با دستور وزارت کار و خدمات اجتماعی ترکیه، آموزش به: کارمندان مهد کودک های خصوصی، مراکز نگهداری از کودکان و خانواده تحت پوشش این مراکز، جهت حمایت از کودکان در برابر خطرات فضای مجازی به همراه توزیع دفترچه های حاوی دستورالعمل های لازم برای ایمن نگه داشتن کودکان در برابر خطرات احتمالی آن، آغاز گردید.
در همین راستا، در 81 استان ترکیه به حدود 5,723 والدین و 6,412 پرسنل (از مجموع 12,135 کادر آموزشی)، آموزش های لازم در رابطه با «فناوری اطلاعات و استفاده آگاهانه از اینترنت» ارائه گردید؛ محتوای این برنامه های آموزشی عبارتند از:
- مفهوم رسانه
- ابزارهای جدید رسانه ای
- کودکان و رسانه های دیجیتالی
- پدر و مادر بودن در عصر دیجیتال
- فرصت ها و خطرات فناوری اطلاعات برای کودکان
- موارد درنظر گرفته شده برای خانواده ها در محافظت کودکان از خطرات فناوری اطلاعات
- آدرس های اینترنتی و اطلاع رسانی های پیشنهادی
- سیستم طبقه بندی استفاده شده برای بازی های مجازی
اقداماتی لازم توسط خانواده ها
وزارت کار و خدمات اجتماعی ترکیه برای استفاده آگاهانه، ایمن و موثر از اینترنت و این قبیل فناوری ها توسط کودکان، دفترچه ای را تهیه و در مهدکودک های وابسته به وزارتخانه که در 81 استان قرار دارند، توزیع نمود که حاوی اقدامات لازم توسط والدین و تحت 7 عنوان می باشد. برخی از این اقدامات به شرح زیر می باشند:
هنگامی که کودکان در فضای مجازی با یک وضعیت ناراحت کننده مواجه می شوند، باید بدانند که این موضوع را با خانواده یا فرد بزرگسالی که به وی اعتماد دارند، در میان بگذارد.
- آشنایی با سایت ها، برنامه ها و بازی های مورد استفاده کودکان
- ارتباط دائم با کودکان بویژه هنگام مشاهده تغییرات منفی در آنها
- مداخلات لازم
- استفاده از برنامه های ضد ویروس و دارای مجوز
- آموزش به کودکان جهت باز نکرد ایمیل های ناشناس دریافتی
- عدم کلیک روی لینک هایی که به عنوان تبلیغ ظاهر می شوند
- عدم دانلود یا باز کردن پوشه ها یا برنامه های ناشناس
- اطمینان از عدم وقت گذرانی کودکان در سایت های نامعتبر و نامناسب برای سن آنها
- آگاهی کودکان از نامعتبر یا غیرقابل اعتماد بودن همه اطلاعات موجود در اینترنت
- ارائه آموزش های لازم جهت عدم اطمینان و آشنایی با افراد ناشناس در اینترنت (به منظور دوستی یا ملاقات)
ضرورت الگو بودن بزرگسالان
در ادامه مطالب عنوان شده در این دفترچه آموزشی، آمده که بزرگسالان باید ضمن آگاهی به کودکان در مورد این قبیل فناوری ها و استفاده صحیح از اینترنت، با رفتار مناسب خود همچون یک الگو برای فرزندانشان باشند. همچنین، گفته شده به منظور کاهش زمان سپری شده در فضاهای مجازی توسط کودکان، باید از مشارکت آنها در فعالیت های مختلف اجتماعی، فرهنگی و ورزشی حمایت شود. ضروری است که والدین توجه داشته باشند که فرزندانشان نباید تا 3 سالگی در معرض صفحه نمایشگر قرار گیرند. علاوه بر این، کودکان باید در مورد باید و نبایدهای اطلاعاتی که در اینترنت به اشتراک می گذارند نیز، راهنمایی شوند؛ بدین منظور که باید به آنها آموخت نباید اطلاعات شخصی خود را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته و مرزهایی را برای خود تعیین کنند تا بتوانند به درخواست هایی که این مرزها و حریم خصوصی را نقض می کنن، پاسخ «نه» بگویند. نهایتا اینکه، تصاویر و اطلاعات خصوصی کودکان نباید توسط خانواده ها در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود تا مبادا مورد سوءاستفاده قرار بگیرند.