عوامل نشان دهنده کیفیت خدمات بهداشتی در ترکیه

طی سال های اخیر، ترکیه توانسته با سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه سلامت، در صدر کشورهای مطرح در این حوزه قرار بگیرد. این کشور به لطف کادر پزشکی کاملا آموزش دیده، موسسات بهداشتی مجهز به آخرین فناوری ها و خدمات بهداشتی که پذیرای تمام اقشار جامعه هستند، از بیماران مختلف در سراسر جهان استقبال می کند.

زیرساخت های بهداشتی قوی وکارآمد

طی 25 سال اخیر سرمایه گذاری های کلانی در حوزه سلامت ترکیه صورت گرفته است. بیمارستان های مدرن مجهز به تجهیزات پیشرفته، مطالعات تولید دارو با ظرفیت های تولید در کشور و مدیریت موفق یکپارچه سازی دیجیتالی، همگی تنها بخشی از اقدامات زیرساختی در ترکیه را شامل می شود؛ این کشور به لطف زیرساخت های قوی خدمات بهداشتی، روند اپیدمی کرونا را که به شدت سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده، با موفقیت بالایی مدیریت می کند. اخیرا، در هر شهری با پروژه های «بیمارستان شهر»، بیمارستان های دولتی کاملا مجهز، به روشی کار می کنند که حتی در سخت ترین شرایط نیز می توانند پاسخگوی نیاز ها باشند. این بیمارستان ها به مانند ستون فقرات اصلی برای زیرساخت های بهداشتی ترکیه محسوب شده و این کشور به لحاظ ظرفیت تخت های بیمارستانی، رتبه هفتم را در جهان دارد.

بیمارستان های این کشور با ظرفیت 250,000 تختخواب، حتی در سخت ترین روزهای شیوع ویروس کرونا نیز، به این نیاز پاسخ داده اند. نمونه ای دیگر در این رابطه با زیرساخت ها، می توان به مرکز بین المللی پشتیبانی بیمار اشاره کرد که به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته، پاسخگوی بیماران خارجی بوده و مشکلات آن دسته از این بیماران را که تسلط به زبان ترکیه ای ندارند، به درست ترین شکل به موسسات بهداشتی مربوطه انتقال و امکان دقیق ترین تشخیص و درمان را برای این افراد را فراهم می کنند.

کادر پزشکی مجرب

بسیاری از پزشکان مشهور جهانی که مطالعات آنها در معتبرترین مجلات منتشر شده، در ترکیه فعالیت می کنند. پزشکان ترکیه ای که خدماتی در سطح استانداردهای جهانی ارائه می دهند، با انواع کشف ها و راهکارهای جدید در حوزه پزشکی، بسیار مطرح هستند که در پس این موفقیت، اهمیتی که به آموزش پزشکی در کشور داده می شود نهفته است. از سوی دیگر، حساسیتی که به آموزش پزشکی داده می شود، امکان آموزش پزشکان آگاه را فراهم می کند که اطلاعات و روش های جدیدی را در ادبیات پزشکی وارد می کنند؛ به عنوان مثال، پروفسور دکتر «ضیا یاشارگیل» که به عنوان جراح مغز و اعصاب قرن شناخته شده و نقش بزرگی در پرورش هزارن جراح مغز داشته است، در بخش جراحی مغز- اعصاب دانشگاه Yeditepe در حال ویزیت بیماران و تدریس می باشد. به همین ترتیب، پروفسور دکتر «عمر اوزکان» که توانسته بخوبی جراحی های با درصد موفقیت بسیار کم پیوند صورت و رحم را انجام دهد، در آنتالیا به فعالیت های خود ادامه می دهد.

همکاری بخش خصوصی

طبق داده های سال 2020، یک سوم گردشگرانی که از ترکیه بازدید کرده اند، به منظور استفاده از خدمات بهداشتی این کشور بوده اند؛ خدمات بهداشتی مقرون به صرفه در ترکیه در مقایسه با کشورهای غربی، در کنار کادر پزشکی با کیفیت و بیمارستان های مدرن خود، مقصدی محبوب در حوزه گردشگری سلامت برای کشورهایی از قبیل: اروپا، بالکان، خاورمیانه، آفریقای شمالی، روسیه و آسیای میانه می باشد.

البته نهادهای خصوصی بهداشتی نیز سهم زیادی در این موفقیت داشته و گروه بهداشتی-درمانی «آجی بادم (Acıbadem)» و «مدیکال پارک (Medical Park)» که یکی از بزرگترین بیمارستان های خصوصی زنجیره ای در جهان هستند، نقش بزرگی در این موفقیت دارند. گروه بهداشتی-درمانی Acıbadem از بدو تاسیس خود مطالعات زیادی در حوزه پزشکی-ورزشی و سلامت ورزشکاران انجام و در حال حاضر اسپانسر بخش بزرگی از باشگاه های ورزشی ترکیه می باشد که از طریق مرکز سلامت ورزشکاران «Acıbadem Sports» در استانبول، در حوزه پزشکی-ورزشی یکی از مهمترین مراکز در ترکیه و اروپا محسوب می شود. امروزه ترکیه دارای بیشترین تعداد بیمارستان معتبر از سوی موسسه اعتبارسنجی «JCI (JointCommission International)» که یک موسسه تعیین استانداردهای بین المللی در خدمات بهداشتی می باشد. ترکیه در میان 3 کشور برتر با بیشترین تعداد اعتبار JCI در جهان قرار دارد.

یکپارچه سازی دیجیتالی

ترکیه با آگاهی و مشاهده سریع ظرفیت های بالای موجود بین حوزه بهداشت و فناوری اطلاعات، گام های مناسبی در این راستا برداشته و از این منظر، جزو کشورهای نادر می باشد؛ از این رو، امروزه از فناوری در کلیه حوزه های خدمات بهداشتی-درمانی کشور از قبیل نوبت دهی در بیمارستان گرفته تا اطلاع از نتایج آزمایشات، استفاده می شود. این امر از صف های طولانی نوبت دهی شهروندان در بیمارستان های کشور جلوگیری کرده و با از بین بردن اتلاف وقت غیرضروری موسسات بهداشتی را قادر می سازد تا به ایده آل ترین شکل ممکن کار کنند.

با گام نهادن حوزه سلامت در عرصه دیجیتالی، سرمایه گذاری های لازم با بررسی میزان بیماری، هزینه های بهداشتی و تجزیه و تحلیل جمعیتی انجام می شود؛ اشتراک دانش و تجربه در بین پزشکان افزایش یافته و در نتیجه مناسب ترین روش ها برای درمان بیماران انتخاب می شود. بنابراین با کاهش بار پزشکان و کادر درمانی، این امر به طور طبیعی بر کیفیت خدمات در سلامت تاثیر مثبت می گذارد.

 

دیدگاه بگذارید