شهرهای باستانی اژه در انتظار کشف شدن

منطقه اژه به لحاظ شهرهای باستانی، همانند بهشتی زیبا محسوب می شود. این منطقه با شهرهای باستانی همچون: اِفس، آفرودیسیاس و هراپولیس، دارای شهرهای بسیارِ دیگری برای کشف شدن می باشد. در زیر 6 شهری که حتما باید از آنها بازدید کنید، به شما معرفی می گردد.

  1. آیزانویی-منطقه کوتاهیه

شهر باستانی آیزانویی که در محدوده «چاودار حیصار» از توابع منطقه «کوتاهیه» قرار دارد، با وجود سازه هایی چون: معبد زِئوس، مجموعه استادیوم-تئاتر و ماسِلیوم (سازه ای بازار مانند)، یکی از مهمترین شهرهای دوران روم باستان می باشد. معبد بنا شده زئوس بر روی یک تپه که از سازه های دینی مهم شهر بشمار می آید، یکی از بهترین معابد حافظت شده زئوس در جهان می باشد. به دلیل پوشانده شدن ستون های فضای اطراف آن با مرمر، این معبد تنها نمونه از معماری با طرح Pseudodipteral می باشد. ساخت استادیوم با ظرفیت 13,500 نفر و تئاتر 20 هزار نفری به صورت یک مجموعه در شمال شهر، به غیر از شهر آیزانویی، نمونه دیگری در دوران باستانی ندارد. ماسِلیوم آیزانویی در نیمه دوم سال2 بعد میلاد مسیح، یکی از نخستین محل های بورس در جهان بوده است. کتیبه هایی روی دیوارهای ماسلیوم وجود دارد که شامل قیمت کالاهای فروخته شده در بازارهای امپراتوری می باشد که در سال 301 بعد میلاد، امپراطور دیوکلِتیان برای مقابله با تورم تعیین کرده و تا امروز نیز در شرایط بسیار خوبی حفظ شده است.

ساعات بازدید از شهر باستانی آیزانویی: آوریل-سپتامبر 08:30-19:00 / نوامبر-مارس: 08:00-17:00

  1. یوروموس-منطقه موغلا

شهر باستانی یوروموس واقع در بخش «میلاس» و «محله سلیمیه» که در دامنه های کوه «کیزیل باییر» واقع در شرق آن گسترش یافته، در فاصله تقریبی 12 کیلومتری از میلاس واقع شده است. نام یوروموس در یونان باستان با نام های «کایراموس» و «هیروموس» به کار می رفته و به معنی « قوی» بوده است. از سه ستون واقع در ضلع شمالیِ سازه و ستون های بدون شیار واقع در ضلع جنوب غربی، چنین برمی آید کار تزئین، نصف کاره رها شده است. در تمام ستون های موجود در قسمت های رو به شمال و غرب، پانل های حاوی کتیبه هایی که روی آنها نذرهایی حک شده اند، وجود دارد. در یکی از ستون ها، کتیبه ای بزرگی وجود دارد که اطلاعاتی درباره کمک های شخصیِ مالی به نام «کالستینز» به شهر را می دهد.

ساعات بازدید از شهر باستانی یوروموس: در همه روزهای هفته بین ساعات 09:00-17:00 می توانید به طور رایگان بازدید کنید.

  1. کائونوس-منطقه موغلا

کائونوس، در حاشیه راست رودخانه «دالیان» که دریاچه «کوی جییِز» را به دریای مدیترانه متصل می کند، در محدوده روستای «چاندیر» از بخش «کوی جِییز»، روبروی روستای امروزی «دالیان» واقع شده است. اولین بقایای قابل توجه هنگام رسیدن به شهر، «مقبره پادشاهان» در دل صخره ها می باشند. مقبره های سنگی با کدهای مختلف روی نمای شیب دارِ سنگ آهک «کوه بالیکلار» که خلیج شمالی را احاطه کرده، باز شده و در هفت منطقه مختلف به سمت جنوب غربی گروه بندی شده اند. در اتاق های مقبره ها که بسختی در صخره های محکم کنده شده اند، یک یا بیش از یک مقبره وجود دارد. تخمین زده می شود در مقبره هایی که در آن بیش از یک قبر وجود دارد، علاوه بر پادشاه، خانواده وی نیز دفن شده باشند. در این منطقه تئاتری نیز در دامنه آکروپولیس قرار دارد که دارای 33 ردیف صندلی می باشد. یکی از بقایای ساختمان های واقع در ضلع غربی تئاتر، مربوط به کلیسا است.

ساعات بازدید از شهر باستانی کائونوس: آوریل-سپتامبر: 08:30-19:30/اکتبر-مارس: 08:30-17:30

  1. لائودیکِیا- منطقه دنیزلی

شهر باستانی لائودیکِیا در 6 کیلومتری شمال منطقه دنیزلی قرار دارد. این شهر «هِلِنی»، در میانه های سال 3 قبل میلاد مسیح، از طرف «آنتیوخوس»، پادشاه سلکوس دوم، به نام همسرش نلائودیکه» ساخته شده است. این شهر که دارای یکی از نخستین کلیسا از هفت کلیسای اول دوره مسیحیت می باشد، در اوایل دوره بیزانس به یک مرکز مهم مذهبی تبدیل شده بود؛ از این رو، لائودیکِیا مکانی بسیار مهم برای دنیای مسیحیت بشمار می آید، زیرا این شهر از قرن چهارم بعد میلاد مسیح، به عنوان یک مرکز مقدس، دارای ویژگی دینی مهمی می باشد. لذا کشف کلیسای لائودیکِیا در شهری که نامش در انجیل آمده و وحی در آن نازل شده (کلیسا)، میزان تقدس آن را دو چندان کرده است.

ساعات بازدید از شهر باستانی لائودیکِیا: آوریل-سپتامبر: 08:00-19:00/اکتبر-مارس: 08:00-17:00

  1. پینارا-منطقه موغلا

شهر باستانی پینارا واقع در محله «مناره سیدی کمر» در منطقه موغلا، در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد. از سوابق تاریخی و سنگ نگاری این شهر باستانی، چنین برمی آید که شهر توسط استعمارگران «زانتوس» تاسیس شده است. با نزدیک شدن به این شهر باستانی، صدها سنگ قبر حکاکی شده تور مانند، در دامنه شیب دار ضلع شرقی آکروپولیس فوقانی، توجه همگان را به خود جلب می کند. این واقعیت که بیشتر مقبره های سنگی به شکل خانه هستند، ایده ای درباره معماری لیکیا ارائه می دهد.

ساعات بازدید از خرابه های پینارا: آوریل-سپتامبر: 08:30-19:30/اکتبر-مارس: 08:30-17:30

  1. ساردِس-منطقه مانیسا

بقایای شهر باستانی ساردِس که پایتخت حکومت «لیدیه» بوده، در روستای «سارت» از توابع بخش «صالحلی» می باشد. از حفاری ها چنین برمی آید که سارت و حومه آن، بیش از 5000 سال میزبان شهرک های مسکونی مختلفی بوده و در دوره های روم و بیزانس نیز، مرکز مسکونی مهمی بشمار می آمده. معروفیت شهر ساردس به عنوان مکانی که «پول» برای نخستین بار در تاریخ و با نظارت دولت چاپ گردیده، می باشد؛ ساردس به واسطه: کشاورزی، دامپروری، تجارت و استخراج طلا در پکتولوس (سارت)، به یک شهر ثروتمند تبدیل شد. ساردس که از آن در بخش وحی کتاب انجیل به عنوان یکی از هفت کلیسای واقع در آناتولی غربی، دارای نقش مهمی در گسترش مسیحیت در غرب بوده، نام آن ذکر و به لحاظ دینی جایگاه مهمی دارد.

ساعات بازدید از شهر باستانی ساردس: آوریل-سپتامبر: 08:00-19:00/اکتبر-مارس: 08:00-17:00

دیدگاه بگذارید