با افزایش میزان تقاضا برای انجام خریدهای آنلاین طی دوره اپیدمی کرونا، متاسفانه این امر تبدیل به فرصتی برای کلاهبرداران اینترنتی شده است. بنابراین، در امان ماندن از چنین حوادثی، باید به یکسری نکات مهم هنگام هرگونه خرید آنلاین توجه داشته تا مورد سوءاستفاده دیگران قرار نگیریم.
بنا به توصیه انجام شده از سوی کارشناسان بهداشتی، اغلب خریدها در دوره شیوع همگیری کرونا به سمت اینترنتی شدن سوق پیدا کرد. این امر که مجددا فراهم آمدن شرایط و محیط امن اینترنتی را مطرح کرد، موجب گردید تا کارشناسان مربوطه توصیه هایی را به منظور جلوگیری از افتادن به دام کلاهبرداران سایبری، ارائه نماید. یکی از ساده ترین این راهکارها، استفاده از وب سایت های معتبر و تایید شده از سوی مقامات مربوطه یا سایر مراجع موثق می باشد.
بررسی گواهی SSL و علامت قفل هوشمند
گواهینامه های SSL (Secure Sockets Layer)، محصولی است که صحت آدرس های اینترنتی سایت ها را بررسی و از «انتقالِ ایمنِ ارتباطِ داده ها» بین دو نقطه از طریق کانال رمزگذاری شده، اطمینان می دهد؛ اما این گواهینامه ها هرگز امنیت کدهای نوشته شده یا وب سایتی که وارد آن می شوید را، تامین نمی کنند. به گفته «ماهیر یوکسل» متخصص امنیت سایبری، باید به وجود گواهینامه SSL وب سایت موردنظر دقت شود، وی اشاره می کند؛ “نوار مرورگر باید حاوی عبارت «https» و دارای علامت قفل هوشمند باشد. اما در عین حال، سوالاتی چون: آیا این سایت از زبان درستی جهت کد نویسی استفاده کرده یا طراحی درستی دارد؟ آیا اطلاعات تماس صحت دارد؟ آیا درباره محصولات، خدمات و سرویس ها، نظرات مبالغه آمیزی وجود دارد؟ درنتیجه، همه این باید ها در نظر گرفته شود. همچنین، لازم است از میانگین قیمت محصولات خریداری شده اطلاع داشته و به کالاهای زیر قیمت بازار، شک کنید.”
تعریف محدودیت برای کارت مجازی هنگام خرید
«ماهیر یوکسل» با اشاره به نکته مهم دیگر یعنی امنیت پرداخت، گفت: “باید برای هر خرید، یک کارت مجازی ویژه ای اختصاص یابد که دارای محدودیت نیز باشد. ایجاد کارت مجازی بدون محدودیت نه تنها کار اشتباهی است، بلکه برای هر کارت، باید به اندازه میزان همان خرید، محدودیت تعریف شود.”
امنیت بیشتر رمزهای طولانی تر
باید توجه داشت که رمز کارت های اعتباری باید حداقل متشکل از 8 کاراکتر، شامل: حروف، ارقام و علایم باشد. طبق گفته کارشناسان، رمزهای طولانی تر دارای امنیت بیشتری هستند.