انواع حساب بانکی مناسب برای اتباع خارجی در ترکیه

وجود حساب بانکی بدلیل خدمات و مزایایی که جهت مدیریت امور مالی به همراه دارد، برای هر شخص و در هر جایی ضروری است؛ مخصوصا اگر به عنوان یک تبعه خارجی، قصد: زندگی، تحصیل، سرمایه گذاری یا …، در کشوری مانند ترکیه داشته باشید.

مهمترین مسئله برای ساکنان و سرمایه گذاران در ترکیه، افتتاح حساب بانکی جهت پس انداز پول و تسهیل امور مالی و مزایای مرتبط با آنها می باشد. لذا، چه در ترکیه دانشجو، کارمند یا گردشگر باشید، افتتاح حساب بانکی یکی از ضروریاتِ لازم در زندگی امروزی است. بدین وسیله، شما می توانید به راحتی نسبت به پرداخت هزینه هایی مانند: شهریه تحصیلی، اجاره ملک، خرید، تسویه قبوض، تبدیل ارز اقدام نموده و از طریق اپلیکیشن های ویژه تلفن های همراه، بدون نیاز به مراجعه به بانک، امور مالی خود را به انجام برسانید.

انواع حساب های بانکی متداول برای اتباع خارجی در ترکیه

  1. حساب جاری (Current Account)

این حساب در هر زمان به شما امکان واریز و برداشت وجوه را داده ولی معاف از سود ماهانه می باشد. با استفاده از حساب جاری، می توانید از چندین خدمات بانکی مانند: انتقال پول، معاملات چکی، بازپرداخت وام، پرداخت هزینه ها و اجاره، قبض و مالیات، مبادلات ارزی و فلزات گرانبها را، انجام دهید.

  1. حساب پس انداز کوتاه مدت (Short-Term Savings Account)

حساب پس انداز کوتاه مدت، حسابی سپرده با سود ماهیانه است که بواسطه افتتاح حسای در بانک یا موسسه مالی، امکان پذیر می باشد. اگرچه این حساب ها به طور معمول، نرخ سود متوسطی را پرداخت می کنند، ایمنی و قابل اطمینان این حساب آن را به گزینه مناسبی جهت پس انداز پول نقد و دسترسی در به آن در کوتاه ترین زمان ممکن، بدل کرده است. حساب پس انداز بلند مدت نیز نوع دیگری از این حساب با سود بیشتر ولی بدون امکان برداشت سپرده در زمانی غیر از سررسید سالیانه می باشد.

  1. حساب مشارکتی (Participatory Account)

این نوع حساب امکان توزیع بازده (مشارکت در سود و زیان)، بین دارنده حساب و نیز بانکی که تحت شرایط مشارکتی فعالیت می کنند را، فراهم می آورد. بودجه اختصاص یافته چنین حسابی، برای تامین اعتبار در بخش های: تجارت، صنعت، کشاورزی و خدمات، مطابق با اصول بانکداری اسلامیِ بدون ربا، استفاده می شود. مهمترین نکته در این سیستم، عدم تعیین نرخ سود در ابتدا، بلکه در پایان مدت تعیین شده می باشد.

  1. حساب جاری طلا (Current Gold Account)

در ترکیه این نوع حساب بانکی، فرصتی برای استفاده از مزایای پس انداز طلا را فراهم می کند که در برخی از بانک ها، علاوه بر طلا امکان استفاده از مزایای چنین حساب هایی برای فلزات گرانبها نیز، وجود دارد. از جمه مزایای این حساب، می توان به مزایای زیر اشاره داشت:

  • استفاده از این حساب جهت پس انداز
  • خرید و فروش طلا در هر زمان و با قیمت تعیین شده روز
  • حداقل میزان مجاز معامله برابر با 01 گرم
  • صدور مجوز برای ذخیره طلا (صرفا برای بانک هایی که خرید و فروش طلای در آنها امکان پذیر می باشد)
  • امکان برداشت طلا به گرم، از شعب و دستگاه های خودپرداز (ATM)، بانک هایی که امکام معامله طلای واقعی در آنها وجود دارد
  1. حساب بیمه (Insurance Account)

بیمه سپرده گذاری، با پوشش حساب پس انداز از جانب سپرده گذار تا سقف 100.000 لیر، قابل استفاده در هیچگونه مبادلات بانکیِ تجاری نبوده و صرفا قابل استفاده بواسطه چک در شعب بانک های داخلی می باشند. موارد تحت پوشش این حساب شامل بودجه و بازپرداخت کل سود در حساب های سپرده پس انداز به: لیر، ارز خارجی و فلزات گرانبها می باشد.

  1. حساب پس انداز الکترونیکی (e-Savings Account)

با حساب پس انداز الکترونیکی، می توانید بازده بیشتری نسبت به نرخ سود روز بدست آورید. شما به راحتی می توانید از طریق بانکداری اینترنتی، یک حساب سپرده مدت دار باز کرده و از مزایای نرخ سودی بیشتر که ویژه چنین حساب هایی است، بهره مند شوید.

  1. سایر حساب های بانکی

انواع دیگری از حساب های بانکی نیز، در ترکیه وجود دارند که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، به سایت هر یک از بانک ها مراجعه کنید.

افتتاح حساب بانکی به عنوان غیرمقیم

افتتاح حساب بانکی به عنوان غیرمقیم در ترکیه، کمی پیچیده ولی در عین حال امکان پذیر می باشد. بطور مثال، درصورت واریز مبلغ بالایی وجه، بانک ها تمایل بیشتری برای کمک به شما خواهند داشت. به همین ترتیب، اگر می خواهید حساب ارزی باز کنید، معمولا نیازی به اقامت در ترکیه نمی باشد. به اتباع خارجی توصیه می شود پیش از اقدام به افتتاح حساب، حتما از شرایط بانک موردنظرشان اطلاع حاصل کنند.

افتتاح حساب بانکی از خارج از کشور

گزینه های افتتاح حساب بانکی از خارج از کشور، فارغ از اینکه آیا شما دارای اقامت در ترکیه هستید یا نه، تا حد زیادی بستگی به نوع حسابی که قصد افتتاح آن را دارید، دارد. اصلی ترین بانک های ترکیه  که در زیر به آنها اشاره شده، ارائه دهنده انواع خدمات و حساب هایی برای شهروندان ترکیه و مشتریان بین المللی خود در داخل یا خارج از کشور می باشند. این بانک ها با دراختیار داشتن کارمندان آشنا به زبان انگلیسی و وب سایت های دو زبانه، آماده راهنمایی و پاسخگویی به شما می باشند.

بانک های رایج برای افتتاح حساب

«پنج بانک بزرگ ترکیه» در حوزه بانکداری خرد که در زیر به آنها اشاره شده، پشتیبانی و خدمات ویژه ای برای مشتریان بین المللی خود ارائه می کنند. از جمله این خدمات، آشنایی به زبان انگلیسی و سایر زبان های بین المللی و نیز خدماتی است که متناسب با نیاز اتباع خارج می باشد. همین ویژگی می تواند به شما در انتقال حساب بانکیتان در کشور خود به یکی از شعبه های بین المللی بانک های ترکیه در کشورتان، کمک کند.

نام بانک توضیح
Isbank مطمئنا یکی از شعبه های Isbank را به عنوان بزرگترین بانک ترکیه، در نزدیکی محل زندگی یا کار خود پیدا خواهید کرد. این بانک دارای شعبه هایی در خارج از ترکیه مانند: خاورمیانه، چین و انگلیس نیز، می باشد.
Garanti Bankası Garanti Bankası دومین بانک خصوصی در ترکیه است که دارای کارمندانی مسلط به زبان انگلیسی و در اکثر شعب خود می باشد. برخی شعب این بانک دارای مدیرانی متخصص در روابط با مشتریان مهاجر یا خارجی و نیز خطوط تلفنی ویژه چنین خدماتی به زبان انگلیسی و آلمانی هستند.
Akbank Akbank یکی از بانک های بزرگ ترکیه با طیف گسترده ای از انواع حساب های بانکی و کارت های اعتباری است که شبکه گسترده ای از شعب و دستگاه های خودپرداز (ATM)، را دارا می باشد. همچنین، Akbank دارای خدماتی بانکی چند ملیتی و ویژه مهاجران به زبان انگلیسی است که بصورت تلفنی نیز، ارائه می شوند.
Yapı Kredi بانک های Yapı Kredi، با اعتبار بالا و طیف کاملی از خدمات بانکی، دارای برخی از حساب های ویژه و کارت های بانکی برای مشتریان بین المللی خود می باشند.
Ziraat Bankası Ziraat Bankası، بانکی دولتی است که خدمات خود را برای تبدیل شدن به بانکی برای تمامی افراد و نیز اتباع خارج، گسترش و در اولویت قرار داده است. آنها همیشه بواسطه: دستگاه های خودپرداز، شعبه اینترنتی، مراکز پشتیبانی، تلفن، بانکداری موبایل و سایر روش های دیگر، در کنار مشتریان خود می باشند.

با توجه به روند اختصاصی هر بانک در افتتاح حساب برای مشتریان جدید، بهتر است پیش از هرچیز، اقدام به بررسی اطلاعات ارائه شده در وب سایت آنها نمایید. سپس با تنظیم یک قرار ملاقات حضوری، می توانید با یک فرد آشنا به زبان انگلیسی و امور مربوطه، دیداری داشته باشید. برخی از بانک ها برای تسهیل روند، می توانند بصورت تلفنی، شرایط و مدارک لازم را به شما اعلام نمایند.

مدارک لازم برای افتتاح حساب

هر بانکی دارای فرآیند نسبتا متفاوتی جهت افتتاح حساب می باشد (امکان مشاهده و اطلاع از آن به زبان انگلیسی در وب سایت هایشان وجود دارد)، اما در حالت کلی، مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر می شوند:

  • شماره شناسه ویژه اتباع خارجی
  • پاسپورت معتبر
  • شماره مالیات (قابل دریافت از اداره مالیات)
  • اثبات آدرس محل سکونت (اجازه اقامت، کپی قبوض 3 ماه اخیر)
  • تکمیل فرم تایید امضا

هزینه های ماهانه و بانکی پیش رو

هنگام انتخاب حساب بانکی در ترکیه، لازم است شرایط و موارد لازم را خصوصا درباره کارمزد و عوارض بانکی، با دقت مطالعه کنید. به احتمال زیاد متوجه خواهید شد که به منظور  فعال ماندن حساب بانکی، امکان استفاده از کارت اعتباری یا پرداخت اقساطتان، مرتبا هزینه هایی از شما کسر می شود که به مرور زمان نیز، افزایش می یابد. سایر هزینه های متداول، شامل هزینه تعیین شده برای برداشت وجه نقد از ATM متعلق به بانک دیگر می باشد که در این خصوص، بهتر از خودپردازی متعلق به بانک خود را بیابید و از آن استفاده نمایید.

یکی دیگر از مشکلات رایج مهاجران، هزینه هایی است که هنگام جابجایی پول بین حساب هایی که از ارزهای مختلف استفاده می کنند، می باشد؛ چراکه هزینه های بانکی در ترکیه می تواند بسیار هزینه بر باشد. همچنین هنگام جابجایی ارزی، معمولا بانک های کارمزدهایی با مبالغ ناخوشایند را از شما درخواست کرده یا از حسابتان کسر خواهند نمود.

دیدگاه بگذارید