بنادر از جمله نقاط مهم تجارت برای کشورها محسوب شده و ممکن است اهمیت استرتژیک داشته باشند. کشور ترکیه به لطف آب هایی که آن را از سه طرف احاطه کرده و همچنین قرار داشتن در نقطه اتصال قاره آسیا و اروپا، دارای بنادر مهم تجارتی و بین المللی است.
بندر مَرسین (Mersin Limanı)
بندر مرسین، واقع در شهری با همین نام، یک بندر باری و مسافری می باشد که از نظر حجم و میزان بارگیری، بزرگترین بندر کشور بوده و در سال 1954 فعالیت خود را آغاز نموده است. اسکلهء اول این بندر در 30 اوت سال 1985 به بهره برداری رسید و در سال 1962 با بیشتر تجهیز شدن آن، بصورت مدرن و تکمیل گردید. بندر مرسین که یکی از بنادر مهم مدیترانه می باشد، دروازه واردات و صادرات منطقه: آناتولی مرکزی، مدیترانه، جنوب شرقی آناتولی و همچنین مرکز ترانزیت کشورهای خاورمیانه است. در این بندرِ 48 اسکله ای، همزمان امکان بارگیری-باراندازی حدودا 60 کشتیمی باشد.
آسیاپورت (Asyaport)
این بندر که توسط شرکت سهامی خاص آسیاپورت در تِکیرداغ ساخته شده، در سال 2015 به بهره برداری رسیده است. این بندر که نخستین بندر ترانزیت بارگیری تا عمق 18 متر می باشد، در مجموع دارای 2010 متر اسکله بوده و مساحت پایانه آن 300 هزار متر مربع می باشد که به لحاظ حجم بارگیری کشور، دومین بندر بزرگ ترکیه است.
بندر ایسکندِرون (İskenderun Limanı)
بندر ایسکندرون یک بندر مهم تجاری در خلیج ایسکندرون، در استان هاتای می باشد که پس از جنگ جهانی اول، هنگامی که هاتای تحت سیطره فرانسه بود، به شکل یک بندر کوچک ساخته شد؛ در سال 1939 نیز هنگامی که جمهوری هاتای با ترکیه ادغام شد، این بندر تحت اداره کل بنادر دولت قرار گرفت. همچنین، با در نظر گرفتن ارتباط شبکه ریلی، در سال 1942 این بندر تحت اداره راه آهن جمهوری ترکیه درآمد، سپس با ساخت امکانات بیشتر طی در سال های متمادی، گسترش یافت. مساحت بندر ایسکندرون به عرض 1 کیلومتر مربع با 8 اسکله، مجموعا 732 متر طول اسکله بارانداز، دارای 920 متر طولِ اسکله بارگیری می باشد.
بندر علی آقا (Aliağa Limanı)
علی آقا بندری است در خلیج چاندارلی در مرزهای منطقه علی آقا در استان ازمیر که دارای 36 اسکله متعلق به 12 کارخانه می باشد. طول کل اسکله این بندر، 8849 متر و ظرفیت آن 9999 کشتی در سال بوده و یکی از پر ترددترین بنادر ترکیه است. با درنظر گرفتن رتبه این بند و نیز تعداد کشتی هایی که در سایر بنادر ترکیه لنگر می اندازند، بندر علی آقا در موقعیت مهمی قرار داشته و عمدتا برای: واردات کالا و پالایشگا های: TÜPRAŞ، PETKİM و STAR مورد استفاده قرار می گیرد. محصولاتی از قبیل: نفت خام، LPG، فرآورده های نفتی، LNG، مواد شیمیایی و روغن های ماشین آلات، به عنوان بیشترین فرآورده های بارگیری- باراندازی شده در این بندر شناخته می شوند.
بندر ازمیر (İzmir Limanı)
بندر ازمیر یا آلسانجاک، در شهر ازمیر و شرق خلیج ازمیر واقع شده و یک بندر بارگیری و مسافری می باشد. این بندر از نظر حجم بارگیری، هفتمین و از لحاظ میزان گنجایش بارگیری، سیزدهمین بندر ترکیه است. ساخت این بندر در سال 1955 آغاز و در سال 1959 به بهره برداری رسیده است. مساحت بندر ازمیر902000 متر مربع بوده و پروژه بهسازی در خلیج ازمیر جهت استفاده کشتی های بزرگتر از آن، در دستور کار قرار دارد.
بندر سامسون (Samsun Limanı)
بندر سامسون یا با نام دیگر آن سامسون پورت که توسط شرکت عامل به آن اطلاق شده، به عنوان بزرگترین بندر منطقه دریای سیاه می باشد. ساخت بندر در سامسون که از ابتدا به عنوان شهر بندری بوده، در سال 1953 آغاز و در سال 1963 در حالی که ساخت و ساز همچنان ادامه داشت، افتتاح گردید؛ در سال 1990 نیز یک اسکله صنعتی به بندر اضافه شد. سامسون پورت تنها بندر با اتصال راه آهن در دریای سیاه بوده و دارای مناطق داخلی گسترده ای می باشد؛ همچنین این بندر، مرکز باراندازی و بارگیریِ محموله هایی منطقه آناتولی است. مساحت پایانه بندر سامسون برابر با 445000 متر مربع و طول کل اسکله آن، 1756 مترمی باشد.
بندر ترابزون (Trabzon Limanı)
بندر ترابزون، دومین بندر بزرگ ترکیه در استان ترابزون است که متوسط عمق بندر ترابزون که طول اسکله آن 1525 متر است، بین 2.5 متر تا 10 متر متغیر می باشد. بندر جدید که پایه و اساس آن در سال 1946 گذاشته شد، در سال 1954 به اتمام رسید و برای استفاده، افتتاح شد. با گذشت زمان نیز به منظور پاسخگویی به افزایش تردد کشتی ها، اقدامات آغاز شده در 1980 در سال 1990 به پایان رسیده و بندر به شکل کنونی اش تبدیل شد. بندر ترابزون که در ابتدای مسیر ترانزیت: ایران، عراق، روسیه و ترکیه و یک نقطه استراتژیک قرار دارد، در اتصال ترکیه به کلیه بازارهای اروپا و جهان، نقش اساسی ایفا می کند.
بندر آمبارلی (Ambarlı Limanı)
بندر آمبارلی واقع در شهر استانبول، بندری باری است که از نظر حجم بارگیری، یکی از بزرگترین بنادر کشور به شمار می رود. این بندر که مناطق داخلی استانبول و منطقه مرمره را شامل می شود، به عنوان بندر واسط برای محموله هایی است که به بنادر دریای سیاه می روند. بندر آمبارلی که در سال 1994 به بهره برداری رسید، اولین بندر خصوصی استانبول است.