در ازمیر که مروارید اژه خوانده می شود، جزایر زیادی که همانند بهشت هستند، در انتظار میهمان های خود می باشند. ازمیر با داشتن خلیج های متعدد و سواحل فوق العاده زیبا، جزایر زیادی دارد که شما عاشق آنها خواهید شد؛ ما در اینجا معروف ترین جزایر ازمیر را به شما معرفی خواهیم کرد.
- جزیره بویوک آدا (Büyükada)
یکی از مکان های نادری که درکنار خلیج های زیبا، دریا شفاف و سواحل طبیعی، می توانید آرامش زیادی به دست آورید، هنگامی است که از اسکله به جزیره بویوک آدا نگاه می کنید. این جزیره که به جزیره صاحیب (Sahip)، نیز معروف می باشد، مکانی است که درحقیقت متعلق به بزها و پرستوها است. شما می توانید برای رفتن به این جزیره یک قایق ماهیگیری را از ساحل کرایه و بوی آویشن را دنبال کنید تا به بویوک آدا برسید؛ دست اول ترین تجربه شما در این جزیره بکر، سکوت آرامش بخش آن خواهید بود. یکی دیگر از تجربه های منحصر به فرد در بویوک آدا، امکان غواصی و دیدن: خرگوش دریایی، ستاره دریایی، صدف های زیبا، لاله های دریایی، خرچنگ، اختاپوس و پیناهای در معرض خطر را، بدست خواهید آورد؛ همچنین، بقایای خمره های سفالی آمفورا مربوط به دوره باستان، لنگرهای غول پیکر و واگن های معدن که مشخصنیست از کجا به این مکان اه پیدا کرده اند، از جمله اشیایی هستند که ممکن است آنها را هنگام غواصی مشاهده کنید.
- جزایر فوجا (Foça Islands)
جزایر فوجا که نزد غواصان بسیار مشهور می باشند، شامل: جزیره فنر (Fener)، جزیره حایران سیز/آتاترک (Hayırsız/Atatürk)، جزیره اینجیر (İncir)، جزیره اصلان بورنو (Aslan Burnu)، جزیره پیتا (Pita)، جزیره مِتِلیک (Metelik)، جزیره اوراک (Orak)، و جزیره اِشَک (Eşek – الاغ)، هستند. همچنین، هنگام تفرج اطراف جزیره فِنر (Fener)، می توانید سیل های دریایی که ساکنین همیشگی این مکان هستن را، مشاهده کنید. در منطقه غواصی اصلان کایاس (Aslan Kayası)، نیز که میزبان غواصان باتجربه است، امکان غواصی در عمق 30 متری وجود دارد. شما می توانید با تورهایی که از چشمه (Çeşme)، به جزیره اِشَک می روند، آن را که نامش را از الاغ هایی آزاد خود گرفته، تماشا کنید. جزیره اوراک نیز بواسطه زندگی صدها خرگوش در این جزیره، مشهور می باشد.
- جزیره کارانتینا آداسی (Karantina Adası)
ایستگاه های قرنطینه که به عنوان مراکز پزشکی در نزدیکی بندرگاه های بزرگ ساخته می شدند، جهت قرنطینه و بستری کردن خدمه یا مسافران کشتی که دچار بیماری بودند، مورد استفاده قرار می گرفته است. ایستگاه قرنطینه اورلا کلازُمِن (Urla Klazomen)، با 150 سال قدمت که به عنوان جزیره قرنطینه نیز شناخته می شود، یکی از سه ایستگاه قرنطینه ثبت شده در جهان است که تا به امروز نیز همچنان پابرجاست. این ایستگاه که در سال 1865 و بدست فرانسوی ها بدلیل مهارت بالایشان در ضدعفونی سازی ساخته شده است، تا سال 1950 همچنان مورد استفاده واقع می شده است؛ جاده منتهی به این جزیره نیز در سال 1950 ساخته شد، اما با این حال، جاده مرمرینی که در دوره اسکندر (قرن ششم پیش از میلاد)، ساخته شده، همچنین به راحتی در زیر دریا قابل مشاهده می باشد.
- جزیره گاریپ (Garip Island)
جزیره گاریپ که به روستای بادِملی (Bademli)، متصل است، به معنای واقعی کلمه، بهشتی در ازمیر می باشد. این جزیره با داشتن دریای فیروزه ای و ماسه های سفید، حس حضور در جزایر کارائیب را به شما می دهد. اگر می خواهید از دریا، شن و آفتاب اینجا لذت ببرید، بسیار مهم است که تمام مایحتاج خود را نیز همراه داشته باشید؛ چراکه هیچ امکاناتی در این جزیره وجود ندارد تا بتوانید غذا یا نوشیدنی از جمله آب را از آنجا تهیه کنید. شما می توانید با اجاره یک قایق از بندر بادِملی یا تورهای روزانهء قایق، به این جزیره بروید.
- جزیره کالم (Kalem Island)
این جزیره نیز که درست همانند جزیره گاریپ، جزو «جزایر زیبا و آفتابی (Radiant Islands)» در ازمیر است، بارها توسط مورخ معروف «استرابون (Strabon)» از آن یاد شده است. اگر می خواهید در این جزیره بهشتی که شایسته عنوان «مالدیو اژه» می باشد، از دریا لذت ببرید، می توانید با کرایه قایق از بادادلی یا حتی بدلیل کوتاهی مسافت، با شنا به آنجا بروید. جزیره کالم در مقایسه با جزیره گاریپ، امکان دسترسی راحت تری داشته و ایده بسیار خوبی است که پیش از رفتن به آنجا، مکان دلخواهتان را رزرو کنید تا آرامش بیشتری داشته باشید.
- جزیره یاسیکا (Yassıca Island)
جزیره یاسیکا که به عنوان «جزیره گوسفند» نیز شناخته می شود، دقیقا روبروی «چشمه آلتی (Çeşmealtı)» واقع شده است. خط ساحلی 400 متری این جزیره که در آن هیچ سازه ای وجود ندارد، آن را به مکانی جذاب مخصوصا در تابستان تبدیل کرده است. شما می توانید لحضات توام با آرامش و لذت بخشی را جزیره یاسیکا سپری کرده و مستقیم از بنادر کارشی یاکا (Karşıyaka)، و اوچ کویولار (Üçkuyular)، به آنجا بروید.
- جزیره پیرنارلی (Pırnarlı Island)
جزیره پیرنارلی، که همانند جزیره یاسیکا هیچ سازه ای در آن وجود ندارد ، نام خود را از گیاهی به همین نام Pırnarlı به معنی «بهار» و از خانواده «خاربیشه ها (Maquis)» که روی آن رشد می کند، گرفته شده است؛ هرچند بیشتر جزیر را درختان زیتون و انجیر پشانده است. با توجه به اینکه سکونت در این جزیره صورت نمی گیرد، امکاناتی نیز در آن وجود ندارد. راه های دسترسی به جزیره پیرنارلی از طریق قایق و به دلیل نزدیکی به چشمه آلتی، با شنا کردن نیز امکان پذیر است.
- جزیره اوزون آدا (Uzunada Island)
این جزیره که با نام کوستن (Kösten)، نیز معروف می باشد، چهارمین جزیره بزرگ ترکیه است. بان به اظهارات توکیدیدس (Thukididis)، مورخ یونان باستان، برخی از کشتی های دریاسالار اسپارتان بان آستوچوس (Astuochos)، در طی جنگ پِلوپُنِزیان (Peloponnesian)، به مدت هشت روز در این جزیره برای در امان ماندن از بادهای شدید، پناه گرفته بودند. از آنجا که اوزون آدا امروز به عنوان جزیره نظامی مورد استفاده قرار می گیرد، قابل دسترس برای غیرنظامیان نمی باشد.
- جزیره حِکیم (Hekim Island)
جزیره حکیم، که پس از اوزون آدا، دومین جزیره بزرگ خلیج می باشد، دقیقا روبروی شهر باستانی کازومِنای (Kazomenai)، واقع شده است. در حال حاضر این جزیره به دلیل وفور حیوانات، به مقصدی برای شکار تبدیل شده است.