در ترکیه دریافت امتیاز هر یک از حامل های انرژی (آب، برق و گاز)، و بهره مندی از سرویس های مربوط به آنها و نیز پرداخت قبوضشان، کار بسیار ساده ای است. فقط مطمئن شوید تمام اسناد مورد نیاز را کاملا در اختیار دارید.
وضعیت حامل های انرژی بسته به مکان خریداری شده، اجاره ای و صاحبخانه شما، متفاوت می باشد. برخی از صاحبخانه ها خودشان درخصوص حامل های انرژی اقدام می کنند و برخی دیگر مسئولیت آن را به عهده مستاجر می گذارد. به ندرت پیش می آید صاحبخانه موافقت کند تا قبض های آب و برق را شخصا پرداخت و هزینه آنها با اجاره دریافت کند؛ درنتیجه، حتما پیش از اجاره خانه از این مسئله اطمینان حاصل کنید. اگر چنین توافقی صورت نگرفته باشد، شما می بایست خودتان نسبت به دریافت امتیاز حامل های انرژی اقدام نمایید.
آب در ترکیه
تامین آب برای ساکنین، توسط شهرداری ها و شرکت ملی ISKI صورت می گیرد. آب شیر، قابل شرب بوده که فیلتر شده و به آن کلر افزوده می شود. از آنجا که کمبود آب در ترکیه (بخصوص در مناطق پرگردشگر)، امری شایع می باشد، ممکن است ملک شما مجهز به مخزن آب مخصوص به خود (دپو)، بوده که می تواند از تانکر پر شود.
اگر منزل اجاره ای شما در حومه شهر یا روستا واقع باشد، احتمالا فاضلاب و پسماند شما به مخازن فاضلاب (Septic Tank)، منتقل می شود. اگر متاسفانه مکان اجاره ای شما دارای مخزن فاضلاب فرسوده و شکسته ای می باشد (کلیه این مخازن دارای طول عمر کوتاهی می باشند)، برای جایگزین کردن آن نیازمند دریافت مجوز از شهرداری هستید. شماره ملی اصلاحات آب: 185.
برق در ترکیه
در ترکیه برق در انحصار دولت و توسط TEDAŞ، تامین می شود. هنگامی که برای حامل برق ثبت نام می کنید، باید میزان برق مصرفی خودتان را انتخاب کنید (برق در ترکیه برحسب وات و با ولتاژ 220 می باشد). بهتر است حجم برق خریداری شده برای منزلتان، کمی بیش از میزان مصرفیتان باشد. در حالت کلی، 12 تا 15 کیلووات برای بیشتر خانه های اجاره ای کافی و بیش از میزان مصفشان می باشد.
بخاطر بسپارید، TEDAŞ نسبت به مصرف بیش از حد تعیین شده ا دیرکرد در پرداخت قبض، بسیار سخت گیر بوده و اقدام به قطع برق مصرف کننده می کند؛ پس سعی کنید درخصوص میزان مصرف خود، با دقت برنامه ریزی و مصرف کرده و قبضتان را سروقت پرداخت نمایید. قطع برق (منطقه ای)، در کل ترکیه امری بسیار رایج می باشد، بنابراین بهتر است از یک منبع تغذیه (UPS)، و محافظ جهت جلوگیری از هرگونه آسیب به تجهیزات الکترونیکی خود، تهیه نمایید. شماره ملی اصلاحات برق: 186.
گاز در ترکیه
اگر ملک اجاره ای شما در استانبول یا آنکارا می باشد، به ارائه شرکت های ارائه دهنده خدمات گاز چون GDAŞ و ،EGO دسترسی خواهید داشت. تقریبا در اکثر مناطق، می بایست از توزیع کنندگان محلی اقدام به تهیه کپسول گاز کنید. در مجتمع های بزرگ یا توسعه یافته آپارتمانی، ممکن است تمامی مالکان اقدام به خرید مخزن گاز برای مجتمع، از طریق سیستم لوله کشی محلی کنند. اگر در منطقه مسکونی شما شرایط بدین گونه باشد، می بایست بجای پرداخت هزینه گاز مصرفی خود به شرکت گاز، به شرکت ارائه دهنده این سیستم (مخزن گاز و لوله کشی)، پرداخت نمایید. شماره ملی اصلاحات گاز طبیعی: 187.
پرداخت قبوض در ترکیه
بازپرداخت هزینه های ماهانه خانوار، از اولویت های زندگی در اکثر كشورهای جهان، به ویژه ترکیه می باشد. پرداخت های دیرهنگام ممکن است منجر به جریمه نقدی و متعاقب آن، افزوده شدنش به مبلغ اصلی جهت پرداخت توسط صاحبخانه یا حتی مستاجر شود. این موضوع که موجب نگرانی برخی بابت قطع این حامل انرژی است، باعث افزایش اهمیت پرداخت صورتحساب نزد مردم و در ترکیه شده که ساده ترین راه مقابله با آن، پرداخت به موقع می باشد.
روش های پرداخت قبض در ترکیه
- پرداخت در دفتر مرکزی شرکت:
شاید سنتی ترین روش پرداخت قبض در ترکیه، مراجعه به دفتر مرکزی شرکت مربوطه، انتظار در صف و نهایتا دریافت رسید پرداخت می باشد. با این حال، این روش برای برخی افراد خسته کننده و دشوار است، به خصوص که نیازمند چندین ساعت زمان و هزینه تردد در سطح شهر را نیز شامل می شود؛ مخصوصا اگر دفتر مرکزی این مراکز، از محل سکونت دور باشند؛ بنابراین، بهتر است دنبال روش های جایگزین دیگر باشید.
- پرداخت در مرکز PTT:
PTT یک شرکت پستی دولتی است که دارای دفاتر متعدد در نقاط مختلف ترکیه می باشد. این مراکز که بواسطه خدمات سریع و دقیق خود شناخته می شوند، تمام روزهای هفته از ساعت 08:30 صبح تا 17:30 بعد از ظهر، به جز روزهای شنبه و یکشنبه، فعالیت می کند.
شما می توانید انواع قبوض خود را مانند: برق، آب و اشتراک اینترنت، از طریق دفاتر این شرکت پرداخت کنید. کافی است صورتحساب را به نزدیک ترین مرکز برده و پس از پرداخت مبلغ، رسید خود را دریافت نمایید. این روش، به دلیل وجود مراکز PTT در اکثر محلات ترکیه، نسبت به روش اول آسان تر بوده که چند دقیقه بیشتر نیز به طول نمی انجامد.
- پرداخت از طریق حساب بانکی:
این روش، یکی از ساده و سریع ترین راه ها بوده و مهمترین شرایطش، افتتاح حساب بانکی در یکی از بانک های واقع در ترکیه می باشد. پس از آن می توانید هر زمان که می خواهید، از طریق تلفن همراه یا رایانه و ورود به حساب کاربریتان، قبوض را پرداخت کنید. همچنین، می توانید با انتخاب «پرداخت خودکار»، صورتحساب هایتان را بدون نگرانی و به صورت خودکار، پرداخت نمایید.
افتتاح حساب کاربری
کلیه مدارک زیر جهت افتتاح حساب و پرداخت قبوض حامل های انرژی از طریق حساب بانکی، موردنیاز می باشد:
- مجوز اقامت
- گذرنامه و کپی آن
- فرم درخواست
- مدرک اثبات سکونت شما در محل (مانند قرارداد/اجاره نامه آپارتمان؛ درصورت عدم کسب مجوز اقامت)
- قبض پیشین (در صورت وجود)
اگر در حال اجاره آپارتمانی هستید، صاحبخانه اغلب ترجیح می دهند حامل های انرژی را به نام خود نگه دارند. در هر صورت، بهتر است از شرکت خدمات شهریِ مزبور، درخواست صدور قبض تا پیش از سکونت و مصرف کنید تا مبلغ قبض پیشین درمورد شما محاسبه نگردد. در مورد خانه های تازه ساخت نیز، از پیمانکار بخواهید تمام موارد لازم جهت اتصالات آب و برق را انجام و کلیه مجوزهای لازم را دریافت نماید.