به گفته «فاتح دونمز (Fatih Dönmez)» وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، آنها اقدامات لازم جهت احداث زیرساخت های مربوط به جایگاه های شارژ خودروی الکتریکی و ملی ترکیه را که در سال 2022 به تولید انبوه خواهد رسید، انجام داده و حدود 250 هزار جایگاه ساخته خواهد شد.
در بیانیه ای که پس از جلسه برگزار شده با حضور وزرای صنعت و معدن، محیط زیست و شهرسازی و نیز رئیس سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی صادر گردید، به ایجاد نقشه راه جایگاه های شارژ که قرار است در سراسر کشور ساخته شوند، تاکید شد. در بیانیه این جلسه علاوه بر موضوعات فنی و اداری مرتبط، درخصوص مسائلی چون: مدیریت استانداردهای مدیریتی و سخت افزاری، تمهیدات لازم قانونی، قیمت گذاری، الزامات شارژ آهسته و سریع، برنامه جامع ملی و تحولات بین المللی، مورد بحث قرار گرفتند.
یک جایگاه شارژ به ازای هر 10 وسیله نقلیه
فاتح دونمز با بیان این که در ترکیه به ازای هر 1000 نفر 155 وسیله نقلیه وجود دارد، اظهار داشت: “پیش بینی می شود تا سال 2030 بین 1 تا 2.5 میلیون وسیله نقلیه الکتریکی در جاده ها تردد کنند؛ از این رو، هر جایگاه شارژ به ازای 10 وسیله نقلیه برنامه ریزی شده است. بنابراین، تقریبا 250 هزار جایگاه شارژ عمومی احداث خواهد شد.» وی با بیان انجام اقدامات لازم برای آماده سازی زیرساخت های لازم برای این موضوع تا پیش از ورود خودروی ملی ترکیه به بازار، از تشکیل یک کارگروه اختصاصی برای ان مسئله خبر داد.
پیگیری و استفاده از کلیه تحولات رخداده در حوزه فناوری انرژی
بنا به اظهارات وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، با ادغام همکاری های لازم جهت تولید خودروی ملی و حوزه انرژی، افزود: “با توجه به اهمیت حوزه انرژی برق به دلیل افزایش دیجیتالی شدن ابزار کاربردی در جهان مانند: سیستم های هوشمند، هوش مصنوعی و ذخیره سازی داده ها، در حال تغییر جدی در حوزه انرژی هستیم. امروزه برق فقط توسط افراد یا موسساتی که آنها را مصرف کنندگاه عادی می نامیم، مصرف نمی شود. اكنون مفهوم جدیدی از مصرف كننده وجود دارد که شامل سیستم های مبتنی بر اینترنت و وسائلی با کاربری الکتریکی، می گرددکه خودری ملی ترکیه (TOGG)، را می توان از جمله این موارد دانست. این واقعیت که TOGG با انواع فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی مطابقت داشته و آنها را هدایت خواهد کرد، یکی از بهترین نمونه های این امر است.”
فاتح دونمز در انتها با اشاره به آماده سازی و ایجاد تغییرات لازم جهت تامین انرژی و فناوری های لازم این پروژه، گفت: “ما تمامی زیرساخت ها و اقدامات لازم که هم راستا با تولید، مصرف و فناوری روز می باشد را، انجام خواهیم داد. با افزایش سهم انرژی داخلی و تجدیدپذیر در منابع انرژی، نه تنها حوزه های تامین انرژی کشور را افزایش می دهیم، بلکه زیرساخت هایی مقاوم در برابر چرخه انرژی را ایجاد خواهیم نمود. در همین رابطه و با توجه به اقدامات صورت گرفته به دلیل افزایش روند دیجیتالی تر شدن ابزارهای مورد استفاده در این عصر، ما تمامی پیشرفت های انجام شده در حوزه فناوری را در حوزه انرژی نیز، ببکار خواهیم بست؛ در همین راستا، هم اینک در حال همکاری با سایر وزارتخانه های جهت اتمام مراحل لازم برای خودروی ملی هستیم.”