طی سال های اخیر، علاوه بر تخصیص بودجه های کلان و برنامه ریزی های دقیق در ترکیه در رابطه با حوزه آموزش و تحصیل، شاهد حضور دانشجویان خارجی زیادی از کشورهای مختلف هستیم. بالاتر رفتن سطح علمی، بهبود کیفیت آموزش، استفاده از فناوری های جدید، شعب مراکز آموزشی معتبر خارجی و …، از جمله عوامل این امر می باشند.
همانگونه که می دانید، برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی، شما نیازمند دریافت مجوز اقامت تحصیلی/دانشجویی هستید. از این رو، دانشجویان خارجی پس از قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه ها یا سایر مراکز آموزشی در مقاطع مختلف، می بایست نسبت به دریافت ویزای آموزشی از کنسولگری های ترکیه در کشور خود، اقدام کنند. همچنین، این افراد لازم است نهایتا تا 1 ماه از تاریخ ورودشان به ترکیه، جهت اخذ مجوز اقامت دانشجویی، درخواست بدهند.
نکات مهم
- موضوع مهم در رابطه با مجوز اقامت دانشجویی، مدت اعتبار آن صرفا برای 1 سال و متناسب با طول تحصیل می باشد؛ به بیان دیگر، این مجوز که باید سالانه تمدید گردد، برای دانش آموزانی که در مقاطع ابتدایی و متوسطه تحصیل می کنند، در هر بار درخواست فقط حداکثر یک ساله صادر شده، ولی برای دانشجویان، بیشتر از مدت طول دوره تحصیلی نخواهد بود.
- دانشجویان مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری که دارای مجوز اقامت دانشجویی می باشند، می توانند مطابق قانون شماره 6735 با اخذ مجوز کار، در ترکیه به کار بپردازند. دانشجویانی که در مقاطع فوق دیپلم ثبت نام کرده اند نیز، می توانند مشروط به عدم تجاوز ساعات کاریشان از 24 ساعت در هفته، کار کنند.
مدارک لازم جهت اخذ مجوز اقامت دانشجویی
- تکمیل فرم درخواست مجوز اقامت
- اصل و کپی گذرنامه یا معادل آن
- ۴ قطعه عکس
- گواهی تمکن مالی برای طول مدت اقامت (اگر طی مدت مذکور نیازهای فرد توسط موسسه دولتی تامین شده باشد، این وضعیت باید به اداره مربوطه، اطلاع داده شود).
- گواهی دانشجویی
- رضایتنامه از سوی: پدر، مادر یا نماینده قانونی برای افراد زیر 18 سال به همراه تعهدنامه ای که در ترکیه توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی مشروط به قید، در رضایتنامه داده می شود.
- بیمه سلامت معتبر (کلیه دانشجویان از تاریخ ورود به ترکیه، به مدت 3 ماه تحت پوشش بیمه عمومی سلامت که بیمه درمانی را شامل نمی شود؛ لذا، آنها ملزم به تهیه بیمه معتبر سلامت از شرکت های بیمه در ترکیه می باشند).