دموکراسی و ازمیر

دموکراسی و ازمیر

وجود دموکراسی حتی در دوره باستان در ازمیر، موجب شده همچنان حتی در زمان حاضر نیز این شهر، یکی از دموکراتیک ترین شهرهای ترکیه باشد.

تمدن دوره هلنی که در قرن 9 پیش از میلاد از اقوامی چون: مقدونیه (Macedonia)، تراث (Thrace)، فریگیا (Phrygia)، میسیا (Mysia)، لیدیا (Lydia)، کاریا (Caria)، و ایونیا (Ionia)، تشکیل شده بود، هر دو سوی دریای اژه را شامل می شد. با چنین تمدنی، نه تنها آتن و اطراف آن، بلکه ازمیر و حاشیه آن نیز جزو اولین مناطقی بودند که آشنایی خود را با دموکراسی تجربه کردند. این دموکراسیِ باستانیِ منطقه اژه که تا پیش از آن وجود نداشته، با حکمرانی اشراف نه بصورت یک حکومت دیکتاتوری فردی، بلکه از طریق روندی که همه اشراف در آن شرکت داشتند، آغاز گردید. اگرچه در این حالت هنوز حکومت توسط بخش کوچک و ممتازی از جامعه اداره می شد، اما نبود دیکتاتوریِ فردی، خود یک گام مهم در جهت دموکراسی بود.

ویرانه هایی بجامانده از شهرهای باستانیِ ساخته شده توسط تمدن های ساکن در ازمیر و اطراف آن، حاکی از وجود نخستین مجالس حکومتی جهان در این منطقه می باشد. رابطه ازمیر با دموکراسیِ مشارکتی که از دوران باستان آغاز شده، امروزه نیز این باور را در ساختار حکومتی خود حفظ نموده است. درهمین راستا، درست همانند کنفرانسی که در تابستان سال 2019 و درخصوص آینده Kültürpark برگزار شد، شهرداری کلانشهر ازمیر و سایر شهرداری های این شهر، درمورد موضوعاتی که باعث نگرانی عموم می شود، کنفرانس هایی را با مشارکت گسترده مردم، برای تصمیم گیری برگزار کرد. اقداماتی که دولتمردان محلی درمورد موضوعاتی از قبیل: کشاورزی، گردشگری، طبیعت و تغییرات آب و هوایی انجام می دهند نیز، از طریق چنین همایش هایی، یعنی از طریق دمکراسی مشارکتی، انجام می گیرند.

موزه رادیو و دموکراسی

یکی از مکان هایی دیدنی که می توان کسب اطلاعات بیشتری درخصوص تاریخ دموکراسی ازمیر کسب کرد، بازدید از موزه رادیو و دموکراسی است که توسط شهرداری کوناک (Konak)، تاسیس شده است. درحقیقت، در این ساختمان گسترش دموکراسی بوسیله رادیو روایت می شود که همین امر، این موزه را در زمره موزه های سیاسی-تاریخی و یکی از 16 موزه برتر اروپا قرار می دهد. از آنجا که رادیو ابزاری بسیار پرقدرتمندتر از آنچه تصور می شود، است، بنابراین استفاده از آن برای اهداف دموکراتیک بسیار مناسب می باشد. ما توصیه می کنیم حتما از موزه رادیو و دموکراسی دیدن کرده و مزایا، توانایی ها و پتانسیل های رادیو را در رویدادهای مختلف ببینید که چگونه دموکراسی و چند چندصدایی را در طول تاریخ فراهم آورده و موجب برقرار ارتباط بین ازمیر و دموکراسی شده است.

دیدگاه بگذارید