شرایط دریافت مجوز کار برای دانشجویان خارجی در ترکیه

یکی  از مزایایی که دانشجویان خارجی در ترکیه می توانند از آن استفاده کنند، دریافت مجوز لازم برای کار در حین یا پس از پایان تحصیلاتشان در ترکیه است. این موضوع نه تنها به آنها کمک می کند تا هزینه های خود را از طریق انجام فعالیت های تجاری-اقتصادی قانونی تامین کنند، بلکه از فرصت های شغلی در ترکیه نیز استفاده نمایند.

تحصیل در ترکیه

در سال های اخیر با بالاتر رفتن سطح آموزشی در ترکیه و اصلاح قوانین جهت بهتر شدن کیفیت نظام آموزشی در مقاطع مختلف، موجب شد حتی اتباع خارجی زیادی این کشور را به عنوان مقصدی ایده آل برای تحصیل در دانشگاه انتخاب می کنند. از مزایایی این موضوع برای دانشجویان خارجی دارد، کیفیت بالای آموزش در دانشگاه های ترکیه، رتبه های علمی قابل توجه دانشگاه های این کشور، پایین بودن هزینه تحصیل در مقایسه با بیشتر گشورهای اروپایی و امریکا، فرصت های شغلی در حین تحصیل یا پس از فارغ التحصیلی در ترکیه و بسیاری موارد دیگر.

نکات مهم:

  • درصورتی که دانشجویان خارجی در مقاطع کاردانی و کارشناسی، موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شده باشند، اجازه کار در حین تحصیل در ترکیه را نخواهند داشت.؛ این موضوع برای دانشجویان خارجی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، بلامانع است.
  • آن دسته از دانشجویان خارجی که بدون دریافت بورسیه تحصیلی به ترکیه آمده اند، تحت شرایط خاصی می توانند: در حین تحصیل یا فصل تابستان، به کار مشغول شوند.
  • دانشجویان خارجی پس از فارغ التحصیلی در ترکیه، می توانند با دریافت مجوز کار، همچنان در این کشور اقامت داشته باشند.
  • مدت مجوز کار برای دانشجویانی که در حال تحصیل هستند، با توجه به مجوز اقامت ترکیه تعیین و برای آن دسته از دانشجویان که مجوز اقامت خود را تمدید نکرده اند، صادر نمی شود.
  • بر اساس موارد اشاره شده در فوق، هرگونه فعالیت شغلی بدون دریافت مجوزهای لازم، تخلف قانونی محسوب شده و می تواند به لغو مجوز اقامت تحصیلی و اخراج از ترکیه منجر شود.

شرایط دریافت مجوز کار دانشجویی در ترکیه

  1. در طول فرآیند ارائه درخواست مجوز کار برای دانشجویان خارجی، حتما باید از اعتبار مجوز اقامت آنها مانده باشد.
  2. برای آنکه دانشجویان خارجی بتوانند مجوز کار دریافت کنند، باید بیش از 18 سال سن داشته باشند و در یک موسسه آموزش عالی در ترکیه نیز، مشغول به تحصیل باشند.
  3. برای آن دسته از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری که در ترکیه تحصیل می کنند، هیچ محدودیتی برای مدت تحصیل یا سال شروع به کار وجود نداشته و در حد سایر اتباع خارجی است.
  4. دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکترا می توانند بدون محدودیت: زمانی، حرفه ای یا حوزه کاری، در موسسه هایی که در آن تحصیل می کنند، مشغول به کار شوند.
  5. آن دسته از دانشجویان خارجی که از طریق برنامه های تبادل دانشجو به ترکیه آمده اند، نیازی به دریافت مجوز برای کارآموزی در موسسات و سازمان های خصوصی یا دولتی ندارند؛ اما دانشجویانی که در دوره های کارآموزی همراه با هزینه یا بدون مستمری به ترکیه آمده اند، برای کار ملزم به دریافت مجوز اقامت مرتبط هستند.
  6. افرادی که دارای ویزای دیپلماتیک یا کار در ترکیه هستند، بستگان آنها می توانند بدون نیاز به دریافت مجوز کار، در دوره کارآموزی در موسسات آموزشی که الزام به در گذراندن دوره های کارآموزی در همان موسسه دارند، به کار مشغول شوند.

روند دریافت مجوز کار برای دانشجویان خارجی در ترکیه

پیش از هرچیز، باید اشاره داشت دانشجویانی که در ترکیه در حال تحصیل بوده و حائز شرایط اخذ مجوز کار در این کشور هستند، مجوز مزبوطه را از طریق موسسات و سازمان های خصوصی/دولتی دریافت کنند؛ لذا، این افراد باید درخواست خود برای مجوز کار را به وزارت کار و تامین اجتماعی دهند.

دیدگاه بگذارید