مواردی که باید هنگام عقد قرارداد اجاره در ترکیه به آنها توجه داشت

نکاتی که باید هنگام عقد قرارداد اجاره در ترکیه به آنها توجه داشت

بنا بر ماده 299 قانون تعهدات ترکیه، قرارداد اجاره بدین شکل توصیف می شود: “قراردادی است که طبق آن، موجر متعهد می شود به مستاجر اجازه دهد از چیزی استفاده کند یا همراه با استفاده از آن، بهره مند شود؛ مستاجر متعهد می شود در ازای آن، مبلغ توافقی اجاره را پرداخت کند.”

قرارداد اجاره چیست؟

قرارداد اجاره، عقدی است که صاحب ملک، ملک خود را در قبال پرداخت اجاره توافقی، برای استفاده مشخص، در اختیار مستاجر قرار می دهد. به طور خلاصه، می توان گفت قراردادی است که موجر آن را برای استفاده مستاجر از ملک در زمان معینی، آن را منعقد کرده است.

استانداردهای قرارداد اجاره در ترکیه

قرارداد اجاره دارای برخی استانداردهای مشخص در ترکیه بوده و شامل ذکر منطقه ای که موجر همراه با ملک، آن را تحویل مستاجر می دهد نیز، می گردد. نمونه انواع مختلفی از قراردادهای اجاره در اینترنت وجود دارد که به طور معمول، یک دوره یک ساله برای مستاجران تعیین می شود؛ اما ممکن است این زمان متغیر نیز باشد (یعنی یا کمتر یا بیشتر از این مدت توافق گردد). مهمترین مساله، عدم وجود اختلاف و پیروی از قوانین تعیین شده از سوی دولت ترکیه می باشد.

نکاتی که باید هنگام تهیه قرارداد اجاره، به آن عمل شوند

پاره ای از نکات مهم در تهیه اجاره نامه وجود دارد که باید حتما به آنها عمل شود. نوع خانه (جنس)، و آدرس ملک اجاره داده شده، باید به طور کامل قید گردد. علاوه بر این، اطلاعات شخصی موجر و مستاجر باید بطور کامل در قرارداد بیان شود؛ اطلاعاتی مانند انتقال قبوض به مستاجر، باید به درستی تکمیل گردند. در بین سایر مواردی که باید در این رابطه انجام گیرند، دو مورد زیر از اهمیت بیشتری برخوردار می باشند:

  1. ضرورت درج امضای طرفین قرارداد در اجاره نامه

بنا بر قوانین اجاره ملک در ترکیه، در اجاره نامه امضای غیرالکترونیکی (درج بر روی کاغذ اجاره نامه)، حتما باید بین طرفین وجود داشته باشد. در برخی موارد، موجر و مستاجر می توانند با وکالت، حق امضا را به افراد دیگری بدهند؛ لذا در چنین شرایطی، حتما از محضری بودن وکالت اطمینان حاصل کنید. در قرارداد اجاره، باید زمان دقیق استقرار در ملک و مبلغ پرداختی ماهانه، به وضوح و بصورت روشن بیان گردد. مسئله مهم دیگر، مبلغ پرداختی قرارداد بین مستاجر و موجر است که باید به عدد و بدون خطا نوشته شود. در آخر، قرارداد با امضای طرفین تکمیل می گردد.

  1. انجام مراحل امضا و ثبت نهایی اجاره نامه در دفترخانه اسناد رسمی

قرارداد اجاره در ترکیه باید به خوبی بین موجر و مستاجر تنظیم و توسط دفاتر اسناد رسمی این کشور، ثبت گردد. از این رو توصیه می شود تمام مراحل اجاره ملک در ترکیه به صورت کامل رعایت گردد تا بعدا مشکلی برای طرفین قرارداد پیش نیاید. ممکن است در این قرارداد نیاز به پروتکل های بیشتری برای طرفین نیز درنظر گرفته شود که در این صورت، می توان قرارداد جدیدی تنظیم کرد. پس از امضای اجاره نامه، باید دفاتر اسناد رسمی نسخه ای را به هر دو طرف بدهند تا به عنوان یک سند رسمی، در اختیار داشته باشند. طرفین باید این نسخه ها را نگه دارند چراکه یک سند قانونی و معتبر در ترکیه بوده و در برخی موارد مانند گرفتن برخی مجوزها، اشتراک حامل های انرژی و …، لازم می گردد.

دیدگاه بگذارید