نکات مهم برای سرمایه گذاران حوزه املاک در ترکیه

با توجه به پویایی حوزه املاک در ترکیه و بویژه از سال 2018 با تسهیل قوانین سرمایه گذاری، امروزه شاهد حضور و علاقه سرمایه گذاران خارجی بسیاری در بخش املاک در ترکیه هستیم. از این رو به دلیل پرسود بودن سرمایه گذاری در بخش املاک و مستغلات، نکات مهمی وجود دارد که بهتر است آنها بویژه سرمایه گذارنی که برای اولین بار اقدام به این امر می کنند، از آنها اطلاع داشته باشند.

توجه به ارزش منطقه ای هر ملک

همانگونه که می دانید، ارزش منطقه در تمامی مناطق یک شهر، با هم برابر نبود و هر یک بنا بر ویژگی های محیطی، میزان دسترسی، شرایط آب و هوا، تنوع بناها، قدمت و …، دارای عوامل تاثیرگذار در تعیین ارزش ملک می باشند. این عوامل که بر میزان ارزش املاک موجود در هر منطقه تاثیر مستقیمی دارند، هر ساله افزایش می یابند. از این رو، هرچه میزان رشد ارزش املاک بالاتر باشد، یعنی منطقه ای که ملک در آن واقع شده، دارای رشد بالا و سریعتری باشد، به همان اندازه قیمت پایه املاک در آن منطقه بالاتر خواهد بود. پس، فعالان حوزه املاک و سرمایه گذاران، باید نسبت به این موارد آگاهی کامل داشته باشند تا بتوانند متناسب با بودجه سرمایه گذاری خود و معاملاتی که قصد انجام آنها را دارند، سود مناسب و سرمایه گذاری مطمئنی را داشته باشند.

تضمین بازگشت واقعی سود در حوزه املاک ترکیه

از آنجا که معمولا سرمایه گذاری در حوزه املاک ترکیه بویژه در مناطقی که دارای ارزش منطقه ای بالایی هستند، پر سود می باشند، لذا یکی از بهترین روش ها جهت سرمایه گذاری در این کشور محسوب می گردند. در این قبیل سرمایه گذاری ها پس از کسر مواردی چون: میزان رشد تورم و مالیات، سود واقعی در بدست می آید. یکی دیگر از مواردی که چنین سرمایه گذاری هایی را در ترکیه سودآور می کند، میزان واقعی بازده در مقایسه با انواع دیگر است؛ به بیان دیگر، اگر میزان قدرت خرید افزایش نیابد، نشانه عدم دستیابی به بازده واقعی خواهد بود.

  • نکته 1: ارزش ملک خریداری شده باید به مرور زمان افزایش پیدا کرده و تولید سود نماید.
  • نکته 2: عدم سرمایه گذاری بر روی املاکی با ارزش کمتر در یک منطقه یکسان.

انتخاب منطقه مناسب سرمایه گذاری

هر چند، رشد ملکی را می توان در تمامی شهرهای ترکیه و مناطق مختلفی شهری دید، اما بطور کل می توان گفت شهرهایی چون: استانبول، آنکارا و ازمیر، به دلیل رشد بالای ملکی، ارائه خدمات مناسب: شهری، اجتماعی و رفاهی و …، مهاجرت پذیر می باشند. همین امر موجب شده تا شاهد افزایش میزان تقاضای سرمایه گذارن حوزه املاک در این شهرها بوده که بسیار سودآور نیز، گشته اند.

از عوامل تاثیر گذار در رشد ارزش ملک در ترکیه، می توان به عواملی چون: تحولات سریع و رو به رشد شهری، جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، وجود زیرساخت های لازم، تغیر بهینه قوانین حاکم در این حوزه و نیز طرح های تشویقی دولت را، اشاره داشت؛ در کنار این عوامل، مورادی مانند: میزان دسترسی به مراکز مهم شهر، آرامش و سکوت، چشم انداز، امنیت، شرایط منطقه، قدمت یا نو بودن، امکانات موجود، ملک شخصی یا آپارتمان و …، را نیز می توان از عوامل موثر در مناطق مختلفی شهری درنظر گرفت.

مراکز شهر، بهترین مکان جهت سرمایه گذاری در حوزه املاک

معمولا در هر شهری، 3 نوع منطقه رو به رشد وجود دارد که عبارتند از: مناطق بیرون شهر که جزو طرح های عمرانی هستند، مناطق مرفه و نهایتا مراکز شهر بدلیل میزان دسترسی بالا به مراکز و امکانات لازم. انتخاب هر یک از این مناطق برای سرمایه گذاران، مبتنی بر دلایل سرمایه گذاری است و از آنجا که برخی از علاقمندان به فعالیت در حوزه املاک در مناطق مرفه شهر فعالیت می کنند، برخی دیگر املاک موجود در مراکز شهر را مدنظر دارند که دارای قدرت سودآوری بالایی نیز هستند؛ چرا که مورد توجه اکثر افراد جامعه به دلیل تمایل به نزدیکی به امکانات و مایحتاج مرسوم شهری می باشند.

نکات مهم در سرمایه گذاری حوزه املاک

ناگفته پیداست، یکی از اولین مواردی که سرمایه گذارن باید درنظر داشته و بدنبال آن باشند، در اختیار داشتن گزارش مستقل ارزیابی ملک از مشاور املاک و خرید املاکی است که می توان آنها را با قیمت کمتر از نرخ رایج بازار خریداری نمود، می باشد. در این میان، باید توجه داشت شرایط بازار درخصوص برخی املاکی که دارای وام سرمایه گذاری بیش از 5 هستند، غیرقابل پیش بینی بوده و باید معاملات آنها را با دقت فراوانی انجام داد.

همچنین، درصورتی که این امکان برای فعالان حوزه املاک امکان پذیر می باشد، بهتر است خود یا از طریق شخصی مطمئن، اقدام به اندازه گیری دقیق ملک کنند تا برآورد دقیق تری داشته باشند. لزوم پاسخگویی مشاوران املاک به تمام سوالات سرمایه گذاران در رابطه با ملک یا منطقه بندی، تجزیه و تحلیل دقیق سند زمین و خود ملک به منظور کاهش خطرات ناشی از سرمایه گذاری، بررسی دلایل محبوبیت یا عدم محبوبیت برخی املاک در فروش یا احتمال کم بودن شانس معامله و امکان انجام تغییرات احتمالی در ملک مانند افزودن یا کاهش طبقات، از دیگر مواردی هستند که سرمایه گذارن باید آنها را درنظر بگیرند.

از دیگر موارد قابل ذکر نیز، می توان به نکات زیر اشاره داشت:

  • اطلاع از برنامه های عمرانی جهت نوسازی بافت فرسوده شهری توسط شهرداری
  • انجام اندازه گیری زیربنای مفید ساختمان و مساحت کلی زمین که ملک روی آن بنا (محاسبات TAKS & KAKS)
  • اطمینان از پرداخت مالیات بردرآمد برای املاکی با بیش از موعد واگذاری  5 ساله
  • درصورت قصد اجاره دادن ملک خریداری شده، محاسبه ضریب اجاره برای تعیین زمان بازگشت سود

دیدگاه بگذارید