هر ساله ترکیه بالغ بر 1 میلیارد دلار، حواله بین المللی دریافت می کند که بیش از 50% آنها، از کشورهایی چون: آلمان، فرانسه، هلند، اتریش و آمریکا، می باشد. حضور گردشگران فراوان، دفاتر و شعبه های شرکت های بین المللی، دانشجویان و اتباع خارجی متعدد، موجب حجم بالای انتقال وجه در این کشور شده است.
معمولا هنگام ارسال پول از طریق هر یک از روش های رایج به ترکیه، به تعدادی راهکار که بیش از سایر موارد از آنها استفاده می شود، برمی خوریم که عبارتند از: بانک ها، اپراتورهای انتقال وجه بصورت آنلاین، ارائه دهندگان خدمات انتقال وجه و سایر موارد. از این رو، بهتر است پیش از اقدام به ارسال پول به ترکیه، اطلاعات لازم در این خصوص را بدست آورده و از شرایط ارسال و دریافت پول و نیز برخی از عواملی که باید به آنها توجه توجه داشته باشید، آگاهی پیدا کنید.
نحوه ارسال پول به ترکیه
ارسال پول به ترکیه بسیار ساده و آسان بوده و تنها کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- یافتن یک واسط قابل اطمینان
- ثبت نام و واریز وجه
- انتقال وجه
راه های ارسال و دریافت پول در ترکیه
روش های مختلفی برای ارسال و دریافت راحت پول به ترکیه وجود دارد، اما این شما هستید که تصمیم می گیرید از کدام یک از آنها استفاده کنید؛ هرچند، این موضوع تا حد زیادی نیز به واسط این کار بستگی دارد.
- راه های ارسال پول به ترکیه
برای ارسال پول به: خانواده، اقوام یا همکاران تجاری خود در ترکیه، چندین راهکار رسمی و قانونی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید:
- نقل و انتقالات بانک به بانک
- استفاده از خدمات انتقال آنلاین پول
- انتقالات نقدی وجه به گیرنده
مدارک موردنیاز هنگام ارسال وجه به ترکیه
پیش از شروع روند انتقال وجه به ترکیه، برخی از اطلاعات ضروری وجود دارد لازم است از آن اطلاع پیدا کنید. بطور مثال، معمولا واسطه های انتقال وجه شرایط مختلفی برای این کار دارند که رایج ترین آنها عبارتند از:
- کارت شناسایی معتبر و عکس دار که توسط دولت صادر شده (بسته به کشوری که از آنجا پول می فرستید، می توان از: گذرنامه، کارت تامین اجتماعی یا گواهی رانندگی نیز، استفاده کرد)
- نام گیرنده (همانگونه که در اسناد قانونی آنها آمده است)
- آدرس معتبر و تلفن شخص گیرنده
- مشخصات کامل بانک فرد گیرنده ملانند: نام بانک، شعبه و شماره حساب(اگر وجه را مستقیما به حساب بانکی ارسال کنید)
- تهیه میزان مبلغ ارسالی و انتخاب روش پرداخت
بخش عمده این اطلاعات فقط هنگام افتتاح حساب مورد نیاز بوده و اطلاعات گیرنده صرفا در زمان ارسال وجه نیاز می باشد. در سایر دفعات انتقالات وجه به همین فرد، نیازی به اطلاعات بیشتر نخواهد بود.
- راه های دریافت پول در ترکیه
بهترین و قانونی ترین شکل انتقال وجه به ترکیه، به طریق آنچه در زیر اشاره شده، می باشد (هرچند، روش های دیگری نیز توسط موسسات مالی غیردولتی و بنگاه های خصوصی، ارائه می گردند):
- ارسال مستقیم وجه از طریق بانک و حساب بانکی: خدمات انتقال آنلاین پول به شما امکان سپرده مستقیم به حساب های بانکی را در ترکیه می دهد. از این رو، تا زمانی که گیرنده وجه دارای حساب بانکی در یکی از بانک های بزرگ ترکیه باشد، ارسال وجه می تواند از این طریق و به شکلی قانونی و آسان صورت بگیرد.
ارسال وجه از طریق خدمات انتقال وجه
معمولا ارائه دهندگان خدمات انتقال وجه، روش های مبتکرانه و جدیدی را درخصوص خدمات مربوط به انتقال وجه (چه در داخل مرزهای کشور و چه بصورت بین المللی)، معرفی می کنند؛ برخی از مزایا و معایب استفاده از چنین شیوه هایی عبارتند از:
- نقل و انتقالات سریع تر: معمولا انتقال وجه بدین طریق، حداکثر 3 روز به طول می انجامد؛ اما اگر فرستنده وجه، این کار را از طریق کارت های اعتباری انجام دهد، انتقال ظرف چند دقیقه صورت می پذیرد.
- سهولت ثبت نام: افتتاح حساب بمنظور استفاده از خدمات انتقال وجه و نیز مراحل تایید آن، تنها کمتر از دو ساعت طول می کشد (البته این به معنی سرعت در انتقال وجه نمی باشد).
- کم بودن نرخ تبدیل ارز مبادله ای: نرخ تبدیل ارز خارجی به لیر ترکیه، بستگی زیادی به نرخ ارز از سوی ارائه دهنده خدمات انتقال وجه دارد؛ معمولا نرخ بانکی در حدود 5% و سایر ارائه دهندگان چنین خدماتی، بین 5-3% می باشد.
- هزینه کم انتقال: در مقایسه با بانک هایی که ممکن است تا 40 دلار برای نقل و انتقالات به ترکیه از شما هزینه دریافت کنند،، ارائه دهندگان خدمات انتقال وجه تنها ممکن است 10% از عوارض بانکی را برای این منظور دریافت کنند.
- پشتیبانی چند ارزی: با توجه به انتقال وجه از کشورهایی دوری چون: صربستان، پورتوریکو و پاناما، ضرورت پشتیبانی ارزی از جنین کشورهایی بویژه ارائه دهندگان خدماتن انتقال وجه، کمتر می باشد؛ اما درحالت کلی، این موسسات انتقال وجه را از بیش از 200 کشور با +60 ارز رایج را پشتیبانی می کنند.
- امنیت: جرائم سایبری یکی از بالاترین خطرات حاضر در عملیات انتقال وجه می باشد؛ لذا به منظور ایمنی بیشتر این امر، ارائه دهندگان خدمات انتقال وجه اقدام به اجرای اقدامات پروتکل های امنیتی در سطح تجاری مانند: Secure Sockets Layer (SSL)، و احراز هویت دو عاملی (2FA)، نموده اند.
موارد لازم هنگام ارسال وجه به ترکیه
بطور حتم، آنچه هنگام انتقال وجه به ترکیه انتظار وقوع آن را ندارید، ایجاد وقفه در انتقال است. این موضوع می تواند از سوی ارائه دهندگان خدمات انتقال وجه یا از دریافت کننده آن، صورت بگیرد؛ لذا، هنگام ارسال وجه به ترکیه، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- مالیات بر درآمد شخصی: هنگام محاسبه مالیات بر درآمد شخصی، برای ساکنان ترکیه علاوه بر درآمدهای داخل کشور، اگر درآمدهای خارجی نیز داشته باشند، این درآمدها هم مشمول مالیات می شود؛ اما مالیات بر درآمد برای افراد غیرمقیم، صرفا مشمول درآمدهای بدست آمده در ترکیه می شود.
- بخشودگی مالیاتی برای برگرداندن دارایی های خارجی: برای ساکنان ترکیه که قصد وارد کردن دارایی های خارجی خود اعم از مادی و غیرمادی را به کشور دارند، مالیات کمی درنظر گرفته می شود که برابر با 1% ارزش دارایی ها خواهد بود (طی 3 ماه از تاریخ اظهار چنین دارایی هایی، این اموال می بایست وارد کشور شوند تا مشمول این طرح قرار گیرند).
- عملکرد مالی مبادلات ارزی: نظارت بر ثبات لیر ترکیه، از سوی دولت انجام می گیرد که بسته به نوسانات نرخ ارزیِ سایر کشورها، ارزش لیر نیز دارای نوساناتی می باشد.
راه های ارسال پول از ایران به ترکیه
پاسخ به این سوال زیاد اسان نمی باشد، اما با فرض اینکه سوال مورد نظر «امکان ارسال وجه از ایران به بانک های ترکیه» می باشد، باید گفت: “به دلیل تحریم ها، این کار عملا غیرممکن می باشد؛ بنابراین ایرانیان نمی توانند از حساب بانکی خود در ایران، به هر حساب بانکی در ترکیه وجه واریز کنند. اما اگر شما درای یک شرکت تجاری معتبر باشید، می توانید با افتتاح حساب در بانک ملت، به این امر مبادرت بورزید.”
اما شما در عین حال می توانید بدون مراجعه به بانک نیز وجوه خود را به ترکیه ارسال نمایید؛ یکی از رایج ترین روش ها، مراجعه به دفاتر صرافی هاست؛ برای این كار، شخص می تواند وجه موردنظر را به حساب صرافی واریز و صرافی مبلغ معادل را به حسابی که شما در ترکیه مدنظر دارید، انتقال نماید.