محله هایی از آنتالیا که اتباع خارجی اجازه اقامت ندارند

آنتالیا یکی از زیبا و گردشگری ترین مناطق ترکیه، بواسطه امکانات رفاهی و آب و هوای عالی، مورد توجه بسیاری از اتباع خارجی به عنوان مکانی جهت اقامت یا گذراندن تعطیلات، به ویژه در مناطق سواحلی، است. در همین راستا، امروزه شاهد افزایش قیمت مسکن و اجاره بها در آنتالیا بوده و می توان بسیاری از سرمایه گذاران و خریداران خارجی را دید که علاقه مند به خرید ویلا، خانه، مغازه یا حتی مشارکت در سهام هتل ها، می باشند.

آنتالیا، مقصدی ایده آل برای اقامت

آنتالیا در جنوب غربی ترکیه، یکی از محبوبیت ترین شهرهای ساحلی این کشور، در مجاورت دریای مدیترانه می باشد. این منطقه ساحلی که تنها جذابیت آن سواحل زیبایش نمی باشد، دارای آثار بجامانده ای از دوره های یونان و روم باستان بوده که نشان دهنده قدمت و پیشینه آن است. از سوی دیگر، آب و هوای مدیترانه ای که موجب شده تابستان های آن گرم و خشک و زمستان هایش معتدل و بارانی گردند، آنتالیا را به مقصد ایده آل برای گردشگران تبدیل کرده است.

از سوی دیگر، امکانات متعدد رفاهی و اجتماعی، چندین مرکز خرید مجهز، مراکز تفریحی متنوع، پررونقی صنعت گردشگری، تعدد زیبایی های شهری و طبیعی و بسیاری عوامل دیگر، موجب شده اند کسانی که به این شهر می آیند، علاقه زیادی به اقامت در آن را از طریق اجاره یا خرید ملک داشته باشند. این درحالی است که بنا بر قوانین ترکیه، کلیه سرمایه گذاران و اتباع خارجی می توانند با خرید ملکی به ارزش حداقل 75 هزار دلار، مجوز اقامت ترکیه و با خرید ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار، شهروندی ترکیه (پاسپورت)، را بدست آورند.

  • نکته مهم 1: خرید ملک در هر یک از شهرهای ترکیه، می تواند شامل: خانه، مغازه، ویلا، واحد تجاری یا اداری و مزرعه یا زمین، گردد.
  • نکته مهم 2: همانگونه که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، در برخی شهرهای ترکیه به دلایلی چون افزایش حضور اتباع خارجی، شرایط ویژه شهرها، موقعیت سیاسی/جغرافیایی/اقصادی و …، در بعضی موارد تغییر کرده یا با هم متفاوت باشند.
اقامت درآنتالیا ترکیه

محدودیت های اعمال شده برای اتباع خارجی

افزایش تعداد سرمایه گذاران و خریداران خارجی ملک یا آن دسته از اتباعی که تمایل به اجاره مکانی جهت اقامت دارند، موجب شد تا مقامات ترکیه و آنتالیا، اقدام به وضع برخی قوانین جهت محدود کردن و کنترل این موضوع کنند. در همین راستا، اداره مهاجرت ترکیه در تلاش برای کاهش تعداد متقاضیان، امکان خرید ملک در آنتالیا را در برخی مناطق ان، ممنوع کرده است تا بتواند این روند را کنترل و قیمت ها را کاهش دهد.

لذا، طی ابلاغیه ای که در 22 ژوئن 2022 (اول تیرماه 1401)، صادر گردید خرید ملک توسط اتباع خارجی در 1169 محله و 58 شهرستان آنتالیا، غیر ممکن شد تا بدین وسیله بتوان جب سرمایه گذاران خارجی را به بخش ها و مناطق دیگر آنتالیا هدایت کرد.

مناطق ممنوعه جهت اقامت درآنتالیا

کدام محله ها به روی اتباع خارجی بسته شده است؟

از میان 1169 محله ای که به روی اتباع خارجی بسته شده اند، تعداد 10 محله از آنها در شهر آنتالیا هستند که سرمایه گذاران و خریداران خارجی نمی توانند در آنها اقدام به خرید هرگونه ملک کنند؛ این محله ها عبارتند از:

  • منطقه کنیالتی (Konyaaltı)
  • در آلانیا (Alanya): محله های: Hurma، Sarısu و Liman
  • در مورات پاشا (Muratpaşa): محله هایی که تحت عنوان Topçular Mahallesi شناخته می شوند: Kargicak، Mahmutlar، Kestel و Avsallar
  • در دوشِمه آلتی (Döşemealtı): محله های: AOSB2 و AEOSB3 Section
محله های ممنوعه برای اقامت اتباع خارجی درآنتالیا

آیا اتباع خارجی که قبلا اجازه اقامت دریافت کرده اند مشمول این ابلاغیه می شوند؟

نخیر؛ خوشبختانه آن دسته از اتباع خارجی که پیش از صدور این ابلاغیه، در مناطق ذکر شده اقامت داشته اند، مشمول این آیین نامه نمی شوند. از این رو و پس از تنظیم مقررات جدید، اتباع خارجی که برای اقامت در محله های نام برده اقدام خواهند کرد، می توانند ملکی خریداری کرده، اما نمی توانند مجوز اقامت ترکیه را دریافت کنند.

آیا اتباع خارجی که در این مناطق ملکی خریده اند، می توانند اجازه اقامت دریافت کنند؟

بله؛ آن دسته از اتباع خارجی که پیش تر در این محله ها خانه خریداری کرده یا قصد خرید دارند، با ویزای گردشگری می توانند تا 180 روز در آنتالیا اقامت داشته باشند. به این ترتیب، پیش بینی می شود قیمت اجاره در محله های ذکر شده کاهش یافته، ولی در عین حال ممکن است در محله های اطراف که در حیطه تعیین شده نیستند، افزایش اجاره بها رخ دهد.

در پایان

در همین راستا، «مصطفی آیااوغلو (Mustafa Ayanoğlu)» عضو هیئت مدیره اتاق صنایع و تجارت آنتالیا (ATSO)، اظهار داشت: “این قانون ممکن است قیمت اجاره و خرید ملک را در محله های مذکور، تا حدودی کاهش دهد.”

تهیه و تنظیم: مینا سیف اله زاده

منابع:

دیدگاه بگذارید