قوانین جدید شهروندی ترکیه برای تشویق سرمایه گذاری

رشد اقتصادی و توسعه گسترده ترکیه در دهه های اخیر، از مهم ترین عوامل جذب سرمایه گذاران خارجی به این کشور بوده که به موجب آن نیز، برخی قوانین جهت تشویق و افزایش اطمینان آنها به چنین اقدامی، تصویب گردیده است. یکی از نمونه های بارز قوانینی مانند این، «قوانین کسب شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری» بوده که مورد توجه سرمایه گذاران و اتباع خارجی بسیاری می باشد.

ترکیه و ویژگی های اقتصادی آن

هر کشوری برای دستیابی به رشد و توسعه پایدار، بیش از منابع طبیعی و ظرفیت های متعدد، نیازمند مدیریت درست، برنامه ریزی دقیق و واقع بینانه، تصویب و اجرای قوانین کارآمد، برقراری موثر روابط تجاری-اقتصادی و سیاسی با سایر کشورها و همگامی با پیشرفت ها و فناوری های نوین می باشد؛ در چنین شرایطی، وقتی کشوری مانند ترکیه علاوه بر بهره مندی از ویژگی های اشاره شده، از امتیازاتی مانند: همجواری با اروپا، دسترسی به بنادر و دریاهای مهم (سیاه، اژه و مدیترانه)، واقع شدن در مسیر جاده ابریشم، دشت ها و مراتع سرسبز جهت کشاورزی، سواحل زیبا و چشمه های آب گرم فراوان، آب و هوای متنوع و گرم و معتدل در سمت غرب و …، نیز برخورداد می گردد، می تواند مکانی ایده آل برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف باشد.

در همین راستا، ترکیه بواسطه محبوبیت صنعت گردشگری، کیفیت بالای محصولات کشاورزی، رونق صنعت نساجی و خودروسازی و بسیاری موارد دیگر، سال هاست مورد توجه سرمایه گذاران خارجی بوده و از سال 2018 با تصویب قانونی در حوزه املاک مستغلات، این بخش را به موتور نیرومحرکه ترکیه بدل کرد. بر این اساس، اتباع خارجی و سرمایه گذاران تونستند با خرید ملکی به حداقل ارزش های تعیین شده، شهروندی/پاسپورت و مجوز اقامت کوتاه مدت این کشور را بدست آورده و با سودی که طی مدت کوتاهی نصیب آنها می گردد، زمینه را برای مشارکت سرمایه گذاران و اتباع خارجی در سایر حوزه ها نیز فراهم آورده است

امروزه، ترکیه با جایگاه قابل توجهی که بدست آمده و تعدد امکانات و خدمات رفاهی، اجتماعی، آموزشی، درمانی، علمی و نیز به دلیل پایین بودن هزینه های زندگی در آن در مقایسه با بیشتر کشورهای جهان، مکانی محبوب جهت زندگی، کار و تحصیل به شمار می آید.

روش های کسب شهروندی ترکیه

در حالت کلی، 5 روش برای اخذ شهروندی ترکیه وجو دارد که که 3 مورد اول، رایج ترین آنها و شماره 1، سریع و امن ترین روش می باشد:

  • خرید ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار
  • سپرده گذاری در یکی از بانک های ترکیه به مبلغ حداقل 500 هزار دلار
  • راه اندازی کسب و کار و استخدام حداقل 50 نیروی کار ترکیه ای
  • خرید سهام در بورس به ارزش حداقل 500 هزار دلار
  • خرید اوراق قرضه و بهادار به ارزش حداقل 500 هزار دلار

نکته مهم:

  • در صورت تمایل به اخذ مجوز اقامت کوتاه مدت ترکیه با خرید ملک، ارزش ملک خریداری شده شما باید حداقل 75 هزار دلار باشد.
  • منظور از ملک، مواردی مانند: خانه، ویلا، واحدی در آپارتمان، مغازه، واحد اداری و تجاری، مزرعه و زمین، می باشند.
  • در رابطه با موارد 1، 2، 4 و 5، سرمایه گذران و خریداران خارجی نمی توانند تا 3 سال از زمان خرید یا سپرده گذاری، ملک را به فروش رسانده یا مبلغ سپرده گذاری را کاهش دهند.
  • در رابطه با خرید ملک، سرمایه گذاران و خریداران خارجی می توانند چندین ملک را طی چند سال با ارزش های مختلف خریداری و زمانی که مجموع ارزش انها به حدنصاب های تعیین شده برای کسب شهروندی ترکیه یا اخذ مجوز اقامت کوتاه این کشور رسید، نسبت به دریافت آنها اقدام کنند.

اخذ تابعیت از طریق سرمایه گذاری در ترکیه

همانگونه که پیش تر اشاره شد، روش ها و حوزه های متعددی در ترکیه جهت سرمایه گذاری بویژه توسط اتباع خارجی وجود دارد که تقریبا همه آنها نیز بسیار سودآور هستند. نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، هدف سرمایه گذاران از چنین اقدامی، بودجه آنها و حوزه انتخابی جهت سرمایه گذاری در ترکیه می باشد. بر این اساس، اگر هدف سرمایه گذاران صرفا استفاده از موقعیت های سودآور باشد، در این صورت می توانند در حوزه هایی مانند: املاک، گردشگری، انرژی، فناوری اطلاعات، راه اندازی استارت آپ ها، خدمات مالی و بانکی، محصولات کشاورزی و غذایی و …، سرمایه گذاری کنند.

اما، اگر هدف سرمایه گذاران دستیابی به سود بالا و نیز کسب شهروندی ترکیه باشد، در آن صورت می توانند حوزه املاک ترکیه را به عنوان سریع و امن ترین روش در این رابطه انتخاب کرده یا سرمایه خود را در قالب سپرده بانکی و تحت شرایط ذکر شده، در یکی از بانک های ترکیه قرار دهند. در عین حال، اگر بودجه سرمایه گذران خارجی کم بوده و علاقه مند به راه اندازی کسب و کار در ترکیه هستند، می توانند در مشاغل زود بازده و دانش بنیان، سرمایه گذاری کنند.

در چنین شرایطی، اگر سرمایه گذاران قصد اخذ پاسپورت ترکیه یا همان شهروندی را دارند، سرمایه گذاری آنها در حوزه املاک، نباید کمتر از 400 هزار دلار بوده و در سایر حوزه ها، کمتر از 500 هزار دلار باشد. اما اگر آنها صرفا قصد سرمایه گذاری داشته و نمی خواهند شهروندی ترکیه را بدست آورند (یا پیش تر اقدام کرده اند)، در آن صورت مبلغ سرمایه گذاری آنها، مشمول هیچ حداقلی نمی شود.

نکته مهم: لازم به ذکر است، سرمایه گذاران خارجی می توانند با اخذ ویزای سرمایه گذاری در ترکیه موسوم به «ویزای طلایی»، برای این منظور به این کشور سفر کرده و از مزایای آن استفاده کنند.

ویزای طلایی ترکیه یا سرمایه گذاری

یکی دیگر از طرح های تشویقی ترکیه برای سرمایه گذاران خارجی، طرح اخذ ویزای طلایی است که به ویزای سرمایه گذاری نیز، شهرت دارد؛ در همین راستا، این دسته از اتباع خارجی از طریق سرمایه گذاری در حوزه دلخواه خود، می توانند از طرح تشویقی آن بهره مند شوند که شامل «برنامه اقامتی» می گردید. بدین ترتیب، سرمایه گذاران برای مثال می توانند از طریق خرید ملک نسبت به دریافت این ویزا اقدام کنند.

شرایط اولیه جهت اخذ شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری

با توجه به اینکه سرمایه گذاری در هر حوزه ای، متاثر از یک سری شرایط کلی و اختصاصی می باشد، لذا در مجموع، شرایط اولیه جهت سرمایه گاری در ترکیه، عبارتند از: داشتن حداقل 18 سال، عدم سوءپیشینه، عدم سابقه اقامت غیرقانونی در ترکیه، پرداخت تمامی مالیات ها و هزینه های مرتبط و کسب سرمایه موردنظر جهت سرمایه گذاری از روش های قانونی.

مزایای شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری

  • زندگی، کار و تحصیل آزادانه در ترکیه
  • امکان بهره مندی خانواده آنها از این شرایط
  • کسب سود فراوان بواسطه شرایط اقتصادی ترکیه و رشد روز افزون آنها
  • پایین بودن هزینه های زندگی در مقایسه با بیشتر کشورهای جهان
  • بهره مندی از شرایط تابعیت دوگانه
  • دریافت پاسپورت معتبر ترکیه و امکان سفر دون ویزا به 77 کشور جهان
  • امکان استفاده از خدمات و امکانات متعدد و پیشرفته درمانی، اجتماعی، آموزشی و …
  • تنوع آب و هوایی و غذایی
  • و بسیاری موارد دیگر

دیدگاه بگذارید