دریافت مجوز اقامت ترکیه در 14 مرحله

اقامت قانونی در هر کشوری، دارای قوانین مشخصی برای اتباع خارجی است؛ بطور مثال، در ترکیه حضور گردشگران در این کشور تا 90 روز و بدون مجوز اقامت، بلامانع بوده و برای اقامت طولانی مدت، ملزم به دریافت مجوز قانونی برای اقامت هستند. دریافت این مجوز در ترکیه دارای مراحلی است که اطلاع از آنها برای اتباع خارجی ضروری است.

اصلی ترین مجوزهای اقامت در ترکیه

پیش از هر چیز، باید بدانید که انواع مجوز اقامت در ترکیه عبارتند از: اقامت کوتاه مدت، اقامت بلند مدت، اقامت خانوادگی، اقامت دانشجویی، اقامت بشردوستانه، اقامت قربانیان تجارت انسان؛ در بین موارد ذکر شده، فقط دو مورد آخر هستند که صرفا در موارد خاص به اتباع خارجی ارائه می شوند.

آشنایی با انواع اقامت های رایج در ترکیه

  1. اقامت دانشجویی: همان گونه که از نام این نوع اقامت برمی آید، آن دسته از اتباع خارجی که علاقه مند به تحصیل در یکی از مقاطع: کاردانی، کارشناسی یا کارشناسی ارشد هستند، می توانن پس از قبولی در آزمون های ورودی، نسبت به دریافت مجوز تحصیلی اقدام نمایید.
  2. اقامت خانوادگی: مجوز این نوع اقامت تنها برای کسانی صادر می شود که با افراد زیر سن قانونی وابسته به یک شهروند ترکیه یا دارنده اجازه اقامت، دارای نسبت خانوادگی بوده یا با یک شهروند ترکیه ازدواج کرده باشند.
  3. اقامت طولانی مدت: اقامت طولانی مدت برای کسانی است که حداقل برای هشت سال متمادی، در ترکیه زندگی کرده اند و کجوز اقامت کوتاه مدت خود را تمدید نموده اند.
  4. اقامت کوتاه مدت: این مجوز برای کسانی است که قصد اقامت بیش از 90 روز را در ترکیه دارند. مجوز اقامت کوتاه مدت که برای بار اول یک ساله می باشد، شرایط تمدید آن کمی پیچیده و نیاز به آگاهی از برخی موارد دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت.

مراحل دریافت مجوز اقامت کوتاه مدت

  • مرحله اول، دریافت شماره مالیاتی: در اختیار داشتن شماره مالیاتی، در ترکیه بسیار مهم بوده و تقریبا می توان گفت بدون آن نمی توان بسیاری از امور را انجام داد؛ ساده ترین این موارد، افتتاح حساب بانکی، پرداخت هزینه های مختلف، داشتن بیمه و …، می باشد. لذا، اگر می خواهید هزینه های مربوط به تمدید اقامت کوتاه مدت خود را پرداخت نمایید، باید نسبت به دریافت شماره مالیاتی با مراجعه به نزدیکترین اداره مالیات (Vergi Dairesi)، و همراه داشتن گذرنامه، کپی از صفحات: حاوی عکس گذرنامه و صفحه ای که دربرگیرنده اطلاعاتی چون: نام پدر، نام مادر، آدرس، ایمیل و شماره تلفن، اقدام کنید.
  • مرحله دوم، دریافت بیمه: در اختیار داشتن بیمه نامه در ترکیه، به معنای استطاعت مالی و قصد جدی شما به اقامت در این کشور می باشد؛ از این رو، یکی از اقدامات لازم برای تمدید اقامت کوتاه مدت، داشتن بیمه نامه از یکی از شرکت های بیمه در ترکیه است.
  • مرحله سوم، گرفتن عکس بیومتریک: در هربار ثبتِ درخواستِ تمدید اقامت کوتاه مدت، لازم است 4 قطعه عکس بیومتریک 6×4 (Vesikalık)، را همراه مدارک فوق ارسال و بصورت آنلاین نیز، در سیستم آپلود کنید.
  • مرحله چهارم، ثبت آنلاین و پرینت فرم های درخواست: ثبت درخواست آنلاین برای تمدید مجوز اقامت کوتاه مدت، با مراجعه به وب سایت http://www.goc.gov.tr/، ممکن می باشد؛ در این صفحه، باید بر روی گزینه e-ikamet و سپس اولین گزینه درخواست و نوع اجازه اقامتِ مورد نظر، کلیک کنید. پس از پر کردن فرم های درخواست، حتما نسخه های PDF اسناد را دانلود و چاپ رنگی کرده و ذخیره نمایید.
  • مرحله پنجم، پرداخت هزینه ها: همانگونه که قبلا نیز اشاره شد، شما نیاز به شماره مالیاتی برای انجام تراکنش های مالی دارید، پس از انکه در مرحله قبل ثبت درخواست خود را به پایان رساندید، حالا باید گزینه پرداخت از طریق کارت اعتباری ترکیه را انتخاب کرده یا برای پرداخت هزینه مربوطه، به بانک بروید (حتما از بانک، یک رسید جداگانه برای پرداخت خود دریافت و به مدارک خود اضافه نمایید).
  • مرحله ششم، داشتن حساب بانکی همراه با موجودی: این مورد، تنها استثنای در بین تمامی مراحل بوده ولی پیشنهاد می شود آن را انجام دهید؛ دلیل این امر، احتمال درخواست فرد مسئولِ رسیدگی به پرونده شما، جهت اثبات وضعیت مالی خود طی شش ماه گذشته می باشد.
  • مرحله هفتم، آدرس محل سکونت: یکی دیگر از موارد لازم جهت تمدید اقامت کوتاه مدت در ترکیه، داشتن آدرس محل سکونت می باشد. صرف نظر از اینکه شما دارای ملکی متعلق به خود هستید یا در مکانی به عنوان مستاجر زندگی می کنید، باید دارای آدرس محل سکونت در ترکیه باشید. درصورتی که مستاجر هستید، برای تایید اجاره نامه خود، باید به دفاتر رسمی اسناد مراجعه نمایید. اگر نام شما در اجاره نامه ذکر نشده باشد، می بایست با شخصی که به عنوان طرف قرارداد اجاره است، برگه اجاره نامه را امضا و به دفترخانه اسناد رسمی بروید.
  • مرحله هشتم، ثبت آدرس خود: قرارداد اجاره خود یا یکی از قبوض حامل های انرژیکه به نام شما صادر شده (قبض اینترنت قابل قبول نیست)، را به همراه: شماره شناسه و سند خود به نزدیکترین شعبه اداره ثبت احوال در منطقه برده باشید و در آنجا «ikâmetgâh» را درخواست کنید که گواهی رسمی آدرس محل سکونت شما می باشد.
  • مرحله نهم، دریافت سابقه کیفری: در ثبت اولیت درخواست تمدید اقامت کوتاه مدت، دریافت سوابق کیفری شما که مربوط به 6 ماه گذشته می باشد، از اداره پلیس ترکیه ضروری است، اما توصیه می کنیم این گواهی را از طریق سفارت خود انجام دهید؛ اما کسانی که بیش از 5 سال در ترکیه حضور دارند، تنها کافی است به دادسرا مراجعه کرده و درخواست دریافت فرم «Sabıka Kaydı»، کنید. نهایتا، گواهی بدست آمده را چاپ و پس از مهر و تایید آن توسط دادگاه، آن را همراه با سایر مدارک به اداره مهاجرت می دهید.
  • مرحله دهم، اثبات عدم دریافت کمک های اجتماعی: دریافت این فرم نیز که همانند فرم «Sabıka Kaydı»، الزام قانونی است، برای دریافت آن باید به نزدیکترین دفترخانه اسناد رسمی با دراختیار داشتن گذرنامه و شماره مالیاتی خود، مراجعه کنید.
  • مرحله یازدهم، دریافت گواهی معاینه پزشکی از یک بیمارستان دولتی: این گواهی پزشکی (sağlık raporu)، که حتما باید از یک بیمارستان دولتی دریافت شود، از الزامات جدید می باشد.
  • مرحله دوازدهم، پرس و جو درمورد سایر مدارک احتمالی: حتما به یاد داشته باشید که پیش از هر اقدامی، تمامی مدارک لازم را از وب سایت http://www.goc.gov.tr/، بررسی و سپس اقدام نمایید.
  • مرحله سیزدهم، حضور به موقع در مصاحبه: از آنجا که افراد بسیاری اقدام به تمدید مجوز اقامت کوتاه مدت خود در ترکیه می کنند، پس حتما سعی کنید به موقع در تاریخ و زمان تعیین شده در جلسه مصاحبه حضور داشته باشید. درصورتی که به زبان ترکیه ای تسلط ندارید، تنها زمانی می توانید از حضور یک مترجم استفاده کنید که یا نام وی در قرارداد اجاره نامه (Taahütname)، ذکر شده باشد یا اینکه دارای وکالت نامه ای معتبر (Vekâletname)، باشد. برای حضور در جلسه، همراه داشتن اصل گذرنامه یا اجازه اقامت/کار معتبر، ضروری است.
  • مرحله چهاردهم، پیگیری نتیجه: از آنجا که کارت تمدید اقامت موقت شما از آنکارا برای شما ارسال خواهد شد، یک پیام متنی دریافت می کنید که حاوی لینکی درخصوص «درخواست کارت اقامت» از اداره مهاجرت می باشد؛ شما می توانید به این طریق، تحویل کارت خود را پیگیری نمایید که حداکثر 90 روز به طول خواهد انجامید. بنابراین، در این مدت از هرگونه سفر به خارج از کشور خودداری کنید.

نکات مهم

  • حتما پیش از اتمام مهلت مجوز اقامت خود، یعنی حداکثر 60 روز قبل از تاریخ انقضا، برای تمدید آن اقدام کنید.
  • برای تغییر نوع مجوز اقامت خود در ترکیه از کوتاه مدت به بلند مدت و غیره، باید یک درخواست جدید ثبت کنید.
  • درصورت رعایت تمامی مراحل چهارده گانه و رد درخواست شما، حتما با کمک یک مشاور معتبر و مجرب حقوقی، تشکیل پرونده داده و به دادگاه بروید.

 

دیدگاه بگذارید