نحوه پرداخت ودیعه ملک اجاره ای در ترکیه توسط اتباع خارجی

گاهی در ترکیه آن دسته از اتباع خارجی که برای مدت کوتاهی در این شور جهت کار، تحصیل و … اقامت داشته و امکان خرید ملکی برای زندگی ندارند، می بایست خانه ای را متناسب با شرایط خود، اجاره کنند. در چنین شرایطی، اطلاع از برخی موارد مهم در اجاره ملک در ترکیه مانند نحوه پرداخت ودیعه، از مواردی است که اتباع خارجی باید از آن اطلاعات کافی داشته باشند.

اجاره ملک در ترکیه توسط  اتباع خارجی

در بین روش های موجود جهت یافتن ملک دلخواه در ترکیه برای اجاره، مراجعه به مشاوران و بنگاه های املاک در منطقه موردنظر، بهترین روش و اقدام می باشد. دلیل اصلی این امر نیز، آشنایی کامل آنها به مناطق دلخواه شما، نرخ صحیح اجاره بها و ودیعه، قوانین و نکاتی که در رابطه با مستاجر و موجر باید رعایت شوند و بسیاری موارد دیگر است که موجب حفظ منافع طرفین می گردد؛ بر این اساس، بهتر است برای یافت ملک مناسب جهت اجاره در ترکیه، حتما به یک بنگاه ملکی مراجعه کنید. اما پیش از آن، به اتباع خارجی توصیه می شود از قبل حتما با جستجو در اینترنت، چندین قرارداد اجاره ملک و قوانین مربوط به آن را بخوانند تا با آگاهای بیشتری نسبت به امر قدام کنند (مخصوصا اگر بار اول آنها می باشد).

در این بین، یکی از مهمترین نکاتی که اتباع خارجی باید هنگام اجاره خانه در ترکیه مدنظر داشته باشند، آشنایی با مفهموم «ودیعه (Depozito)» در این کشور و نحوه پرداخت آن می باشد؛ هرچند، کلیت این موضوع در اکثر کشورها یکسان بوده و شاید تفاوت چندانی نیز با هم نداشته باشد، اما بهتر است در کشور جدیدی که قصد اجاره ملک در آن را دارید، این مفاهیم و نکات مربوط به آن را بررسی و مطالعه کنید.

مفهوم ودیعه در اجاره ملک در ترکیه

در حالت کلی، مفهوم واژه «ودیعه» به معنی پرداخت یک مبلغ معین/گرو گذاشتن کالایی گران بها یا اوراق ارزشمند به طرف مقابل در معامله است. در ترکیه نیز این واژه در رابطه با اجاره ملک، به معنای پرداختی مبلغی به عنوان تضمین به مالک می باشد که میزان آن متناسب با امکانات ملک، ویژگی های آن، موقعیت ملک، ارزش منطقه ای که ملک در آن واقع شده و برخی موارد دیگر، می باشد.

این تضمین، در برابر هرگونه آسیب به ملک توسط مستاجر، عدم پرداخت به موقع اجاره بها، عدم پرداخت اجاره بها تا بیش از 3 ماه یا سایر مواردی است که اقدامات مستاجر منجربه ضرر به ملک یا ضایع شدن حقوق مالک بوده که اگر هیچ یک از آنها رخ ندهد، مستاجر می تواند در پایان مهلت اجاره خود، آن را به طور کامل دریافت نماید.

نحوه تعیین مبلغ ودیعه برای ملک در ترکیه

پیش از هرچیز، باید درنظر داشت قانون مشخصی در رابطه با مبلغ ودیعه در ترکیه وجود نداشته و مالک می تواند هر مبلغی را در این رابطه تعیین و دریافت کند؛ اما بنا بر عرف بازار املاک و مستغلات در ترکیه، معمولا این مبلغ چیزی بین 10 تا 25 درصد از مبلغ کلی اجاره بها، مدنظر قرار گرفته و در اجاره نامه نیز، درج می گردد؛ از دیگر مواردی که حتما باید در اجاره نامه به آنها اشاره شود، می توان به موراد زیر اشاره داشت:

  • تاریخ پرداخت ودیعه
  • تاریخ پرداخت اجاره ماهانه به صورت مرتب
  • مدت زمان اعتبار اجاره نامه
  • تاریخی که مستاجر در ملک مستقر شده است
  • اطلاعات دقیق موجر و مستاجر
  • شرایط اجاره ملک
  • ویژگی های ملک
  • شروط مالک در رابطه با ملک موردنظر که باید توسط مستاجر رعایت شوند

نکته مهم: باید درنظر داشت که مالک نیز در ترکیه، قانونا تعهداتی در رابطه با مبلغ ودیعه گذاشته شده داشته و باید به آن متعهد باشد. در همین راستا، گاهی صاحبخانه می تواند اجاره 3 ماهه را به عنوان ودیعه درخواست کند و این در حالی است که برخی از مالکان، با توجه به ویژگی های ملک، امکاناتی که در آن قرار دارد، ارزش منطقه ای ملک و میزان دسترسی و موقعیت آن در شهر، مبلغ بیشتری را به عنوان ودیعه تعیین کنند.

شرایط عودت ودیعه به مستاجر توسط مالک

پیش از هرچیز، به یاد داشته باشید که در صورت عدم وجود قرارداد یا اجاره نامه، مالک میی تواند در رابطه با نحوه پرداخت یا عدم پرداخت ودیعه، هر تصمیمی که تمایل داشته باشد را بگیرد؛ لذا، اکیدا توصیه می شود حتما هنگام اجاره هرگونه ملکی در ترکیه، یک قرارداد رسمی با مالک و توسط مشاور امللاک، تهیه و به امضای طرفین برسانید که تمامی موارد و نکات لازم نیز در آن ذکر شده باشد. بر این اساس، هنگامی که مهلت اجاره نامه به پایان برسد، مالک می تواند پس از بازدید از ملک و تعیین هزینه ها و خسارات احتمالی به ملک، مبلغ موردنیاز را از ودیعه کسر کرده و مابقی را نهایتا بعد از 3 ماه از تاریخ تخلیه ملک توسط مستاجر، به وی بازگرداند.

همچنین، در مواردی که خسارات بوجود آمده توسط مستاجر بیش از مبلغ ودیعه باشد، موجر می تواند مبلغ مازاد را رسما از وی درخواست کرده یا درصورت امتناع مستاجر از پرداخت، از روش های قانونی از او دریافت کند. متقابلا، مستاجر نیز می تواند اگر مالک قصد دریافت هزینه بیشتر یا عدم پرداخت مبلغ ودیعه را داشته باشد، از طریق مشاور املاک یا نهایتا مراجعه قانونی، نسبت به دریافت مبلغ ودیعه خود، اقدام کند. نکته مهم در این رابطه جهت حفظ منافع مالک و بوبژه مستاجر، وجود اجاره نامه معتبری است که توسط بنگاه ملکی تنظیم و به امضای موجر و مستاجر، رسیده باشد.

نحوه دریافت ودیعه توسط مستاجر از مالک

برای این منظور، مستاجر ممی اند پس از تخلیه ملک و بر اساس شرایط تعیین شده در اجاره نامه، ودیعه خود را از مالک درخواست کند. پس از آن، مالک بعد از کسر هزینه های احتمالی، می تواند مبلغ ودیعه را یکجا یا به صورت اقساط، به مستاجر برگرداند.

موارد و شرایط عدم بازپرداخت مبلغ ودیعه به مستاجر

  • مستاجر به خانه یا وسایل آسیب رسانده باشد
  • مستاجر بابت اجاره بها، هزینه های ماهیانه محل زندگی خود یا قبوض حامل های انرژی، بدهکار باشد

دیدگاه بگذارید