صعود شش پله ای ترکیه در صادرات جهانی مبلمان

۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳

براساس گزارش مرکز تحقیقات «سازمان مطالعات صنعتی CSIL» مستقر در میلان ایتالیا که به عنوان مرجع جهانی پذیرفته می شود، ترکیه در زمینه صادرات مبلمان در سطح جهان، با جهش 6 پله ای به مقام هشتم دست یافت.

بنا به گزارش سالانه مرکز تحقیقات صنعتی CSIL که مسائل تحولات مربوط به صنعت مبلمان را در سطح جهان به دقت بررسی می کند، در گزارش «World Furniture Outlook 2020-2021» با عنوان «چشم انداز جهانی مبلمان»، ترکیه در سال 2019 با صادرات مبلمان به ارزش 2.9 میلیارد، توانست امسال در مقایسه با سال پیش از رتبه چهاردهم به هشتم صعود کرد؛ بر این اساس، ترکیه در مقایسه با سال قبل از کشورهای: اسپانیا، دانمارک، فرانسه، مکزیک، رومانی، مالزی و هلند، پیشی گرفت و به ترتیب: چین با 53.9 میلیارد دلار، لهستان با 11.5 میلیارد دلار، آلمان با 11.4 میلیارد دلار، ویتنام با 10.9 میلیارد دلار، ایتالیا با 10.8 میلیارد دلار، ایالات متحده با 4.7 میلیارد دلار و کانادا با 3.7 میلیارد دلار، بیشترین صادرات را در سال گذشته داشته اند.

«ما هر روز سهم بیشتری از بازار جهانی را بدست می آوریم»

«احمد گولِچ (Ahmet Güleç)»، رئیس اتحادیه صادرکنندگان کاغذ و محصولات چوبی مبلمان در استانبول و اتحادیه مبلمان (MOSFED)، در ارزیابی این گزارش، معتقد است روند جهانی شدن ترکیه در بخش مبلمان هر روز بیشتر نمایان می شود. وی با بیان اینکه آنها هر ساله سهام بیشتری از بازار جهانی را به خود اختصاص می دهند، یادآور شد: “ترکیه در سال 2014 در رتبه 21 بازار صادرات جهانی قرار داشت. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات CSIL که اعتبار جهانی آن به رسمیت شناخته شده، در بین سال های 2014-2019 ترکیه صعود 7 پله ای داشته و طی یک سال اخیر نیز 6 پله دیگر صعود کرده است. لذا باید توجه داشت این جهش 6 پله ای، موفقیت بسیار مهمی می باشد.”

«صادرات واقعی ما 3.5 میلیارد دلار است»

«احمد گولِچ» با بیان این که ترکیه در تولید و صادرات نسبت به رقبای خود بسیار قوی است، افزود: “در سال 2019 صادرات خود را %12 نسبت به سال قبل افزایش دادیم. در حالی که صادرات بسیاری از کشورها رشد منفی داشت یا با نرخ بسیار کمی افزایش می یافت، ما به صادرات دو رقمی دست یافتیم. این رشد افزایش 6 پله ای را برای ما به همراه داشته است.”

مطابق ارقام موسسه آمار ترکیه (TÜİK) و مجمع صادر کنندگان ترکیه (TİM)، میزان صادرات مبلمان سال 2019 این کشور به 3.5 میلیارد دلار رسید، گولچ در اینباره گفت: “با این حال، در گزارش بین المللی گفته شده صادرات ما 2 میلیارد و 864 میلیون دلار به نظر می رسد. برخی از ارقام مرتبط به میزان صادرات ما، در محاسبات اتحادیه صادر کنندگان آهن و فلزات غیرآهنی و نیز اتحادیه صادرکنندگان مواد شیمیایی و محصولات، ثبت شده است؛ لذا، ما نمی توانیم رقم صادرات واقعی خود را در اینجا نشان دهیم. اگر بتوانیم این رقم را 3.5 میلیارد دلار نشان دهیم، اختلاف کمی با کانادا که با 3.7 میلیارد دلار در رتبه هفتم قرار دارد، خواهیم داشت. در این صورت به ایالات متحده نیز که با 4.7 میلیارد دلار در مکان ششم قرار دارد، نزدیک می شویم.”

«ما گام به گام در حال رسیدن به 5 هدف برتر خود هستیم که مانند رویا به نظر می رسد»

احمد گولِچ رئیس هیئت مدیره MOSFED، همچنین اظهار داشت که با افزایش صادرات مبلمان در سال جاری و نشان دادن عدد واقعی صادرات، به راحتی می توان کشور کانادا را پشت سر گذاشت؛ وی افزود: “ترکیه مانند کشوهای ویتنام و لهستان که در 5 رتبه نخست قرار دارند، در صادرات وابسته به بازارهای خاصی نیست و نسبت به آنها مزایای بیشتری دارد. ترکیه که با: تولید غیر قراردادی، بازاریابی جهانی برندهای خود، پیشرفت در طراحی، صادرات به 180 کشور، مزایای فراوان به لحاظ حمل و نقل، کیفیت، تولید سریع و هزینه تمام شده، بسیار مطرح می باشد، در حال پیشرفت در صادرات است. ما با تمرکز بر کشورهایی مانند: ایالات متحده آمریکا، چین و هند، و نیز استقرار سیستم های حمل و نقلی و همچنین تمرکز بیشتر بر طراحی، رشد صادرات خود را تسریع خواهیم بخشید.

به گفته احمد گولِچ، صادرات مبلمان ترکیه در کشوهایی از قبیل: اروپا، آمریکا، آسیای نوظهور، آفریقا و بازارهای در حال رشد مانند ترکیه و تقریبا در همه بازارها، در حال توسعه می باشد.” به گفته گولچ، تولید مبلمان ترکیه از اول ژوئن افزایش یافته و آنها توانسته اند اشتغال زایی زیادی در این زمینه ایجاد کنند؛ وی خاطرنشان کرد: “انتظار داریم در پایان سال جاری، بتوانیم میزان صادرات خود را افزایش دهیم؛ همچنین با مراکز: تدارکاتی جدید، طراحی، بازارهای هدف و جایگزین و نیز فعالیت های تبلیغاتی فشرده تر، در سال 2023 به 10 میلیارد دلار صادرات خواهیم رسید. هدف ما از تبدیل شدن به 5 صادر کننده برتر مبلمان جهان در سال 2023 که در سال 2014 مانند یک رویا ود، به تدریج تبدیل به واقعیت می شود.”

دیدگاه بگذارید