دلایل راه اندازی کسب و کار در ترکیه

برای کسانی که علاقه مند به راه اندازی کسب و کار در کشوری خارجی چون ترکیه می باشند، دلایلی وجود دارد؛ صرف نظر از دلایل شخصی، منطقا می بایست دلایل اقتصادی و تجاری دیگری نیز وجود داشته باشند که قصد داریم آنها را با شما درمیان بگذاریم.

نحوه راه اندازی کسب و کار در ترکیه

کشور ترکیه سالیان درازی است مه به دلیل قرار گرفتن در موقعیت تجاری منحصر به فرد خود بین: آسیا، اروپا و خاورمیانه، اقدام به جذب سرمایه گذاری های خارجی کرده است. ترکیه بواسطه وجود و تاسیس بسیاری از شرکت های دولتی و بین المللی در شهر های بزرگ و اطراف آنها، در سطح جهانی به عنوان یک کشور مهم شناخته می شود. اکثریت قریب به اتفاق این شرکت های بزرگ، دفاتر اصلی خود را در استانبول و آنکارا مستقر می سازند.

دلایل راه اندازی کسب و کار در ترکیه

قوانین اخیر ترکیه به منظور افزایش میزان سرمایه گذاری خارجی، به معنای ساده تر شدن راه اندازی کسب و کار نسبت به گذشته در این کشور می باشد. از این رو، می توان به راحتی که چرا ترکیه به عنوان مقصدی برای تاسیس شرکت های جدید انتخاب می شود: نیمی از جمعیت بالای 80 میلیون نفری آن زیر 30 سال بوده و کاملا تحصیل کرده، آماده کار و خرج کردن پول های خود می باشند. همچنین، زیرساخت های بانکی و ارتباطی به طرز چشمگیری بهبود یافته و پیوند های تجاری با اروپا و خاورمیانه به طور قابل توجهی نیز، تقویت شده است.

مشوق های اخیر دولت برای سرمایه گذاران و صاحبان مشاغل جدید شامل موارد زیر می باشد:

  • وضعیت حقوقی آن دسته از شرکت های خارجی که در ترکیه به ثبت رسیده اند، به صاحبان مشاغل جدید، تعهدات و حقوقی مشابه شرکت های ترک می دهد
  • تضمین حقوق سرمایه گذاری موجود
  • منطبق با استاندارد های بین المللی
  • تغییر در مفهوم سرمایه گذار خارجی که شامل: 1- شرکت های ترکیه ای ثبت شده در خارج از کشور 2- شرکت های غیر ترک توسط اتباع خارجی و 3- شرکت های ثبت شده در خارج از کشور توسط اتباع ترک، می باشد
  • واردات ماشین آلات و تجهیزات مشخصی که درحال حاضر از: عوارض گمرکی، مالیات و مالیات بر ارزش افزوده، معاف هستند
  • معافیت های تعیین شده ای از: مالیات بر درآمد و سهم بیمه اجتماعی
  • یارانه انرژی
  • مشوق های موجود در مناطق آزاد تجاری ترکیه از جمله معافیت بخشی از مالیات ها و عوارض گمرکی
  • حمایت بهتر از سرمایه گذاران خارجی
  • از سال 2018، امکان دریافت شهروندی ترکیه برای صاحبان خارجی مشاغل، فراهم شده است

روش های راه اندازی کسب و کار در ترکیه

اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار را در ترکیه دارید، گزینه های مختلفی از انواع شرکت ها برای شما وجود دارند. در ابتدا بهتر است به دنبال یک مشاوره حقوقی مجرب رفته و از مراجع ذی ربط تحقیقات خود را انجام دهید. شرکت های: مختلط، سهامی خاص، شرکت های تضامنی (مشاغل راه اندازی شده تحت یک نام تجاری)، دفاتر ارتباطی و راه اندازی شعبه یک شرکت خارجی موجود، همه گزینه هایی هستند که اتباع خارجی می توانند درنظر داشته باشند. با این حال، در این مقاله تمرکز ما بر روی راه اندازی «شرکت خصوصی محدود» به عنوان یکی از: آسان، قابل کنترل و رایج ترین، شرکت ها در ترکیه می باشد.

امکان ثبت «شرکت با مسئولیت محدود (Ltd.)» برای اتباع خارجی در ترکیه

شرکت خصوصی محدود یکی از رایج ترین ساختارهای تجاری برای اتباع خارجی بوده که می تواند آن را توسط دو یا چند تبعه غیر ترکیه تاسیس نمود. برای تاسیس این نوع شرکت، حداقل یک سهامدار با حداقل سرمایه 10,000 TL نیاز می باشد.

روش های دریافت مشاوره برای افتتاح شرکت در ترکیه

برای بسیاری، استفاده از وکیل اولین گزینه می باشد. مطمئن شوید که از خدمات مشاوره حقوقی خوبی بهره می برید و وکیل شما کاملا از حاکم در حوزه ثبت شرکت آگاهی داشته و پیش از این به اتباع خارجی دیگر در راه اندازی یک کسب و کار موفق، کمک کرده است.

بهره مندی از کارگزار ثبت شرکت

تبلیغات زیادی درخصوص خدمات کارگزاران ثبت شرکت در نشریات محلی و شهرهای کوچک و بزرگ وجود دارند. بسیاری از اتباع خارجی تصمیم به پیمودن این مسیر گرفته اند؛ چرا که در صورت یافتن کارگزاری خوب، می توان در وقت صرفه جویی کرده و از هرگونه دردسری به دور ماند. اگر شما هم قصد استفاده از خدمات یکی از این کارگزاران را دارید، ابتدا در مورد آنها تحقیق کرده و مطمئن شوید به راه اندازی شرکت برای اتباع خارجی دیگری نیز به شکا موثری کمک کرده است.

کسب و کار های مجاز برای اتباع خارجی

بیشتر اتباع خارجی تمایل به راه اندازی کسب و کار در زمینه گردشگری یا خدمات مورد نیاز اتباع خارجی دارند. به نظر می رسد مشاغلی چون: کافه، رستوران، هتل، شرکت ارائه خدمات اقامتی به مسافران، آژانس املاک و مستغلات، فروشگاه و شرکت تعمیر و نگهداری، بسیار رایج و به آسانی قابل راه اندازی و اداره می باشند. برخی از مشاغل نیز وجود دارند که اتباع خارجی بدون تایید قبلی از وزارت تجارت و صنعت، نمی توانند در ترکیه به آنها مبادرت کنند؛ این مشاغل شامل فعالیت در: بانک، کارخانجات، موسسات مالی خصوصی، دفاتر صرافی، شرکت های مشمول قانون بازار سرمایه، انبارداری عمومی و اپراتور مناطق آزاد تجاری، می باشند.

هزینه راه اندازی «شرکت با مسئولیت محدود» در ترکیه

مقررات قانونی و هزینه های راه اندازی کسب و کار در ترکیه در مقایسه با سایر نقاط جهان، تفاوت های بسیاری دارد. راه اندازی یک شرکتِ خصوصی محدود، در مجموع 10,000 TL هزینه دربرداشته که لازم است طی فاز اول شراکت، واریز شود. مسئولیت سهامداران محدود به میزان سرمایه آنها در شرکت می باشد.

روند راه اندازی کسب و کار

روند شراکت در شرکت های ترکیه، نسبتا مشخص بوده و درصورت مساعد بودن شرایط شرکت سرمایه گذار می تواند طی یک هفته شروع به فعالیت تجاری خود کند.

اولین اقدام، تهیه اساسنامه است که باید توسط مدیران شرکت امضا شود. اساسنامه باید بصورت قانونی تهیه و مطابق ماده 279 قانون تجارت ترکیه باشد. عبارت «محدود» می بایست در اسنادی که نام تجاری شرکت در آن ذکر شده، بکار رود. موسسین می بایست مشخصات خود را که شامل: تابعیت، نام کامل، نام خانوادگی، آدرس محل سکونت و آدرس شرکت خود را، اعلام کنند. این سند سپس جهت ثبت رسمی در دفتر اسناد ارائه و درصورت لزوم، ترجمه نیز خواهد شد.

می بایست حداقل میزان سرمایه، در یک حساب بانکی به نام شرکت واریز شود و پس از آن، سرمایه گذاران می توانند با آماده سازی مدارک موردنیاز، مراحل ثبت را انجام داده و هزینه های مربوط به ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت های ترکیه، بپردازند. با صدور گواهی ثب شرکت توسط اداره ثبت شرکت ها، اساسنامه شرکت در روزنامه ترکیه منتشر می شود. در نهایت نیز شرکت باید برای مالیات بر ارزش افزوده، در مرجع مالیاتی مربوطه (VAT)، ثبت نام کند.

قوانین انتخاب نام برای کسب و کار در ترکیه

نام تجاری شما باید بکر بوده و پیش از این توسط کسی ثبت نشده باشد؛ همچنین، نمی بایست از شخص ثالث و کلماتی چون:Turkiye; Turk; Cumhuriyet; Milli، بدون تصویب شورای ویژه وزیران ترکیه، استفاده کرد. کلمات و عناوین خارجی فقط در صورت عدم تضاد با قوانین یا سیاست های دولت یا فرهنگی، قابل استفاده در نام تجاری می باشند.

نحوه ثبت «شرکتی ترک» در دفتر ثبت شرکت

اتاق بازرگانی ترکیه در کلیه شهر های بزرگ و اصلی ترکیه دارای دفتر می باشد. پس از تکمیل اساسنامه خود و تایید رسمی آنها، در مدت 15 روز با آنها تماس گرفته تا ثبت رسمی حرفه خود را انجام دهید. جهت ثبت شرکت، شما به فرم درخواست ثبت شرکت، درخواست کتبی جهت ثبت شرکت، معرفی نامه مناسب که ثابت کند شما جزو موسسین هستید، تعهدنامه مطابق ماده 29 آیین نامه ثبت شرکت و دریافت رسید واریز سرمایه، برای حساب صندوق مشتریان (معمولا 1/1000 سرمایه شرکت)، ضروری می باشد. شاید به نظر این اقدامات کمی ترسناک تر از آنچه هستند به نظر برسند، اما جهت ممانعت از انتظار طولانی و سردرگمی های غیر ضروری، مطمئن شوید که اطلاعات یا کمک حقوقی کافی داشته و به زبان ترکی برای صحبت کردن، خواندن و نوشتن، تسلط لازم را دارید. در اکثر موارد، بهتر است یک فرد ترک (که اشنایی و تسلط کامل به زبان ترکی دارد)، را با خود همراه ببرید. پس از ثبت نام، حرفه شما می تواند کسب و کار خود را آغاز کند.

مالیات و معاملات درحال انجام

یک شرکت خصوصی محدود مستقر و راه اندازی شده در ترکیه، ملزم به پرداخت کامل مالیات درخصوص سودهای کسب و اعلام شده، می باشد. علاوه براین، شما باید از یک حسابدار نیز استفاده کنید و به خاطر داشته باشید معمولا حسابداران در ترکیه هزینه ماهیانه را نیز شارژ می کنند که در برخی موارد، انجام کارهای نسبتا کوچک ممکن است پرهزینه به نظر برسد. از این رو باتوجه به تغییر دائم قوانین و مالیات، لطفا پیش از راه اندازی شرکت خود حتما از مشاوره یک حسابدار خوب استفاده کنید.

راهنمایی و نکات کلی

انجام اقدامات لازم اولیه: پیش از فکر به تاسیس هر شرکتی در ترکیه، اطمینان حاصل کنید که تحقیقات خود را انجام داده اید. با سایر اتباع خارجی در تجارت، وکیل خود و یک حسابدار صحبت نموده تا ارزیابی کنید آیا این کار، گزینه مناسبی است یا اینکه بهتر است در جای دیگری سرمایه گذاری کنید. ممکن است بسیاری از داستان های ترسناک را از اتباع خارجی می شنوید که مغازه ها، رستوران ها و شرکت هایی را باز کرده و شکست خورده اند و حالا صاحب کسب وکاری با مشکلات عدیده هستند که برایشان بجا مانده است. پس، از برنده بودن ایده خود اطمینان حاصل کنید!

طرح ریزی برنامه کسب و کار: پیش از تاسیس شرکت خود، اهداف و انتظاراتتان را به وضوح مشخص کنید. درمورد راه اندازی و هزینه های جاری برای کسب و کار (هزینه های حسابدار، بازاریابی، مالیات و غیره)، تحقیق کنید. احتمال اینکه در ترکیه از شما یک برنامه تجاری برای درخواست شود، بسیار کم است؛ اما آماده کردن آن باعث می شود سرمایه گذاری خود را از تمامی جوانب کاملا بررسی و در نظر بگیرید.

موانع زبانی: روند کار و مدارک مورد نیاز برای راه اندازی یک کسب و کار در ترکیه، نیازمند آشنایی به زبان ترکی خواهد بود؛ بنابراین، مطمئن شوید به خوبی این زبان را درک و صحبت می کنید یا از خدمات یک مترجم معتبر ترکی در تمامی مراحل بهره مند می باشید که به شما کمک خواهد کرد.

کسب شهروندی با سرمایه گذاری برای صاحبان مشاغل

از سال 2018، انگیزه دیگری برای کسانی که تمایل به راه اندازی کسب و کار در ترکیه دارند، بوجود آمده است. دولت ترکیه اکنون به افرادی که در این کشور معادل 250,000 دلار ملک یا املاکی خریداری یا در این زمینه سرمایه گذاری کنند، شهروندی خود را ارائه می دهد. این موضوع خطوط قرمز بسیاری را برای صاحبان مشاغل از میان برداشته است.

همانند خرید ملک، گزینه های دیگری نیز برای کارآفرینان جهت کسب شهروندی ترکیه وجود دارد که عبارتند از:

  1. ایجاد شغل برای حداقل 50 نفر در ترکیه
  2. سرمایه گذاری ثابت به مبلغ حداقل 500,000 دلار
  3. واریز حداقل 500,000 دلار به حسابی در ترکیه
  4. سرمایه گذاری به ارزش 500,000 دلار در صندوق سرمایه گذاری ترکیه

نکته:

لطفا توجه داشته باشید: اگرچه ما تحقیقاتی را در این زمینه انجام داده و سعی کرده ایم به شما مشاوره دقیقی ارائه بدهیم، اما بخاطر بسپارید نباید این اطلاعات به عنوان مشاوره حقوقی درنظر گرفته شوند؛ بلکه، صرفا جهت راهنمایی و کمک به شما می باشند.

دیدگاه بگذارید