ویزای طلایی (سرمایه گذاری) ترکیه

اخذ تابعیت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

کشور ترکیه در نقطه اتصال قاره های آسیا و اروپا به هم، از دیرباز یکی از استراتژیکی ترین مناطق جهان بوده و بواسطه دسترسی به چندین دریای مهم، عبور جاده ابریشم از مرزهای آن، بهره مندی از چندین بندر مهم جهت تبادلات تجاری و بسیاری ویژگی های دیگر، همواره اهمیت زیادی بویژه در حوزه تجاری داشته است؛ این امتیازات که امروزه با رشد و توسعه ترکیه و دستیابی آنها به فناوری های نوین، بیش از پیش مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته، در کنار عواملی چون: تعدد امکانات رفاهی و اجتماعی، پیشرفت های علمی و صنعتی، بهبود شرایط آموزشی و کاری و …، شرایط را برای ارائه درخواست جهت اقامت یا کسب شهروندی ترکیه فراهم آورده است.

در چنین شرایطی، دولت ترکیه با درنظر گرفته موقعیت اقتصادی، تجاری، مالی و سیاسی خود و نیز الگوبرداری از قوانین اروپا به منظور همگامی با سایر کشورهای پیشرفته و جذب حداکثری سرمایه های خارجی، نه تنها توانست رشد و شکوفایی اقتصاد این کشور را تا حد زیادی بهبود ببخشد، بلکه به یکی از امن ترین کشورهای جهت سرمایه گذاری نیز، بدل شود.

از جمله چنین اقدماتی که محبوبیت زیادی نیز نزد سرمایه گذاران خارجی بدست آورده، اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه از طریق خرید ملکی به ارزش حاقل 400 هزار دلار می باشد. بدین ترتیب، چنین افرادی می توانند علاوه بر تابعیت کشور خود، تابعیت کشور ترکیه را نیز بدست آورده و از مزایای آن بهره مند شوند؛ این قانون در اصلاح بین المللی و آنچه در اروپا رواج یافته است، تحت عنوان «ویزای طلایی» یا «ویزای سرمایه گذاری» شناخته می شود.

روش های اخذ تابعیت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

در حالت کلی، 5 روش قانونی برای اخذ پاسپورت و شهروندی ترکیه وجود دارد که آسان و امن ترین روش در بین آنها، روش اول می باشد؛ این روش ها عبارتند از:

  1. خرید ملکی به ارزش حداقل 400.000 دلار (ملک شامل: خانه، ویلا، آپارتمان، مغازه، دفتر، مزرعه و زمین)
  2. سپرده گذاری به مبلغ حداقل 500.000 دلار در یکی از بانک های ترکیه
  3. خرید اوراق قرضه دولتی، بهادار یا سهام در بورس ترکیه، به ارزش حداقل 500.000 دلار
  4. سرمایه گذاری در حوزه های مختلف صنعتی به ارزش حداقل 500.000 دلار
  5. راه اندازی کسب و کار و استخدام حداقل 50 نفر نیروی کار ترکیه ای

نکته مهم: سرمایه گذاران، نمی توانند تا 3 سال از تاریخ خرید ملک، سپرده گذاری در بانک، خرید سهام یا هرگونه اوراق دولتی، نسبت به فروش یا کم کردن مبلغ سرمایه از حدنصاب تعیین شده، اقدام کنند؛ این موضوع باتوجه به سودی که طی این مدت نصیب سرمایه گذاران می کند، می تواند ناخوشایندی محدودیت قائل شده را برطرف کند.

ویزای طلایی یا سرمایه گذاری ترکیه

ویزای طلایی، یک برنامه دولتی ویژه سرمایه گذاران و اتباع خارجی است که به آنها اجازه می دهد در صورت رعایت قوانین و حائز شرایط بودن، بتوانند از طریق سرمایه گذاری به روش های اشاره شده، پاسپورت و تابعیت تزکیه را دریافت کنند.

مزایای ویزای سرمایه گذاری یا طلایی ترکیه

  • دریافت پاسپورت ترکیه بین 3 الی 6 ماه از تاریخ نهایی شدن و پایان مراحل سرمایه گذاری شما.
  • اخذ اقامت دائم و شهروندی ترکیه که مشمول اعضای خانواده شما مانند: همسر و فرزندان زیر 18 سال شما نیز، می گردد.
  • بهره مندی از تمامی امتیازات و خدمات پیشرفته و متعدد اجتماعی، رفاهی، آموزشی، درمانی، اقتصادی و …
  • امکان استفاده از فرصت های تجاری در کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اروپا موسوم به «EEC (European Economic Community)» به عنوان شهروند ترکیه  که به آنها اجازه می دهد در کشورهای عضو، به راحتی کار کرده، کسب و کار راه اندازی کنند و با دریافت ویزا، به آن کشورها تردد داشته باشند.
  • مسافرت بدون نیاز به دریافت ویزا به بیش از 110 کشور جهان.

مدت اعتبار ویزای طلایی یا سرمایه گذاری ترکیه

باید توجه داشت، بدلیل انکه سرمایه گذاران خارجی می توانند با هر یک از روش های سرمایه گذاری اشاره شده، تابعیت ترکیه و پاسپورت این کشور را بدست آورند، لذا مدت اعتبار این ویزا نامحدود بوده و سرمایه گذار خارجی به همراه خانواده خود (همسر و فرزندان زیر 18 سال)، مادام العمر در ترکیه اقامت داشته باشند؛ لازم به ذکر است، تمامی شهروندان ترکیه می بایست هر 10 سال، پاسپورت ترکیه ای خود را تمدید کنند.

افراد واجد شرایط برای دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه

  • افراد بالغ بالای 18 سال
  • نداشتن هرگونه سوءپیشینه
  • عدم اقامت غیرقانونی در ترکیه
  • سرمایه گذارانی که مراحل سرمایه گذاری آنها به پایان رسیده و ثبت نهایی شده است
  • پس از پرداخت تمامی هزینه های سرمایه گذاری و مالیاتی

مراکز صدور گواهی واجد شرایط بودن برای اخذ ویزای طلایی ترکیه

پیش از هر چیز، باید اشاره داشت متناسب با نوع سرمایه گذاری اتباع خارجی در ترکیه، آنها می بایست از سازمان های ذی ربط در حوزه سرمایه گذاری خود، اقدام به دریافت «گواهی واجد شرایط بودن» کنند؛ این گواهی که حاکی از دستیابی سرمایه گذار خارجی به حدنصاب های تعیین شده می باشد، به وی اجازه می دهد نسبت به اخذ تابعیت ترکیه (پاسپورت)، اقدام کند. بر این اساس، سازمان های ذی صلاح مورد نظر برای صدور چنین گواهی هایی متناسب با نوه سرمایه گذاری، عبارتند از:

حوزه سرمایه گذاریسازمان ذی صلاح صادر کننده گواهی
خرید ملک در ترکیهسازمان ثبت املاک، نقشه برداری و وزرات محیط زیست و شهرسازی
سپرده گذاری در یکی از بانک های ترکیهسازمان تنظیم و نظارت بانکی
خرید اوراق قرضه دولتیوزارت خزانه داری و دارایی
خرید سهام شرکت ها و موسسات دولتیبخش فعالیت های کارگزاری هیئت بازار سرمایه
راه اندازی کسب و کاروزارت خانواده، کار و خدمات اجتماعی
سرمایه گذاری در صنایعوزارت صنعت و فناوری

مراحل کلی ارئه درخواست برای ویزای طلایی ترکیه

  1. کسب اطلاعات اولیه با جستجو در اینترنت، پرس و جو از کسانی که پیش تر چنین اقدامی انجام داده اند و نهایتا، مشورت با چندین مشاوره معتبر در حوزه سرمایه گذاری دلخواه (بطور مثال، مشاوران املاک معتبر در ترکیه یا شرکت هایی که دارای نمایندگی رسمی فروش از شرکت های سازنده ملک در ترکیه هستند).
  2. بررسی شرایط، قوانین، مراحل و هزینه های مرتبط با نوع سرمایه گذاری موردنظر.
  3. آماده سازی تمامی مدارک مورد نیاز متناسب با حوزه سرمایه گذاری و بودجه لازم.
  4. افتتاح حساب در ترکیه جهت انتقال مبالغ لازم در رابطه با حوزه سرمایه گذاری دلخواه.
  5. اقدام برای دریافت یزای طلایی و شهروندی ترکیه (پاسپورت)، پس از پایان مراحل سرمایه گذاری و ثبت رسمی آن.

مدارک لازم برای ارائه درخواست جهت اخذ ویزای سرمایه گذاری ترکیه

نکته مهمی که در این رابطه باید درنظر داشت، احتمال متفاوت بودن برخی مدارک متناسب با نوع سرمایه گذاری و سازمان های مرتبط با آن می باشد؛ بر این اساس، موارد اشاره شده در زیر، مدارک کلی بوده و ممکن است مدارک دیگری نیز از شما درخواست شود.

  • پاسپورت فرد متقاضی
  • کارت شناسایی معتبر
  • عکس بیومتریک
  • مدارک اثبات سرمایه گذاری
  • کد مالیاتی مختص ترکیه
  • گواهی و رسید پرداخت تمامی هزینه ها و مالیات های مربوطه
  • ارائه مدارک عدم اقامت غیرقانونی در ترکیه
  • بیمه درمانی معتبر در ترکیه
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • گواهی ازدواج (در صورت وجود)
  • گواهی طلاق (در صورت وجود)

مراحل و نحوه ارائه درخواست برای ویزای طلایی ترکیه

مرحله 1، انتخاب نوع سرمایه گذاری موردنظر: نخستین گام در این فرآیند، انتخاب نوع سرمایه گذاری دلخواه از بین 5 گزینه ذکر شده می باشد؛ توجه داشته باشید، مراحل و مدارک لازم برای هر یک از انواع سرمایه گذاری ها، در برخی موارد با هم متفاوت می باشند و شما حتما باید در این رابطه از قبل کسب اطلاع کنید.

مرحله 2، افتتاح حساب بانکی و دریافت کد مالیلتی ترکیه: به دلیل آنکه هرگونه سرمایه گذاری و تراکنش مالی در این رابطه ترکیه، نیازمند در اختیار داشتن حساب بانکی و کد مالیاتی اختصاصی برای هر متقاضی در این کشور می باشد، لذا یکی از اقدامات اولیه و مهم شما، باید افتتاح حساب در یکی از بانک های ترکیه و دریافت کد مالیاتی باشد (معمولا، هنگامی که شما با کمک یک مشاور مجرب، وکیل رسمی یا موسسه معتبر سرمایه گذاری خود را انجام می دهید، آنها خود نسبت به افتتاح حساب و دریافت کد مالیاتی ترکیه، برای شما اقدام می کنند).

مرحله 3، دریافت گواهی صلاحیت سرمایه گذاری: در این مرحله، شما می بایست پیش از انجام سرمایه گذاری و پس از مرحله دوم، برای دریافت گواهی واجد شرایط بودن جهت سرمایه گذاری اقدام کنید؛ در همین راستا، سرمایه گذاران حوزه املاک و مستغلات، باید با مراجعهه به سازمان ثبت املاک، نقشه برداری و وزرات محیط زیست و شهرسازی در شهر اقامت خود، اقدام کنند. متعاقبا، سایر سرمایه گذاران خارجی نیز می باید به سازمان های ذی زبطی که مرتبط به حوزه سرمایه گذاری آنها  بوده و پیش تر اشاره شده اند، مراجعه کنند.

مرحله 4، انجام سرمایه گذاری: پس از پایان 3 مرحله فوق، حال سرمایه گذاران خارجی  در ترکیه، می توانند با موفقیت سرمایه گذاری خود را انجام و هزینه ها و مبالغ لازم را بپردازند.

مرحله 5، ارائه درخواست جهت اخذ اجازه اقامت ترکیه: پس از پایان مراحل سرمایه گذاری در ترکیه، اکنون سرمایه گذاران خارجی می بایست پیش از صدور و اخذ شهروندی ترکیه، نسبت به دریافت مجوز اقامت موقت یا کوتاه مدت این کشور اقدام کنند تا بتوانند در طی این مدت، بدون مشکل قانونی در ترکیه زندگی کنند؛ نکته مهم اینکه، شما می توانید همزمان با ارائه درخواست ویزای طلایی، اجازه اقامت خود را دریافت کنید.

مرحله 6، اقدام برای اخذ پاسپورت و شهروندی ترکیه: پس از دریافت مجوز اقامت کوتاه مدت یا موقت ترکیه، حال شما می توانید درخواست شهروندی ترکیه را ارسال و مدارک خود را به اداره سرشماری و شهروندی استان محل سکونت خود در این کشور، ارسال کنید؛ عمدده ترین این مدارک، به شرح زیر می باشند:

  • شناسنامه یا کارت شناسایی معتبر
  • پاسپورت معتبر
  • عکس رنگی بیومتریک با پس زمینه سفید
  • اثبات سرمایه گذاری
  • کد مالیاتی ترکیه
  • آدرس محل سکونت خود در ترکیه و مدارکی دال بر این امر (مانند: قبض آب و برق و غیره)
  • در اختیار داشتن بیمه درمانی معتبر در ترکیه
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • سند ازدواج (در صورت وجود)
  • گواهی طلاق (در صورت وجود)

تهیه و تنظیم: تایماز گلزار

دیدگاه بگذارید