موقعیت سیاسی-جغرافیایی ترکیه و ارزش آن به لحاظ سرمایه گذاری

ترکیه کشوری است که در نقطه مرکزی سه قاره و نیز منطقه اتصال شرق و غرب، واقع شده است. این موقعیت ژئوپلیتیک که، مزایای بسیاری را برای ترکیه به همراه داشته موجب شده بسیاری از شرکت های بین المللی، این کشور را به عنوان پایگاه تولید و مدیریت خحود انتخاب کنند؛ ازاین رو، ترکیه تبدیل به یک قدرت بزرگ منطقه ای و مرکز مهمِ جاذبه شده است.

ترکیه علاوه بر نیروی کار ماهر و آب و هوای مطلوب، این فرصت را دارد تا با استفاده از موقعیت جغرافیایی، رشد و توسعه اقتصادی بلند مدت خود را حفظ نماید. این کشور علاوه بر داشتن اتحادیه گمرکی با اروپا، با 27 کشور نیز توافقنامه تجارت آزاد دارد که به معنای دسترسی مستقیم به کل بازار 1 میلیارد دلاری است. به لطف تحکیم موقعیت استراتژیک ترکیه به واسطه توافقنامه های صورت گرفته، انتظار می رود طی سال های آینده این کشور حتی موقعیت بهتری را نیز بدست آورد.

ترکیه، پایگاه لجستیک جهان

کشور ترکیه باتوجه به موقعیت جغرافیایی خود، تبدیل به یک پایگاه حمل و نقلی (لجستیک)، در منطقه و به عنوان بزرگترین شبکه حمل و نقل جاده ای در اروپا شناخته می شود؛ این درحالی است که اقدامات قابل توجهی نیز در صنعت دریانوردی این کشور انجام شده است. برهمین اساس، پیش بینی می شود به لطف بنادر موجود و بنادر تازه ساخته شده ترکیه، تجارت در حوزه دریاها نیز شتاب بیشتری بگیرد. همچنین، دولت ترکیه در راستای توسعه شبکه حمل و نقلی خود، سرمایه گذاری هایی در حوزه حمل و نقل هوایی انجام می دهد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه ترکیه سالانه مقصد گردشگران بسیاری از سراسر جهان می باشد، توانسته بواسطه ناوگان گسترده ارتباطی خود، چه در سطح بین المللی و چه داخلی، مسافرین و بارهای بسیاری را به مقصدهای مختلف انتقال دهد. این موضوع با حمایت و سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ریلی، توسعه بیشتری یافته و با در نظر گرفتن مزایای جغرافیایی کشور، همچنان در بخش هاتی مختلف درحال توسعه می باشد. موقعیت ژئوپلتیک ترکیه به عنوان پل مهم تجاری و انرژی که شرق و غرب را به هم وصل می کند و نیز با توجه به پروژه احیای جاده تاریخی ابریشم، سهم و اهمیت ترکیه را طی سال های پیش رو در اقتصاد جهانی بیشتری خواهد کرد.

سرمایه گذاری های سودمند باتوجه به موقعیت  ژئوپلیتیک ترکیه

  1. سرمایه گذاری در بخش مواد غذایی و آشامیدنی

در حال حاضر، کشور ترکیه بدلیل موقعیت ژئوپلتیک خود، در قلب بازارهای بزرگ اورپا و خاورمیانه در حوزه: تولید، فرآوری و صادرات مواد غذایی، قرار دارد. همچنین، علاوه بر تنوع زراعی و آب و هوای مطلوب این کشور که کمک شایانی به صادرکننده مواد غذایی و آشامیدنی می کند، ترکیه دارای موقعیت مطلوبی به لحاظ جغرافیایی به: اروپا، آسیای میانه و خاورمیانه، است. از این رو برای آن دسته از مصرف کنندگانِ آگاه اروپایی که هدف %85 صادارت مواد غذایی ارگانیک ترکیه می باشند، این کشور برای تولید این گونه مواد غذایی بسیار مناسب است. از این رو، سرمایه گذاران خارجی می توانند نقش مهمی در ارتقاء رشد این بخش ایفا کنند؛ بر همین اساس، تعداد شرکت های خارجی که در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی ترکیه سرمایه گذاری می کنند، هر ساله در حال افزایش است.

  1. سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه صنعت کشاورزی

توسعه صنعت مواد غذایی و آشامیدنی هنگامی ترکیه محقق می شود که با ایجاد یک پایگاه تحقیق و توسعه کشاورزی در منطقه، از آن پشتیبانی شود؛ از این رو، چنین موقعیتی، یک فرصت مناسب برای ورود شرکت های سرمایه گذار خارجی به بازار ترکیه و این عرصه می باشد. همین امر موجب می شود کشور ترکیه با ورود شرکت های خارجی با تکنولوژی بالا، بتواند به عنوان یک مرکز عالی در کشاورزی، بیش از پیش از موقعیت ژئوپلیتیکی خود سود ببرد.

  1. سرمایه گذاری در بخش انرژی

با توجه به موقعیت ژئوپلتیک ترکیه، این کشور به عنوان راهروی انرژی تلقی شده و علاوه بر میزبان خطوط لوله نفت و گاز که پلی مابین شرق و غرب ایجاد می کند، به لطف آب و هوا و آب های مناسبش، دارای پتانسیلِ تامینِ یک سوم ظرفیت نیروگاه های خود با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر است؛ به ویژه پتانسیل بسیار بالا در تولید انرژی برق از منابع آبی و خورشیدی. از این رو، انتظار می رود در آینده از چنین منابعی برای تامین بخش بزرگی از تقاضای روز افزون انرژی داخلی استفاده شود. علاوه بر این، خط ساحلی اژه محل نیروگاه های بادی است که قرار است طی سال های پیش رو، از طریق سرمایه گذاری های دولتی و خارجی، ظرفیت های آن افزایش یابد.

  1. سرمایه گذاری در بخش خودروسازی

درحال حاضر ترکیه به عنوان یک مرکز مهم در منطقه برای تولید و مونتاژ خودرو شناخته شده و انتظار می رود طی سال های آینده، بخش خودروسازی ترکیه به عنوان یک کل با بخش خودروی داخلی، رشد چشمگیری داشته باشد. از این رو، معمولا خودروسازان اروپایی به دلیل وجود اتحادیه گمرکی با کشورهای اروپایی، نیروی کار واجد شرایط ارزان قیمت و مکانیسم های مختلف پشتیبانی از سرمایه گذاری، ترکیه را برای سرمایه گذاری انتخاب می کنند.

  1. سرمایه گذاری در بخش گردشگری

ترکیه با دراختیار داشتن: سواحل، آب و هوای گرم، تاریخ، مراکز جاذبه فرهنگی و طبیعی، یک مقصد گردشگری معتبر محسوب می شود. تنوع مناسب در بخش گردشگری ترکیه، باعث می شود مورد توجه طیف گسترده ای از گردشگران قرار گیرد؛ همچنین، این کشور علاوه بر اینکه در میان گردشگران انگلیسی، آلمانی و روسی محبوب است، هر ساله میزبان بازدیدکنندگان زیادی از کشورهای ایران و حوزه خلیج فارس می باشد که به لطف نزدیکی به بازارهای در حال توسعه نیز، در موقعیت خوبی قرار دارد.

دیدگاه بگذارید