بدیهی است، کسی که از ملک خود صرفا به عنوان خانه تعطیلات استفاده می کند، مطمئنا هزینه های کمتری خواهد شد. با توجه به محاسبه کلیه هزینه ها با لیر ترکیه، برای تبدیل آن به ارزهایی چون: یورو، پوند یا دلار، می توانید از Google استفاده کنید.
هزینه سالانه نگهداری ملک در ترکیه، به نسبت سایر کشورهای غربی، کمتر می باشد. همین موضوع نشان می دهد چرا خرید ملک در ترکیه، نزد اتباع خارجی بسیار محبوب است. در زیر، هزینه ای بطور تخمینی برآورد شده اند که بسته نوع ملک و موقعیت آن، هزینه های شما می توانند متفاوت باشند.
قبوض ماهانه حامل های انرژی
- برق: صورتحساب ماهانه برق برای یک آپارتمان دو خوابه، مبلغی بین 80 تا 200 لیر متغیر می باشد. از جمله راهکارهای اصلی کاهش مصرف برق، توجه به میزان استفاده از سیستم تهویه مطبوع است که مصرف بالایی دارند. به همین دلیل، برخی با استفاده از پنکه های ایستاده یا سقفی، مبلغ قبض برق خود را کاهش می دهند.
- گاز: به طور کلی، در ترکیه گاز فقط برای اجاق های گاز و به جای اتصال از طریق لوله، در کپسول های بزرگی فروخته می شود که قیمت فعلی آنها، تقریبا 70 لیر می باشد. بسته به میزان استفاده شما از اجاق گاز، مخزن گاز می تواند به طور متوسط بین 6 تا 9 ماه دوام بیاورد.
- آب: در ترکیه، کنتورهای قدیمی آب جای خود را به تدریج به کنتورهای هوشمند داده اند (کنتورهای Pay-As-You-Go/ Prepayment Meter، که دیگر نیازی به صدور قبض نبوده و هزینه مصرفی از طریق خرید کارت شارژ و وارد کردن آن در کنتور، هنگان استفاده و بصورت خودکار پرداخت می گردد). هزینه قبض آب از متوسط تقریبی 1 لیر در هر متر مکعب، متفاوت بوده و یک خانواده بزرگ، می بایست بابت قبض آب تقریبا 30 لیر در ماه پرداخت کنند.
- اینترنت: هزینه اینترنت در تمام طول سال، حدود 50 لیر در ماه می باشد. درنتیجه، اگر از ملک خود صرفا برای تعطیلات استفاده می کنید، می توانید از شرکت ها مودم USB (دانگل – Dongle)، تهیه و در خانه تحویل بگیرید.
هزینه های سالانه ملک در ترکیه
- مالیات ملک مسکونی: مبلغ مالیات ملک مسکونی شما، بسته به تعداد صاحبین سند که در Tapu (سند ملکی)، درج شده و نیز قیمت خود ملک، متفاوت می باشد. انتظار می رود یک آپارتمان 2 خوابه متوسط، در شهرهای کوچک سالانه در حدود 150 لیر بپردازد که طبیعتا این مبلغ در سایر نقاط، بیشتر خواهد بود.
- مالیات زباله: این مالیات یکبار در سالانه محاسبه و همزمان با مالیات ملک مسکونی، دریافت می گردد؛ هزینه برآوری آن در شهر کوچکی مانند Didim، حدودا 80 لیر در سال می باشد.
- بیمه DASK: بر طبق قانون، بیمه زلزله یا همان DASK، اجباری بوده و هزینه آن بسته به شرکت های بیمه ای که با آنها قرارداد می بندید، متفاوت و بر حسب مترمربع محاسبه می گردد. این مبلغ برای یک آپارتمان 70 مترمربعی، تقریبا برابر با 250 لیر در سال می باشد و بدیهی است در صورت ارتقاء شرایط آن و افزودن بیمه آتش سوزی، هزینه افزایش خواهد یافت.
- هزینه خدمات: اگر ملک شما واحدی در یک مجتمع مسکونی باشد، درنتیجه نیازمند هزینه نگهداری ماهیانه می باشد. این هزینه به هزینه هایی از قبیل: برق مشترک، آب، نگهداری استخر و هرگونه تاسیسات عمومی دیگر نیز، طبق توافق کمیته رسمی مدیریت، لحاظ می شود. این مبلغ بسته مختمع های مختلف، متفاوت و بین 300 تا 2000 لیر در سال تخمین زده می شود.
هزینه های مازاد
- ناگفته پیداست که یک ویلای دارای استخر، نیازمند تعمیر و نگهداری است، بنابراین سعی کنید خودتان روش های نگهداری از استخر را گرفته و از آن نگهداری کنید؛ همچنین می توانید با صرف مبلغی در حدود 500 لیر، شرکتی را برای این کار استخدام نمایید. به طور کلی، صاحبان ویلاها تنها در ماه های مه تا اکتبر است که در ویلاهای خود سکونت کرده و از استختر استفاده می کنند.
- اگر از آپارتمانتان صرفا در تعطیلات استفاده می کنید، ممکن است مایل باشید پیش از رفتن به آنجا، یک شرکت خدماتی برای نگهداری، دریافت قبوض و نظافت، استخدام کنید.
- اگر تمام سال را در ترکیه زندگی می کنید، هزینه های اقامت و بیمه درمانی را نیز در نظر بگیرید.