در این زمینه استفاده کرده اند. در چنین شرایطی، آنچه سرمایه گذاران و خریداران خاریج باید بدان توجه زیادی داشته باشند، توجه به عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت ملک در ترکیه است، چراکه آگاهی از این موضوع می تواند مانع از متحمل ضرر شدن و افزایش سود در این رابطه گردند.

آشنایی با ترکیه و شرایط اقتصادی آن

شبه جزیره ترکیه در نقطه تلاقی آسیا و اروپا، از گذشته های بسیار دور، همواره یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین مناطق بوده که در عصر حاضر نیز، همچنان تداوم دارد. این سرزمین از همان دوره های نخست بواسطه دسترسی به دریاهای سیاه، اژه و مدیترانه، منطقه ای ایده آل برای شکل گیری تمدن ها و حکومت های بزرگ بوده و با توجه به آب و هوای تنوع و گرم و معتدل بویژه در نواحی غربی آن، توانسته از شرایط خوبی جهت رشد و توسعه برخوردار گردد. از این رو، قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم و نیز امکان انجام انواع تبادلات تجاری با سایر کشورها مخصوصا از مسیر دریا، از عوامل رشد و شکوفایی این کشور می باشند.

این روند در عصر حاضر، با همگامی ترکیه با استانداردهای روز دنیا، استفاده از فناوری های نوین و تصویب قوانین کارآمد، همگی توانسته اند در فراهم آمدن شرایط مناسب جهت بهره برداری از انواع فرصت ها و ظرفیت های سرمایه گذاری در ترکیه جهت رشد و توسعه این کشور، بتواند سود برد. از سوی دیگر، تعدد جاذبه های تاریخی، طبیعی، شهری، فرهنگی و …، فرصت های فراوان برای سرمایه گذاری های سودآور، طرح های تشویقی دولت برای جذب سرمایه گذاران خارجی، فراهم آوردن بسترها و زیرساخت های لازم برای رشد و توسعه و بسیاری عوامل دیگر، این کشور را بیش از پیش به مقصدی امن و مطمئن جهت سرمایه گذاری بویژه در حوزه املاک و مستغلات، تبدیل کرد.

حوزه املاک و مستغلات در ترکیه

پیش از هرچیز، باید اشاره داشت آنچه حوزه املاک را از سال 2018 به موتور نیرو محرکه اقتصاد ترکیه بدل کرده است، تسهیل در شرایط خرید ملک توسط سرمایه گذاران و اتباع خارجی و امکان اخذ پاسپورت/شهروندی ترکیه یا همان شهروندی با خرید ملکی حداقل به ارزش 400 هزار دلار و دریافت مجوز اقامت کوتاه مدت این کشور با خرید ملکی به ارزش حداقل 75 هزار دلار می باشد. بدین ترتیب، در یک اقدام هماهنگ که به موجب آن شرایط ساخت بناهای جدید مطابق با استانداردها و معماری روز دنیا گردید، نه تنها کیفیت ساخت بناها و انواع پروژهای ساختمانی در ترکیه بهبود قابل توجهی پیدا کرد، بلکه رشد این حوزه به قدری بود که سود سرشاری را نصیب سازندگان، فروشندگان، خریداران و سرمایه گذاران آن کرد.

مزایای سرمایه گذاری در حوزه املاک ترکیه

همانگونه که پیش تر اشاره شد، یکی از اصلی ترین مزایای سرمایه گذاری در بخش مسکن ترکیه یا خرید هرگونه ملک در این کشور با هدف اقامت (کوتاه یا بلند مدت)، دریافت مجوز اقامت ترکیه با خرید ملکی به ارزش حداقل 75.000 دلار و اخذ شهروندی ترکیه یا همان پاسپورت با خرید ملکی به ارزش حداقل 500.000 دلار می باشد. نکته مهم در این رابطه برای خریداران و سرمایه گذاران خارجی، عدم امکان فروش ملک خریداری شده تا 3 سال از تاریخ خرید آن می باشد؛ این قانون که صرفا برای آن دسته از اتباع خارجی است که قصد اخذ تابعیت ترکیه یا مجوز اقامت کوتاه مدت آن را دارند، موجب می شود پس از پایان این مدت، بتوانند ملک خود را با سود و ارزش بیشتری به فروش برسانند.

در چنین شرایطی، اگر قصد شما از خرید هرگونه ملک در ترکیه که می تواند شامل: خانه، ویلا، آپارتمان، مغازه، دفتر اداری، مزرعه و زمین گردد، صرفا راه اندازی کسب و کار در ترکیه، سرمایه گذاری و کسب درآمد یا مشارکت در ساخت و فروش چنین پروژه هایی باشد (یعنی قصد اخذ مجوز اقامت کوتاه مدت ترکیه و شهروندی آن را نداشته باشید)، مشمول قانون ممنوعیت 3 ساله از فرش ملک، نخواهید شد؛ این در حالی است که در هر دو صورت، خرید خانه در ترکیه یا سرمایه گذاری در حوزه املاک این کشور به لحاظ رشد اقتصادی و رونق این بازار، بسیار سودآور می باشد.

عوامل موثر در تعیین قیمت ملک در ترکیه

همانگونه که می دانید، ارزش واقعی هر ملک در هر کشوری، وابسته به مجموعه ای از عامل می باشد که برخی از آنها مستقیما به خود ملک و ویژگی های آن مربوط بود و برخی دیگر، مربوط به عوامل محیطی ملک می باشند؛ بر این اساس، عمده ترین عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت ملک در ترکیه را، می توان عوامل زیر دانست:

  1. ویژگی های ساختاری و ظاهری ملک

پر واضح است هرچه ملک مورد نظر، به لحاظ: ظاهری، ویژگی ها و امکانات موجود در آن، مطابق با استانداردهای روز و مدرن تر باشد، به همان اندازه ارزش آن نیز بیشتر خواهد بود؛ البته، ناگفته پیداست که کیفیت مصالح بکار رفته، تجهیزات و کیفیت و نوع ساخت بنا نیز، از عوامل بسیار مهمی به شمار می آیند. از سوی دیگر، عوامل دیگری مانند، سن بنا، ظاهر و نمای بنا، ساختار و تزئینات داخلی، استفاده از فناوری های نوین یا قدیمی (مانند سیستم تهویه)، مقاومت در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله، داشتنن سیستم امنیتی یا نگهبان، تعداد طبقات، داشتن حریم خصوصی، شرایط فضاهای مشترک در آپارتمان ها، داشتن حیاط-استخر-پارکینگ، انشعابات مستقل یا مشترک، اندازه بنا و تعداد اتاق ها و …، نکات تاثیرگذاری هستند.

  1. موقعیت مکانی و منطقه ای ملک

از دیگر عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت و ارزش هر ملکی، موارد مربوط به موقعیت و محل واقع شدن ملک در منطقه و ناحیه آن می باشد. بر این اساس، عواملی نیز: میزان دسترسی به سایر نقاط شهر، نزدیکی به مراکز مهم شهری، قرار داشتن در محدوده شبکه حمل و نقل عمومی، امکانات موجود در آن منطقه یا ناحیه، سطح اجتماعی و فرهنگی ساکنین، چشم انداز و مناظر اطراف آن، کیفیت زندگی در منطقه یا ناحیه، ویژگی های جغرافیایی-زمین شناسی و آب و هوایی و …، موارد مهمی هستند که می توان به آنها اشاره داشت.

  1. شرایط داخلی و بین المللی کشور

علاوه بر دو عامل مهم و تاثیرگذار فوق در تعیین ارزش و قیمت ملک در ترکیه، شرایط اقتصادی حاکم در جامعه و هر شهر و نیز تاثیر تصمیم گیری های خرد و کلان در سطح کشور و حتی روابیط بین المللی نیز، بصورت مستقیم و غیر مستقیم نیز می تواند تاثیر کم و زیادی در این رابطه داشته باشند. به عنوان مثال، قیمت یک ملک دو خوابه و کوچک در شهری مانند استانبول که از اهمیت زیادی برخوردار بوده و امکانات فراوانی نیز در دسترس مردم این شهر موجود است، می تواند با قیمت یک ویلای نسبتا کوچک در شهر مدیترانه ای مانند ازمیر یا آنتالیا و یک آپارتمان نسبتا لوکس و بزرگ در شهر کوچکی مانند قونیه یا آدانا، برابر باشد.

در عین حال، شرایط اقتصادی و اهمیت هر شهر و استان در ترکیه و حتی موقعیت سیاسی و تجاری این کشور در منطقه و جهان، از عواملی هستند که نه تنها به اشکال مختلف تاثیر کم یا زیادی بر تعیین ارزش و قیمت ملک در ترکیه، بلکه بر تمامی کشورها دارند.

سایر فرصت های سود آور سرمایه گذاری در ترکیه

با توجه به رشد ترکیه در حوزه های مختلف و پیشرفت های چشمگیر بدست آمده بویژه در مدت کوتاه، لذا می توان به جرات گفت که بیشتر حوزه هایی چون: مالی، تجاری، صنعتی، اقتصادی، پزشکی، آموزشی و …، جزو حوزه های مستعد سرمایه گذاری با سوددهی بالا در ترکیه می باشند؛ از مهمترین این حوزه ها، می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • املاک و مستغلات
  • گردشگری
  • فناوری اطلاعات و دیجیتالی
  • انرژی (بویژه انرژی های پاک)
  • کسب و کارهای استارتاپ
  • امور مالی و بانکداری

دیدگاه بگذارید