ترکیه موفق ترین کشور در مقابله با اپیدمی کرونا

۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳

بنابر تحقیقی که توسط شرکت ایپسوس با موضوع «شیوع ویروس کرونا و تحقیقات جامعه» به عمل آمده، مشخص شد ترکیه موفق ترین کشور در مقابله با ویروس کرونا بوده است.

ایپسوس (Ipsos)، به عنوان یک شرکت معتبر تحقیقات جهانی در زمینه بازار و متخصص در نظرسنجی، پس از کشف اولین مورد کرونا در ترکیه، مطالعات «اپیدمی کرونا و تحقیقات جامعه» را در این کشور آغاز کرد. این شرکت با تحقیقاتی که پس از 11 مارس و به صورت هفتگی انجام می شد، سطح آگاهی در مورد این موضوع، نگرانی ها و تغییر رفتارهای شهروندان را بررسی و دائما بازتاب های عمومی سیاست ها و شیوه های دولت در این رابطه را پیگیری می کرد. طبق خبر آژانس خبرگذاری آناتولی (AA)، در بررسی ای که با داده های دوره چهاردهم تحقیقات این شرکت تهیه شده، ترکیه در افکار عمومی با عناوینی چون «موفق ترین و ناموفق ترین کشورها در مبارزه با شیوع بیماری»، «سطح خوش بینی ما در مورد شیوع بیماری» و «برابری جنسیتی در دوره شیوع» مورد ارزیابی قرار گرفت.

همراه با تقویم عادی سازی که از ابتدای جولای آغاز شده، بسیاری از تدابیر اتخاذ شده عمومی از میان برداشته و برخی از تدابیر فردی نیز با انعطاف بیشتری اعمال می شوند. بنابر این تحقیق، درحالیکه مردم به «زندگی عادی جدید» خود بازمی گردند، برای دوره پَسا کرونا خوش بینانه نیستند. همچنین، طبق نتایج تحقیقات، تنها یک سوم از مردم بر این عقیده اند روزهای سخت را پشت سر گذاشته اند و به عقیده نیمی دیگر نیز روزهای سخت تری در انتظارشان می باشد. در این مطالعه دیده شده که انتظارات ناخوشایند به ویژه در بین افراد با وضعیت اجتماعی-اقتصادی بالا و پایین به چشم می خورد. علاوه بر تمامی این موارد، مشاهده می شود که اضطراب بوجود آمده در بیشتر افراد طی دوره اول اپیدمی، جایگزین خستگی مفرط شده که بیشتر نیز در بین زنان به چشم خورده است؛ در حالی که امروز %66 از زنان احساس خستگی می کنند، این میزان برای مردان %47 می باشد.

کره جنوبی با %37 در رتبه دوم

با تحقیقات اینترنتی انجام شده در رابطه با این بیماری بر روی 800 نفر طی مبارزه علیه ویروس کرونا، عملکرد مدیریتی 9 کشورِ مطرح توسط ایپسوس در اختیار عموم قرار گرفت. بنا بر نتیجه تحقیقات در بین کشورهایی که کارنامه عملکرد آنها در افکار عمومی دارای بهترین امتیاز می باشد، ترکیه با %39 در رتبه نخست و کره جنوبی با %37 در رتبه دوم قرار گرفت. در این تحقیق، ضعیف ترین کشور ایالات متحده آمریکا با آرای هر 7 نفر از 10 نفر شنناخته و عملکرد آنها در مبارزه با این اپیدمی ضعیف تلقی شد؛ پس از آمریکا، کشور ایتالیا قرار دارد.

پیگیری مصرانه وضعیت سایر کشورها توسط شهروندان

«سیدار گِدیک (Sidar Gedik)» مدیر ارشد اجرایی شرکت ایپسوس در ترکیه، با بررسی ارزیابی هایی صورت گرفته و نتایج آنها، معتقد است عملکرد ترکیه و سایر کشورها در رابطه با مبارزه علیه ویروس کرونا را زیر ذربین برده اند. وی اذعان داشته در این بررسی، ترکیه موفق ترین کشور بوده و افزود: “دولت ما که تاکنون دستاوردهای بسیاری را شاهد بوده و در این تحقیق نیز به عنوان موفق ترین کشور ارزیابی شده است. به خصوص کادر درمان و وزارت بهداشت عملکرد بسیار بالایی از خود نشان داده و از ابتدای مطالعات، تعداد افرادی که از عملکرد کادر درمان و وزارت بهداشت را موفق آمیز می دانند، کمتر از %90 نبوده است؛ این میزان در دوره پیشین به %95 نیز رسیده بود. شهروندان کشور ما وضعیت سایر کشورها را با جدیت دنبال کرده و آن را پیگیری می کنند، از این رو از موفقیت و عملکرد خوب و بالای کشور کره جنوبی آگاه می باشند. ما از نزدیک شاهد مشکلات بزرگ کشورهای اروپای غربی و به ویژه ایتالیا و اسپانیا و اخیرا آمریکا و برزیل هستیم که عملکرد آنها از سوی مردم ترکیه نیز ناموفق و ضعیت تلقی شده است.”

سیدار گدیک در ادامه افزود: “مردم ترکیه در مورد استفاده از ماسک بسیار آگاه بوده و از هر 10 نفر، 9 نفر از ماسک استفاده می کنند. همچنین، پیش از این بیماری نیز به لحاظ فرهنگی، بهداشت در سطح جامعه رعایت شده و در این مورد نیز حساسیت به این موضوع افزایش یافته است.”

مهمترین موضوع، رعایت فاصله اجتماعی

سیدار گدیک در رابطه با ضرورت رعایت فاصله اجتماعی نیز چنین گفت: “متاسفانه فاصله گذاری اجتماعی چنان که لازم است، در سطح جامعه رعایت نمی شود و باید خیلی جدی تر به این موضوع بپردازیم. از سوی دیگر، هنوز بیشتر مردم برای هشدار به دیگران جهت رعایت فاصله گذاری اجتماعی احساس معذب بودن می کنند. در هیم رابطه، %25 آنها اظهار داشتند كه از هشدار به دیگران برای رعایت فاصله گذاری راحت نیستند. اما باید درنظر داشت فاصله گذاری اجتماعی به میزان استفاده از ماسک و سایر مسائل بهداشتی نیز مهم است.”

بار سنگینی به دوش زنان

به گفته سیدار گِدیک، در مطالعه همه گیری ویروس کرونا و بررسی افکار عمومی جامعه، در رابطه با موضوعاتی مانند: بیکاری در بین زنان و مردان، از دست دادن درآمد و افزایش وظایف و مسئولیت در داخل و خارج از خانه نیز، از شهروندان سوال شد؛ وی در این رابطه خاطر نشان کرد: “از زمان انجام مطالعات، اولین کسانی که متوجه خطر بوده و به آن واکنش نشان دادند، همواره زنان می باشند. در اوایل، میزان نگرانی در بین مردان %70 و در زنان %90 بود که بعدها این میزان در مردان به %90 رسید. همچنین، در دوره ای که افراد زیر 20 سال و بالای 65 سال همواره در خانه بودند، بار سنگینی بر دوش زنان قرار گرفت که علاوه بر آن، شامل حضور کودکان در خانه و آموزش از راه دور نیز بوده است. البته باتوجه به بیشتر شدن کار زنان در خانه، احساس خستگی در زنان افزایش پیدا کرد که متاسفانه مردان از این امر آگاهی چندانی نداشتند و حتی برخی از مردان فکر می کنند بار آنان بیشتر از زنان است. این وضعیت بویژه برای زنان شاغلی که مجبور به دورکاری شدند، بیشتر گردید و از این رو می توان گفت رسیدگی به مشغله کاری در خانه از یک سو و از سوی دیگر انجام کارهای مربوط به خانه، موجب تشدید خستگی آنها و افزایش بار سنگین این وضعیت بر دوش زنان گردید.”

سیدار گدیک با بیان این مطلب که در این مطالعه وضعیت بی ثباتی روحی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته، اذعان داشت: ” در اولین روزهای شیوع ویروس، میزان اضطراب در بین مردم بسیار بالا بود ولی اخیرا کمی کاهش یافتهه و جای آن را خستگی و کسالت گرفته است. با این حال، افزایش آمار مبتلایان در ماه جولای، باعث افزایش نگرانی ها نیز شده است. در این بررسی، درخصوص موج دوم کرونا نیز سوالاتی مطرح و بنظر می رسد در حال حاضر در ترکیه از هر 4 نفر 3 نفر معتقد به احتمال شیوع موج دوم در کشور بوده و این نگرانی کاملا مشهود است.”

سیدار گِدیک در انتها خاطر نشان کرد که در دوره اپیدمی یک دیدگاه عمومی در رابطه با افزایش تجارت از طریق اینترنت ایجاد شده که در شرایط عادی، خرید های سوپرمارکت سهم چندانی را در تجارت الکترونیک به خود اختصاص نمی داد، اما در این دوره با عملی شدن این امر چنین دیدگاهی در بین مردم به وجود آمده است. همچنین، در این تحقیقات مشاهده شده شهروندان از گام های عادی سازی جدید بسیار پشتیبانی می کنند.”

دیدگاه بگذارید