آمادگی پهپاد جدید مهندسان ترکیه ای برای پرواز

پهپاد جدیدِ به روز و ساخته شده توسط مهندسین ترکیه، به زودی آماده پرواز خواهد شد، با نام «آلِستا (Alesta)»، یک هواپیمای بدون سرنشین (İHA)، بوده و دارای ویژگی هایی چون: پرواز و فرود عمودی و نیز بال های قابل چرخش، می باشد.

بنا به اظهارات اِرای گوکالپ (Eray Gökalp)، مدیر کل BNA، طی سال های اخیر کلیه مطالعات صورت گرفته در رابطه با پهپادی مورد استفاده نیروهای امنیتی، بطور مستمر ادامه داشته و با اقدامات هماهنگی که با مدیریت کل صنایع دفاعی ریاست جمهوری (SSB)، انجام شده، قرار است فناوری هایی از این دست برای نیروهای مربوطه ساخته شود. شرکت سهامی عام «سیستم های هوایی نورول (Nurol BAE)»، که مدتی است بر روی کاربردهای متفاوتی از پهپادها فعالیت می کند، در حال آماده سازی پرواز نخستین پهپاد ساخت مهندسان ترکیه ای می باشد که به زودی رونمایی نیز خواهد شد.

انجام اقدامات تحقق و توسعه در زمینه فناوری های نوآورانه

اِرای گوکالپ (Eray Gökalp)، در این رابطه این موضوع اذعان نمود که آنها در شرکت BNA که پیشینه ای 4 ساله دارد، تحولات بخش حمل و نقل هوایی را در ترکیه و جهان از نزدیک پیگیری و در حال سرمایه گذاری های جدیدی و انجام تغییرات لازم برای استفاده مفید از آنها در آینده می باشند؛ چراکه قصد داریم تمامی این موارد جزود توانمندی ههای جدید ترکیه قرار گیرند. وی همچنین اشاره داشت: “هدف اصلی ما، توسعه سیستم هایی است که به عنوان «پرواز، امنیت، بحران» تعریف و در صورت بروز هرگونه نقص یا خسارت، منجر به حوادث مرگبار می شوند؛ از جمله این موارد، می توان به سیستم های کنترل پرواز، موتور و سیستم های سوخت، اشاره داشت. در همین رابطه، برنامه های مرتبط با هواپیمای جنگی ملی (Hürjet- نوعی هواپیمای جنگی)، و هلیکوپتر، جزو برنامه های ما بوده و کلیه فعالیت های لازم برای تحقیق و توسعه در زمینه فناوری های نوآورانه را انجام می دهیم. از این رو، یک نقشه راه مهندسی شده را تهیه و سال پیش توانستیم در قالب پروژه تحقیق و توسعه روی خلبان مجازی، جایزه نوآوری را در مسابقه BAE Systems انگلیس بدست آوریم.

تغییر شکل هوا بسته به نوع کار

به گفته اِرای گوکالپ، طرح پروژه «پهباد آلِستا» که یکی از پروژه های موجود در نقشه «راه مهندسی» است، در این پروژه درنظر گرفته شده است. وی با یادآوری توسعه و در دسترس قرار دادن سیستم های بسیار حساس در حوزه های: استراتژیکی، تاکتیکی و تهاجمی، برای شرکت های بزرگ و فعال در تولید پهپادها، اظهار داشت: “آلِستا که پهپادی نسبتا کوچک است، در مقایسه با سایر پهپادها، دارای پیکربندی متفاتی می باشد. این وسیله دارای ساختار بال چرخشی بوده که با قرار گرفتن آنها در حالت عمودی، امکان «عمود پروازی» را به پهپاد داده و با قرار گرفتن در وضعیت افقی، قابلیت پرواز بصورت افقی را به این وسیله می دهند؛ این مزیت باعث می شود آلستا در آن واحد قابلیت پروازی هلیکوپتر و هواپیما را یکجا داشته باشد. همین موضوع باعث می شود نظیر سایر پهپادهای دارای بال افقی، به باند احتیاج نداشته باشد. آنچه ما آن را حالت انتقال می نامیم، یعنی توانایی پایدار نگه داشتن هواپیما و حفظ پرواز هنگام تغییر بال از حالت عمودی به افقی، نیاز به سابقه مهندسی بسیار بالایی دارد. شرکت ما دارای تیمی با سابقه 16 ساله است که در نتیجه توانایی های آنها، توانستیم به این حد برسیم.”

برنامه گسترده برای ساخت پهپاد و نیز دارای قابلیت حمل سرنشین

بنا بر اظهارات اِرای گوکالپ، آلِستا دارای یک موتور الکتریکی و پیشرانه سازگار با محیط زیست بوده و می تواند کلیه وظایف را کاملا به طور مستقل انجام دهد. از این رو، شرکت BNA قصد دارند در آینده نسخه های بزرگتری از آلستا را توسعه دهد که بتواند با سرنشین و بدون آن نیز، پرواز کند؛ همچنین، با توجه به بحث تاکسی های هوایی در آینده، این موضوع جزو دستور کار شرکت  BNA قرار گرفته است. در همین راستا و با توجه به محدودیت پروازی پهپادها در مناطق مسکونی، برای رفع این مشکل وسیله های ویژه ای با قابلیت پرواز بدون/با سرنشین ساخته شده اند. اِرای گوکالپ با تاکید بر پایان یافتن تست های زمینی آلستا طی 1-2 هفته آینده، افزود: “این پروژه در پایان این ماه و هفته های اول اوت، پروازهای آزمایشی خود را آغاز خواهد کرد که در این حالت، ما آن را نسخه «مفهومی» می نامیم.”

وی در ادامه اشاره داشت: “هدف ما، معرفی این مفهوم به کاربرانِ بالقوه و نیز توسعه هواپیماهایی با عملکرد و مقیاس بزرگتر بر اساس چنین ساختاری می باشد. تست های پرواز طی هفته های آینده شروع و در صورت وجود هرگونه درخواست برای این پهپاد، حداکثر تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید. آلِستا با دارا بودن حسگرهای مختلف، می تواند کارهایی از قبیل: شناسایی-نظارت، جمع آوری اطلاعات، ورود به مناطق بحرانی و نیز اطفای حریق را، انجام دهد. این وسیله با قابلیت حمل 8 کیلوگرم بار مفید، درصورتیکه اثبات کارایی آن، در آغاز سال 2021 به تولید انبوه خواهد برسید. بر این اساس، اگر یک مشتری به هواپیمای با ظرفیت بیشتری نیاز داشته باشد، برای مثال بخواهد 30-50-100 کیلوگرم بار یا محموله حمل کند یا عمیات مختلفی را انجام دهد، ما می توانیم ابعاد بزرگتر از آن را برای سال آینده آماده کنیم.”

اجتناب از موانع، کنترل با واقعیت مجازی

به گفته اِرای گوکالپ، SSB دارای مطالعات مفهومی به روی پهپادهایی با کاربری های متفاوت و توانایی فرود و پرواز از کشتی را دارد. اِرای گوکالپ با توضیح اینکه آلستا می تواند به طور خودکار مانع نامشخص را در طول ماموریت خود تشخیص و مانورهای لازم را انجام دهد، گفت: “در نسخه بعدی، کنترل وسیله از طریق واقعیت مجازی صورت خواهد گرفت؛ ما با جوایزی که رابطه با خلبان مجازی کسب کردیم، پروژه را توسعه و برای در مورد این پهپاد استفاده خواهیم کرد. همچنین، به زودی با این سازه، نوآوری و فناوری های دیگری نیز معرفی خواهد شد. این وسیله دارای برد پروازی 20 کیلومتر بوده که می توان آن را افزایش و سرعت را نیز به 120 کیلومتر در ساعت رساند؛ تا زمانیکه الگوریتم های کنترل پرواز را داشته باشیم، می توانیم وسایل نقلیه با ظرفیت بار بزرگتر و سریع تر را تحقق بخشیم.”

اِرای گوکالپ با اشاره به شرکت «BAE Systems» به عنوان شریک انگلیسی شرکت BNA، به علاقه وافر آنها به این ابزار و فناوری اشاره داشت و گفت: “آنها به ما پیشنهاد کردند در بازاریابی این فناوری در انگلستان، با هم کار کنیم؛ از این رو، با استفاده از شبکه بازاریابی BAE Systems، فروش این هواپیما نه تنها در ترکیه بلکه در اروپا نیز به راحتی مقدور خواهد بود. ما امسال قصد داشتیم به سازمان های مهم هواپیمایی بپیوندیم، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، این برنامه موقتا لغو شد. با این وجود، قادر خواهیم بود این فناوری را نه تنها در اروپا بلکه در بسیاری از نقاط جهان معرفی کنیم.” وی در پایان افزود: “چندین شرکت با قابلیت توسعه سیستم بال های چرخان وجود دارند که فعلا نتوانسته اند محصولات خود را به تولید انبوه برسانده اند؛ اما در مرحله توسعه قرار دارند. ما بر این عقیده ایم که نه تنها در ترکیه بلکه در خارج از کشور نیز یک بازار بسیار جدی خواهیم داشت.”

دیدگاه بگذارید