نحوه پرداخت اجاره ملک در ترکیه توسط اتباع خارجی

با افزایش تعداد اتباع خارجی در ترکیه جهت استفاده از امکانات رفاهی، شرایط خوب اقتصادی، کیفیت بالای نظام آموزشی، سیستم درمانی پیشرفته و بسیاری مزایای دیگر که موجب شده کیفیت زندگی و کار در این کشور بالا روند، برخی از این افراد اقدام به خرید ملک در ترکیه برای اقامت و برخی دیگر یک واحد آپارتمانی یا منزلی را اجاره کرده اند. در چنین شرایطی، اگر شما منزلی را اجاره کرده باشید، می بایست از موضوعاتی مانند نحوه پرداخت اجاره ملک در ترکیه توسط اتباع خارجی، مطلع باشید.

زندگی در ترکیه

بی شک از نخستین مواردی که می توان برای دلایل زندگی در ترکیه برشمرد، تعدد امکانات رفاهی، شرایط خوب زندگی و کار، نظام درمانی پیشرفته و نیز سطح آموزشی بالا متناسب با استانداردهای روز می باشد. علاوه بر این موارد، روابط خوب تجاری، فرصت های فراوان انواع سرمایه گذاری های سودآور، قوانین تسهیل کننده و تشویقی بویژه برای اتباع خارجی و نیز پایین بودن هزینه ها در مقایسه با بیشتر کشورها، از عوامل دیگری هستند که موجب شده شهروندان خارجی زیادی (حتی اروپایی و امریکایی)، تمایل داشته باشند برای زندگی، کار، تحصیل، درمان یا گذراندن تعطیلات، به این کشور سفر کرده و اقامت داشته باشند.

در چنین شرایطی، در حالی که برخی از اتباع خارجی با خرید ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار موفق به دریافت شهروندی ترکیه (پاسپورت)، شده اند برخی دیگر از طریق سایر مجوزهای اقامت (به جز اخذ مجوز اقامت کوتاه مدت از طریق خرید ملکی به ارزش حداقل 200 هزار دلار)، می توانند برای مدتی کوتاه و با اجاره ملکی، در ترکیه اقامت داشته باشند؛ از این رو، با توجه به اینکه هر کشوری دارای قوانین مختص به خود در رابطه با شرایط و نحوه اجاره ملک و نیز پرداخت اجاره بها می باشد، این موضوع در ترکیه نیز از روند و قوانینی خاص پیروی می کند که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.

نحوه اجاره ملک در ترکیه توسط اتباع خارجی

برای آن دسته از اتباع خارجی که برای اقامت کوتاه یا بلند مدت به ترکیه آمده و برای اقامت خود در یکی از شهرهای این کشور به دنبال ملکی جهت اجاره هستند، حتی اگر چندین سال است که در ترکیه حضور دارند، باز باید به روش و روند این اقدام آگاه باشند تا بتوان بدون مواجه شدن با هرگونه مشکلی (بویژه قانونی)، ملک موردنیاز خود را پیدا کرده و اجاره نمایند. در همین راستا، عواملی چون: بودجه شما، مساحت مدنظر، تعداد اتاق ها، همسایگان و …، از مواردی هستند که باید به آنها نیز آشنایی و توجه داشت.

تمامی این موارد در حالی است که شما، به زبان ترکیه و شرایط زندگی در آن آگاه باشید، ولی اگر اینگونه نیست، پس برای امتناع از هر گونه مشکل، باید یافتن و اجاره ملک مورد نیازتان را حتما از طریق یک مشاور یا بنگاه املاک مطمئن، به انجام برسانید؛ چراکه آنها علاوه بر آشنایی به مناطق مختلف شهر، آگاهی از وضعیت املاک موجود در هر منطقه، میزان صحیح اجاره بها و سایر مواردی که باید درنظر داشت، به نکات و روند قانونی اجاره ملک نیز آگاهی داشته و می توانند به روشی آسان و صحیح، به شما کمک کنند

نکته مهم: ممکن است برای چنین مواردی (حتی خرید ملک در ازمیر)، برخی از وکلا نیز ادعای ارائه خدمات در این زمینه را داشته باشند؛ هرچند ممکن است آنها بتوانند چندین گزینه محدود را به شما معرفی نمایند، اما به اندازه مشاوران/بنگاه ای ملکی نه آشنایی به مناطق مختلف ترکیه دارند، و نه قیمت های متناسب با شرایط ملک را می توانند به شما پیشنهاد دهند.

همچنین، پیشنهاد می کنیم  این مقاله را بخوانید: مسئولیت پرداخت هزینه های آپارتمان با مستاجر یا مالک

روش های رایج جستجوی ملک در ترکیه

معمولا در ترکیه، «مشاوران و بنگاه های ملکی (Wmlakçı)»، املاک جدیدی که برای خرید یا اجاره می باشند را از طریق آگهی، به اطلاع افرادی که به دنبال ملکی مناسب و متناسب با شرایط خود می باشند، می رسانند؛ چنین آگهی هایی، در روزنامه های معتبر، وب سایت های مرتبط یا روش هایی که می توان به آنها اعتماد نمود، منتشر می شوند. اما اگر از قبل به مناطق مختلف شهری که در آن حضور دارید، آشنا بوده و قیمت تقریبی ملک مورد نیازتان (مسکونی، تجاری یا اداری)، را با پرس و جو مطلع شده اید، پس راحت تر می توانید به مقصود خود برسید.

یکی دیگر از روش های یافتن ملک دلخواه در ترکیه که بیشتر مناسب برای اشخاصی است که چندین سال در ترکیه اقامت داشته یا دوستان و آشنایان مطمئنی در شهر محل اقامتشان دارند، یافتن ملک از طریق آنها می باشد. این روش که به هیچ عنوان به افراد تازه وارد به ترکیه توصیه نمی شود، احتمال درگیر شدن آنها با مشکلات قانونی و مالی، بسیار وجود دارد. اما اگر تمایل به خرید یا اجاره ملک را از طریق وب سایت های معتبر و مطرحی مانند: Okaziyon.com، Sahibinden.com و Hurriyetemlak.com را دارید، می توانید گزینه های متعددی را یکجا مشاهده و انتخاب کنید.

نکات مهم:

  1. بنا بر قوانین ترکیه، هیچ معامله ملکی یا اجاره خانه/مغازه/واحد تجاری و اداری در ترکیه، قانونی تلقی نمی شود مگر آنکه در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت برسد.
  2. ملک خریداری یا اجاره داده شده، حتما باید توسط مالک در سیستم ثبت آدرس محل سکونت، ثبت گردد.

در همین راستا، مجموعه معتبر اوکازیون، با سابقه ای طولانی و درخشان در حوزه خرید ملک در ترکیه و سرمایه گذاری در شهرهای مختلف آن، با تیم پشتیبانی 24 ساعته در خدمت شما عزیزان، برای پاسخگویی به تمام سوالات شما، در حوزه خرید و فروش ملک و اخذ شهروندی و پاسپورت این کشور از این طریق می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در این زمینه می توانید با شماره زیر تماس گرفته و یا از طریق وب سایت اوکازیون با ما در ارتباط باشید.

905434131173+

نحوه قیمت گذاری ملک در ترکیه

فرقی نمی کند قصد شما اجاره ملک در ترکیه باشد یا خرید، در هر صورت، ارزش گذاری هرگونه املاک و مستغلات در شهرهای ترکیه، توسط کارشناسان رسمی شهرداری یا شرکت های تایید شده، صورت می گیرد. اصلی ترین عوامل دیگری که در این رابطه (صرفه از ملک فروشی یا اجاره ای)، مدنظر قرار می گیرند، عبارتند از:

  • ارزش منطقه ای ملک
  • ویژگی های ساختاری بنا
  • میزان دسترسی به سایر مراکز و مناطق مهم شهر
  • امکانات رفاهی موجود در ملک
  • سال ساخت
  • استحکام بنا
  • نوع مصالح بکار رفته در ساخت
  • ویژگی های محله ای که ملک در آن واقع شده
  • طبقه ی که ملک در آن قرار دارد

مواردی که پیش از اجاره ملک باید دانست

  • پیش از اجاره هرگونه ملکی، مطمئن شوید ملک مسکونی با تجاری ای که اجاره می کنید، دارای تلفن ثابت و سیم کشی مورد نیاز برای اتصال به اینترنت باشد؛ همچنین، باید این موضوع را در رابطه با مواردی چون اشتراک آب، برق و گاز، بررسی کنید تا بعدا برای تهیه آنها با مشکل مواجه نشوید.
  • معمولا در ترکیه، قرارداد اجاره ملک دارای اعتبار یک ساله بوده که پس از اتمام آن نیز، در صورتی که موجر و مستاجر هر دو همچنان تمایل به تمدید داشته باشند، می توانند اجاره نامه را برای برای یک سال دیگر، تمدید کنند. نکته مهم اینکه، هرگونه تصمیم به تمدید اجاره نامه و افزایش مبلغ اجاره بها یا ودیعه، باید حداقل یک ماه پیش از پایان اجاره نامه حاضر انجام شود؛ بطور معمول، افزایش اجاره بها بین 10 تا 12 درصد درنظر گرفته می شود (با احتساب مالیات مالیات بر ارزش افزوده).
  • در صورتی که ملک مورد اجاره صرفا جهت کرایه به گردشگران باشد، مدت اجاره می تواند بین چند روز تا چند ماه متغیر باشد.
  • حتما پیش از امضای قرارداد اجاره، آن را به دقت خوانده و از درج تمامی مواردی که با مشاور ملکی یا صاحب ملک به توافق رسیده اید، اطمینان حاصل کنید؛ همچنین، ذکر تمامی امکانات ملک مورد اجاره مانند اثاثیه و نیز و وضعیت آنها همچون کیفیت کاغذ دیواری ها، عملکرد درست سیستم گرمایشی یا تهویه مطبوع و …، اهمیت زیادی دارد.
  • بهترین است تمامی پرداخت ها مانند اجاره ماهیانه، از طریق حواله الکترونیکی یا مراجعه حضوری به بانک، صورت گرفته و رسید پرداخت را به صاحب ملک و کپی آن را برای خود نگه دارید (بویژه پرداخت های بالای 500 لیره).
  • اگر می خواهید اجاره نامه خود را زودتر از موعد فسخ کنید، حتما باید این تصمیم را حداقل از دو ماه قبل و به صورت مکتوب به اطلاع مالک برسانید؛ نکته مهم در این رابطه، ثبت محضری این نامه و ارسال آن به موجر از طریق پست می باشد. در صورتی که از انجام این کار خودداری کرده یا آن را به روش دیگری انجام دهید، مالک می تواند شما را وادار به پرداخت ماه های باقیمانده از قرارداد کند.
  • در برخی مجتمع های مسکونی، ویلایی، اداری یا تجاری، ماهانه هزینه ای تحت عنوان «شارژ ماهانه یا Aidat» شامل هزینه نظافت، تعمیر و نگهداری تجهیزات، باغبانی و غیره، دریافت می گردد که باید این موضوع نیز به همراه مبلغ آن، در اجاره نامه ذکر شوند.

همچنین، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با نحوه پرداخت ودیعه ملک اجاره ای در ترکیه توسط اتباع خارجی این مقاله را بخوانید: نحوه پرداخت ودیعه ملک اجاره ای در ترکیه توسط اتباع خارجی

نحوه پرداخت اجاره بها توسط اتباع خارجی در ترکیه

همانگونه که پیش تر نیز اشاره شد، در صورتی که مبلغ اجاره بیش از 500 لیر باشد، اکیدا توصیه می شود آن را از طریق حواله الکترونیکی یا مراجعه حضوری به بانک انجام داده و در حالیکه یک نسخه یا کپی از آن را برای خود نگه می دارید، اصل آن را به مالک ارائه دهید؛ این رسید به عنوان مدرکی در برابر اختلافات مالی احتمالی در آینده می باشد (این موضوع در رابطه با واریز مبلغ ودیعه نیز، صدق می کند).

اما در مواردی که مبلغ اجاره بها کمتر از 500 لیر باشد، شما می توانید آن را حضوری به مالک پرداخت کرده ولی حتما باید از وی رسید پرداخت بابت اجاره ماهیانه دریافت کنید؛ این در حالی است که همچنان، روش فوق بیشتر از سایر روش های دیگر توصیه می گردد. در نظر داشته باشید، در صورتی که هیچ موعد پرداخت مشخصی در ماه تعیین نشده باشد، بهتر است اجاره بهای خود را حداکثر تا 3 روز اول ماه پرداخت کنید. همچنین، اگر در اجاره نامه تعیین شده باشد که اجاره را به ارز خارجی توافقی پرداخت نمایید، تنها با ثبت کتبی در اجاره نامه می توانید آن را به سایر ارزهای رایج، تغییر دهید.

مراحل قانونی در صورت عدم پرداخت اجاره بها در ترکیه

در صورتی که مستاجر به دلایل مختلفی اقدام به عدم پرداخت اجاره بها یا پرداخت ناقص آن کند، ابتدا از سوی مالک برای وی یک اخطار کتبی که حاوی یک مهلت قانونی برای پرداخت اجاره بها می باشد، ارسال می گردد. اگر این بدهی پرداخت نگردد، مالک می تواند طالب خود را از مبلغ ودیعه برداشته و اجاره نامه را یک طرفه فسخ کند. در چنین شرایطی، مستاجر ملزم به تخلیه فوری ملک بوده که در صورت عدم تبعیت از حکم صادر شده، به عنوان متخلف با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد؛ در همین راستا، رای دیوان عالی جمهوری ترکیه به شماره 2004/3-718 و مصوبه 2004/644 مورخ 31/3/2004 به وضوح و صراحت بر این موضوع دلالت دارد.

دیدگاه بگذارید