راه اندازی ترامواهای قدیمی در منطقه کوردون ازمیر

اخیرا شهرداری ازمیر درحال اجرای پروژه راه اندازی یک خط تراموای قدیمی «بین پل بندر آلسانجاک و میدان جمهوریت» با الهام از ترامواژهای برقی است که از سال 1928 در ازمیر فعالیت می کردند.

شهرداری ازمیر در راستای توسعه شبکه سیستم ریلی شهری خود، اقدام به انجام زیرساخت های لازم برای تحقق پروژه تراموهای قدیمی در کوردون نمود. در همین راستا، به منظور جلوگیری از آسیب به بافت منطقه کوردون و محافظت از فضای سبز آن، این تراموا از چرخ های لاستیکی ساخته شده و با باتری کار خواهد کرد که در مسیر خاکی 1660 متری بین میدان جمهوریت و پل های بندر آلسانجاک، محدوده ساحلی در نظر گرفته شده است. آغاز فعالیت این ترامواها از تاریخ 9 سپتامبر همزمان با 98مین سالگرد آزادی ازمیر، همراه خواهد بود.

آغاز اقدامات زیرساختی

بنا به اعلام معاونت علمی شهرداری کلانشهر ازمیر، اقدامات زیرساختی مسیر تراموا را تا 30 آگوست به اتمام رسیده و کارهای انجام یافته در مسیر خاکی موجود نیز مطابق نیاز مسیر عبور تراموا احداث خواهد شد. علاوه بر این، در مکانی که پل های بندر آلسانجاک قرار دارند، محوطه ای جهت: پارک واگن های تراموا، نگهداری، نظافت و شارژ آن ها، اختصاص داده می شود.

ساخت تراموا توسط یک شرکت داخلی

مدیریت این تراموای قدیمی که قرار است توسط سازمان متروی شهرداری ازمیر انجام خواهد شود، با الهام از قطارهای برقی که بین سال های 1928 تا 1954 در مسیر گوزل یالی-کوناک فعالیت می کردند، طراحی شده است. طراحی تراموا که بوسیله یک شرکت داخلی در دنیزلی انجام می گیرد، سابقه طراحی چنین ترامواهایی را در سایر نقاط جهان دارد، ساخت 3 واگن از این تراموا را آغاز کرده است؛ لازم به ذکر  است در مرحله نخست، این تراموای برقی تنها با یک واگن شروع به کار خواهد کرد.

تردد بصورت رفت و برگشت

دو تراموای قدیمی با ظرفیت صندلی 28 نفر و متشکل از یک واگن، بصورت رفت و برگشت تردد خواهند کرد که کابین راننده در هر دو قسمت جلو و عقب واگن قرار دارد؛ از این رو، برای بازگشت نیازی به فضای بیشتر جهت دور زدن یا جابجایی خط نخواهد بود. همچنین، مسافران می توانند در 4 ایستگاه: میدان جمهوریت، میدان گون دوعدو، اسکله آلسانجاک و بندر آلسانجاک، سوار تراموا شوند. از سه تراوای موجود که فقط دو آنها بکار گرفته خواهند شد، سومی به عنوان یدک نگه داشته خواهد شد. رنگ تراموا قدیمی ازمیر، بر اساس رنگ ترامواهایی که در دهه 1900 در شهر فعالیت می کردند، به رنگ سبز انتخاب شده است.

دیدگاه بگذارید