تحصیل در ترکیه به عنوان دانشجوی مهمان برای اتباع خارجی

از جمله تسهیلاتی که بیشتر دانشگاه های دولتی و خصوصی برای دانشجویان، بویژه دانشجویان خارجی درنظر می گیرند، امکان ادامه تحصیل برای مدت محدود در دانشگاه دیگر به عنوان «دانشجوی مهمان (Guest/Visiting Student)» می باشد. این تسهیلات که در دانشگاه های ترکیه نیز وجود دارد، به دانشجویان واجد شرایط امکان تحصیل در شعب دانشگاه خود یا برخی دانشگاه های مرتبط با دانشگاه خود را می دهد تا از مزایای این طرح استفاده کنند.

تحصیل در ترکیه

یکی از حوزه هایی که ترکیه توانسته طی سال های اخیر پیشرفت های قابل توجهی در آن داشته باشد، نظام آموزشی در تمامی مقاطق تحصیلی است. این موضوع بقدری مشهود است که نمونه بارز آن، کیفت بالای آموزش در مدارس و دانشگاه های دولتی، تعدد مدارس و دانشگاه های خصوصی و وجود شعبه های مراکز آموزشی بسیار معروفی مانند آکسفور، در این کشور می باشد. این موضوع در کنار پایین بودن هزینه های تحصیل در مقایسه با بیشتر کشورهای اروپایی و امریکا، باعث شده دانشجویان خارجی زیادی ترکیه را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایند.

شرایط کلی تحصیل به عنوان دانش آموز/دانشجوی مهمان در ترکیه

  • برای مقاطع پیش از دانشگاه:

در حالت کلی و بنا بر آنچه گفته شد، یکی از شروط استفاده از این گزینه برای فرزندان اتباع خارجی در ترکیه، عدم در اختیار داشتن مدرک شناسایی متقاضی حمایت بین المللی (International Protection Applicant Identity Document)، یا شماره شناسایی خارجی است که تحت این شرایط، فرزندان آنها می توانند در مدارس دولتی به عنوان «دانش آموزان مهمان (Guest Student)» ثبت نام کنند؛ بدین طریق، آنها می توانند علاوه بر تحصیل رایگان در مدارس دولتی ترکیه، دوره های آموزش زبان ترکیه ای را نیز گذرانده و مدرک معتبر دیپلم دریافت کنند.

  • برای دوره های تحصیلات تکمیلی:

در چنین شرایطی، گاهی پیش می آید دانشجویان به دلایل مختلف، نیاز دارند برخی از واحدهای درسی خود را برای یک ترم یا نهایتا یک سال تحصیلی، در دانشگاه دیگری که از شعب دانشگاه خود می باشد یا یک دانشگاهی دیگر که قرارداد دو جانبه با دانشگاه شما دارد، تحت عنوان «دانشجوی مهمان (Visiting/Guest Student)» بگذرانند. نکته مهمی که در رابطه وجود دارد، متفاوت بودن قوانین هر دانشگاه در ارائه چنین تسهیلاتی به دانشجویان خارجی در ترکیه است؛ لذا، آن دسته از دانشجویان که تمایل به استفاده از این گزینه را دارند، می توانند مدارک و شرایط دقیق آن را به مراجعه به وب سایت دانشگاه خود، مطالعه کنند.

بدین ترتیب، متقاضیان می توانند بدون ثبت نام در هیچ برنامه تحصیلی و فقط درصورت با موافقت دانشگاه خود، برای مدت تعیین شده، در شعبه دیگر دانشگاه خود یا دانشگاه دیگری که دارای توافقنامه دوجانبه با دانشگاه آنها می باشد، به عنوان «دانشجوی مهمان (Visiting Student)» به تحصیلشان ادامه دهند.

مدارک مورد نیاز رایج برای ارائه درخواست

دانشجویانی که با درخواست آنها از سوی هر دو دانشگاه موافقت شده، پس از پایان تحصیلش در دانشگاه مقصد، یک گواهی و کارنامه از نمرات دریافتی در دروسی که گذرانده اند، برای دانشگاه مبدا دریافت خواهند کرد؛ مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست به عنوان «دانشجوی مهمان (Guest/Visiting Student)»، عبارتند از:

  • نامه درخواست دانشجو به دانشگاه مبدا
  • نامه پذیرش از دانشگاه مقصد
  • 2 رونوشت از مدارک فوق
  • 2 عدد عکس فتومتریک
  • کپی از صفحات پاسپورت دانشجوی خارجی

نکات مهم در رابطه با ارائه درخواست دانشجویان خارجی و فرایند ارزیابی آن

  • درخواست ها باید از یک ماه پیش از شروع ترم، به دانشگاه مبدا ارائه شوند.
  • دانشجویانی که از کشور دیگری به عنوان مهمان به یکی از دانشگاه های ترکیه می آیند، می بایست ابتدا درخواست خود را به «اداره مهاجرت ترکیه» ارائه دهند.
  • ارزیابی درخواست ها، توسط هیئت اداری دانشکده مبدا و مقصد انجام خواهند شد.
  • ارائه نامه تایید و موافقت دانشگاه مبدا و مقصد به اداره مهاجرت ترکیه، الزامی است.
  • تاریخ اعلام نتایج درخواست ها، به تاریخ ارائه آنها بستگی دارد.
  • تهیه بیمه درمانی معتبر برای دانشجویانی که از کشور دیگر به عنوان «دانشجوی مهمان (Guest Student)» به ترکیه آمده اند، ضروری است؛ گاهی نیز لازم است این افراد، اقدام به دریافت کد مالیاتی و افتتاح یک حساب بانکی در یکی از بانک های ترکیه کنند.

دیدگاه بگذارید