مسیرهای اکوتوریسم (طبیعت گردی)

افرادی که دوست دارند در گوشه ای دنج از طبیعت لذت ببرند، می توانند از مکان های ویژه طبیعت گردیِ چشمه که ارزش های محیط زیست و فرهنگی را برجسته تر کرده و فرهنگ های سنتی بومی را عرضه می کنند، دیدن نمایند؛ در این مسیرها طبیعت و تاریخ در هم تنیده شده اند…

  • چشمه-علی بُستان (ساحل ساکیزلی): طول مسیر: 5 کیلومتر مسیر آسفالتی؛ میزان سختی مسیر: آسان؛ مدت پیمایش: 2-3 ساعت با پای پیاده (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: شما می توانید در ساحل ساکیزلی شنا و ماهیگیری کنید. طول مسیر نیز پوشیده از درختان: مورد (سرده)، برگ بو، بلوط، ارس و زقوم، می باشد؛ هوای پاکیزه و اکسیژن هم که جای خود را دارد.
  • ساحل چشمه-چیفتلیک-آلتین کوم: طول مسیر: 8 کیلومتر مسیر آسفالتی؛ میزان سختی مسیر: آسان-متوسط؛ مدت پیمایش: 3-4 ساعت با پای پیاده (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: در فصل مربوطه امکان جمع آوری گیاهان دارویی از قبیل: آویشن، بادیان رومی و بابونه، وجود دارد. در این مسیر که دارای مناظر فوق العاده ای نیز هست، طی فصل بهار می توانید پرنده زنبورخوار را نیز ببینید.
  • اُواجیک-آلاچاتی: طول مسیر: 8 کیلومتر مسیر آسفالتی؛ میزان سختی مسیر: آسان-متوسط؛ مدت پیمایش: 3-4 ساعت با پای پیاده (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: اُواجیک که حدودا 700 سال پیش توسط ترک ها تاسیس شده،‌ یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی منطقه چشمه می باشد. اخیرا در این منطقه کشاورزی و شراب سازی توسعه یافته و بیشتر: کنگر فرنگی، خربزه و بادیان رومی، پرورش داده می شود.
  • گَرمیان-ایلدیری: طول مسیر: 11 کیلومتر مسیر آسفالتی؛ میزان سختی مسیر: متوسط؛ مدت پیمایش: 5-6 ساعت با پای پیاده (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: در روستای گرمیان که سازه ای با معماری رومی وجود دارد، می توانید بقایای روستای زِیتینجیک و لیتری که یک روستای رومی قدیمی است را ببینید. همچنین، بقایای: معبد آتِنا مربوط به قرن ششم و هفتم پیش از میلاد، کلیسا، تئاتر،‌ آگورای دولت، بنای یادبود معبد شکل، ویلای مربوط به دوره هِلنیستی، ویلای رومی، خانه های به سبک مگارون، و بقایایی نظیر آکروپل نیز، در آن وجود دارند. غار مَرمَرلی و معدن در این مسیر قرار دارند.
  • خلیج اُواجیک-آزماک (ساحل چاتال آزماک): طول مسیر: 5 کیلومتر مسیر آسفالتی؛ میزان سختی مسیر: آسان؛ مدت پیمایش: 2-3 ساعت (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: شما می توانید در این مسیر با طبیعت بکر، در ساحل چاتال آزماک از دریا و آفتاب لذت ببرید و در فصل مربوطه: آویشن، بادیان رومی و بابونه، جمع آوری کنید. همچنین، می توانید از مکان های تاریخی اُواجیک دیدن کنید.
  • خلیج آزماک-خلیج یومرو (خلیج آلاچاتی): طول مسیر: 12 کیلومتر جاده آسفالت و خاکی با امکان پیاده روی؛ میزان سختی مسیر: آسان-متوسط؛ مدت پیمایش: 5-6 ساعت با پای پیاده؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: در طول مسیر می توانید: در خلیج آزماک شنا کرده، کمپینگ با چادر یا ماشین های کاروانی انجام دهید، گیاهان دارویی جمع آوری کنید، ماهی گیری کرده یا از آسیاب های بادی قرن نوزدهم، دیدن نمایید. این محل مقصد مناسبی برای موج سواری با باد، پاراسیلینگ و قایقرانی است.
  • شیفنه-بویوک کوی (بندر بزرگ): طول مسیر: 5 کیلومتر جاده آسفالت؛ میزان سختی مسیر: آسان؛ مدت پیمایش: 2-3 ساعت با پای پیاده (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: این مسیر پوشیده از درختان خاربیشه می باشد؛ همچنین، می توانید از: قبرهای باستانی در حومه رئیس دره، چشمه ها و ‌گِل های شفابخش شیفنه لذت ببرید و غذاهای لذیذِ رستوران های ماهی را امتحان کنید. فضاهای کمپینگ در بندر بزرگ و بندر پاشا برای کسانی که قصد ماندن دارند، وجود دارد.
  • چشمه (اسکی جامی)-آلاچاتی: طول مسیر: 5 کیلومتر مسیر آسفالت؛ میزان سختی مسیر: آسان-متوسط؛ مدت پیمایش: پیاده بین 2-3 ساعت (امکان استفاده از دوچرخه)؛ زمان پیشنهادی: مارس-نوامبر؛ نکاتی در مورد مسیر: می توانید بقایای روستاهای قدیمی چشمه کوی که نخستین منطقه تاسیس چشمه می باشد را ببینید؛ در آلاچاتی که به عنوان بهشت موج سواری از آن یاد می شود نیز می توانید از بازار عتیقه که روزهای شنبه و یکشنبه بر پا می شود، دیدن کنید؛ حتما در ساحل های بویالیک و ایلیجا منظره و غروب دلنشین آفتاب را تماشا کنید.
  • پارک طبیعت تانای: این پارک در منطقه ایلیجا از توابع چشمه و در فاصله 70 کیلومتری از ازمیر می باشد. در محوطه آن: کازینو با منظره دریا، سرویس بهداشتی، بوفه، بخش هایی برای پیکنیک، محل چادر زدن و خانه های ییلاقی، همچنین برق، آب برای آشامیدن و سایر مصارف، وجود دارد. این پارک در منطقه ای به وسعت 30×30 هکتار گسترش یافته و ظرفیت مراجعین روزانه اش 1500 نفر و 100 چادر می باشد.

دیدگاه بگذارید