هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه

هزینه های زندگی

هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی نسبتا پایین و ماهانه در حدود 400 تا 500 دلار از جمله اسکان نی زمی باشد؛ هرچه، این موضوع تا حد زیادی بستگی به شیوه زندگی و عادات خرج و مخارج شما دارد؛ همچنین، شما مبلغی نیز در حدود 100 تا 15 دلار جهت تامین هزینه های هر ترم که شامل خرید کتاب و هزینه های اداری می شود، نیاز خواهید داشت.

اسکان دانشجویی

تقریبا تمام موسسات آموزش عالی در ترکیه، برای دانشجویان امکانات اقامتی نیز فراهم می کنند. خوابگاه های دانشجویی، خوابگاه های دولتی، آپارتمان و خانه های اجاره ای و مسافرخانه/پانسیون های ارزان قیمت ویژه دانشجویان، در ترکیه می باشند.

اسکان در خوابگاه ها: در ترکیه، به غیر از محوطه دانشگاهی (خوابگاه در درون دانشگاه)، خوابگاه های دولتی نیز برای دانشجویان وجود دارد که در آنها تمام امکانات لازم در اختیار دانشجویان قرار گرفته و توسط مسئولین خود دانشگاه اداره می شود. دانشجویان جهت اطلاع از روند و قوانین خوابگاه ها، می بایست با دفتر مدیریت دانشگاه مربوطه تماس بگیرند؛ خوابگاه ها برحسب جنسیت تفکیک شده و شامل اتاق های: یک نفره، دو نفره و چهار نفره برای دانشجویان می باشند؛ این اتاق ها صرفا در دسترس دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد قرار داده می شوند. انتظار می رود دانشجویان ماهانه مبلغی بین 30 تا 300 دلار بپردازند؛ البته ممکن است متفاوت باشد.

اسکان در خارج از دانشگاه: دانشجویان می توانند خانه یا آپارتمانی را جهت اسکان خود اجاره کنند که قیمتشان بسته به: مکان، اندازه و امکانات آنها، متفاوت می باشد. دانش آموزان می توانند برای کاهش هزینه ها، مسکن را به اشتراکی اجاره کرده و ماهانه حدود 200 تا 500 دلار را درنظر داشته باشند.

شرایط دریافت ویزای دانشجویی

علاقه مندان به تحصیل در ترکیه، می بایست ابتدا در یکی از دانشگاه های این کشور قبول و پس از آن، جهت دریافت ویزای دانشجویی به نزدیکترین کنسولگری ترکیه درخواست بدهید؛ برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه، لازم است مدارک زیر را تهیه و ارائه نمایید:

  • یک نسخه از نامه پذیرش شما در دانشگاه موردنظر ترکیه
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای دانشجویان (اخذ شده از کنسولگری)
  • گذرنامه معتبر (دارای تاریخ انقضایی بیش از پایان مهلت دوره اقامت در ترکیه)
  • پرداخت هزینه اقدامات لازم (بمقدار آن سته به ملیت شما می تواند متفاوت باشد)
  • عکش فتومتریک به تعداد درخواست شده

به طور کلی، این فرایند حدودا 8 هفته از زمان ارسال درخواست تا دریافت آن، به طول می انجامد. همچنین، شما به محض ورود به ترکیه و ظرف یک ماه از تاریخ ورودتان، می بایست اقدام به ارائه درخواست اقامت نمایید. شما می توانید این کار را با ارائه مدارک لازم درخصوص اثبات ثبت نام دانشگاهی خود به نزدیکترین مرکزی فرماندهی پلیس، انجام دهید؛ سایر مدارک مورد نیاز عبارتند از: گذرنامه، ویزای دانشجویی ترکیه، عکس و پرداخت هزینه مربوطه.

کار هنگام تحصیل

دانشجویان بین المللی که در حال تحصیل می باشند، مجاز به کار در هیچ یک از دفاتر دولتی و خصوصی نمی باشند؛ با این حال، دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه مجاز به استخدام دستیارهای تحقیقاتی می باشند.

کار پس از تحصیل

دانشجویان بین المللی که مایل به کار در ترکیه هستند، باید مجوز کار داشته باشند. آنها می بایست به کشور خود بازگشته و پیش از ورود مجدد به ترکیه، اقدام به ارائه درخواست مجوز کار بدهند. مجوز کار توسط وزارت کار ارائه شده و برای بار اول، مدت آن 1 ساله صادر می باشد؛ هرچند، می تواند آن را برای 3 سال و پس از آن 6 سال نیز تمدید نمود.

بهره مندی از خدمات بهداشتی  و بیمه

سیستم بهداشت و درمان ترکیه یک سیستم کامل بوده و تمام بیمارستان های آن دارای واحد اورژانس و پزشکانشان آشنا به زبان انگلیسی می باشند. لازم به ذکر است، موسسات آموزش عالی در ترکیه خدمات پزشکی رایگانی را در مراکز درمانی ارائه می دهند.

دانشجویان بین المللی باید دارای بیمه نامه معتبر بیمه درمانی بوده و می بایست سایر هزینه های مربوط به بستری شدن و خدمات پزشکی را که در مراکز درمانی دانشگاه ارائه نمی شوند، خود متحمل شوند. برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات بیمه بین المللی عبارتند از:

  • BUPA
  • AXA PPP Healthcare
  • ExpaCare Insurance Services

دانشجویانی که دارای مجوز اقامتی بیش از 6 ماه در ترکیه را دارند، بطور خودکار از طریق سیستم متمرکز، در سازمان تامین اجتماعی ثبت می شوند.

دولت ترکیه در بطور عموم از همه دانشجویان بین المللی می خواهد تا اقدام به دریافت بیمه نامه درمانی محلی از موسسه تامین اجتماعی ترکیه (SGK)، کنند. این سیاستِ بیمه درمانی، به آنها امکان بهره مندی از مزایای مرتبط با این بیمه را می دهد. دانشجویان می بایست شخصا اقدام به پرداخت ماهانه حق بیمه درمانی خود کنند که تا پایان سال تحصیلی، معتبر می باشد. دانشجویان به منظور برقراری بیمه درمانی، می بایست مدارک زیر را هنگان مراجعه به مركز بهداشت محلی خود، ارائه نمایند:

  • اجازه اقامت
  • شناسنامه دانشجویی
  • گذرنامه معتبر

با این بیمه، هزینه های داروهای تجویز شده توسط پزشک به 20% از کل مبلغ کاهش می یابد.

دیدگاه بگذارید