معمولا هنگامی که سخن از اقامت در ترکیه به میان می آید، استانبول بواسطه شهرتی که به لحاظ قدمت خود و تعدد جاذبه های تاریخی دارد، به عنوان اولین گزینه نزد اتباع خارجی مطرح می گردد. این شهر پر جمعیت که به دلیل: امکانات فراوان اجتماعی، توسعه انواع مراکز مهم، وجود دانشگاه های مطرح، مراکز درمانی پیشرفته، مراکز تجاری تاثیرگذار و …، اتباع خارجی زیادی را جهت زندگی به خود جلب می نماید، یافتن مکانی مناسب در آن جهت اقامت بلند مدت، نیازمند آگاهی از برخی نکات می باشد.
همانگونه که می دانید، شاید انتخاب یک مکان جهت اقامت بلند مدت مانند آپارتمان در هر نقطه از شهرهای کوچک، فرقی چندانی به لحاظ موقعیت و میزان دسترسی به سایر نقاط نداشته باشد، اما این موضوع در شهرهای بزرگی مانند استانبول که یکی از کلانشهرهای ترکیه و دنیاست، اهمیت بالایی دارد. این موضوع زمانی مهمتر می گردد که شما به عنوان یک تبعه خارجی که به تازگی مجوز اقامت در ترکیه را گرفته، قصد دارید با اجاره یک آپارتمان، مکان مناسبی را برای اقامت خود و خانوادیتان فراهم آورید.
انجام چنین اقدامی، نیازمند آگاهی از برخی نکات می باشد که از جمله آنها می توان به: انتخاب منطقه مناسب، آپارتمان مبله یا غیرمبله، مبلغ اجاره، میزان دسترسی به مکان های مورد نظر شما، و …، اشاره داشت. اولین گام برای این منظور، مراجعه به چندین بنگاه ملکی در منطقه مورد نظر بوده تا آنها متناسب با بودجه و نیازهای شما، مناسب ترین ملک را برایتان پیدا نمایند.
اجاره بلند مدت آپارتمان های مبله یا غیر مبله در استانبول
منظور از اجاره بلند مدت ملک در ترکیه، مدت اعتبار قرارداد اجاره حداقل برای یک سال بوده که پرداخت اجاره آن نیز ممکن است ماهانه، هر 2 یا 3 ماه یکبار، یا حتی 6 ماه به صورت پیش پرداخت باشد. نکته دیگر، انتخاب منطقه مناسب جهت اجاره در استانبول می باشد که در حالت کلی، می توان گفت اجاره بهای سمت آسیایی استانبول در مقایسه با سمت اروپایی آن، ارزان تر و بیشتر مورد توجه دانشجویان و اتباع خارجی است.
همچنین، شما با درنظر گرفتن بودجه و امکانات خود (در اختیار داشتن اثاثیه یا لوازم زندگی یا توانا مالی و قصد خرید آنها)، باید مشخص نمایید که به دنبال آپارتمان مبله هستید یا غیرمبله؛ چراکه معمولا صرف نظر از اندازه، ویژگی ها و موقعیت آپارتمان ها، اجاره انواع مبله آنها گران تر از آپارتمان های غیر مبله می باشد.
مناسب ترین مناطق در بخش های مختلف استانبول جهت اجاره آپارتمان
- در بخش آسیایی استانبول (حدودا بین 5000 تا 10000 لیر): کادیکوی (Kadıkoy)
- در بخش اروپایی استانبول (میانگین اجاره بها بین 6000 تا 15000 لیر): بی اوغلو (Beyoğlu)، تقسیم (Taksim)، و بشیکتاش (Beşiktaş)
نکات مهم هنگام اجاره بلند مدت آپارتمان در استانبول
- انتخاب منطقه مناسب با شرایط مالی و نیازهای شما به لحاظ دسترسی
- انتخاب آپارتمان مبله یا غیر مبله
- میزان اجاره بها و نحوه پرداخت آن بصورت ماهیانه یا هر چندماه یکبار
- مسئولیت پرداخت قبوض حامل های انرژی، هزینه تعمیر و نگهداری ساختمان، شارژ آپارتمان، مالیات نظافت محیط زیست و …
- مدت قرارداد اجاره و نحوه تمدید آن
- مبلغ پیش پرداخت یا ودیعه مورد نیاز
- میزان دسترسی آپارتمان به سایر مراکز مهم شهری (مراکز درمانی، مدرسه بچه ها، محل کار و …)، ویژگی های بنا (نوساز یا بازسازی شده)، امکانات آپارتمان، دسترسی به سیستم حمل و نقل عمومی، امنیت محله و …
- هزینه بنگاه ملکی
مراحل اجاره آپارتمان در استانبول
پیش از هر چیز، اکیدا توصیه می کنیم جهت اجاره هرگونه ملک در هر شهر ترکیه، حتما از بنگاه یا مشاوران املاک کمک بگیرید؛ چراکه آنها علاوه بر آشنایی کامل به منطقه موردنظر شما، با اصول مذاکره، قیمت های مناسب اجاره بها متناسب با ویژگی های بنا و بودجه شما، امکان معرفی چندین ملک، اطلاعات مربوط به هر بنا و سایر مواردی که لازم می باشد، می توانند اجاره نامه را به شکل صحیح و قانونی تنظیم کرده تا منافع مالک و مستاجر در آن حفظ شوند.
نکته مهم 1: معمولا امکان جستجو و یافتن ملک موردنظر از طریق اینترنت یا توصیه های دوستان نیز ممکن می باشد، اما این دو روش زمانی توصیه می گردند که بازدید از ملک و تنظیم اجاره نامه، حتما توسط یک بنگاه ملکی صورت گیرد.
نکته مهم 2: به یاد داشته باشید، تمامی توافقاتی که بین شما، مالک و بنگاه ملکی صورت می گیرد، باید حتما در اجاره نامه نیز بدون قلم خوردگی قید شده و به امضای طرفین یا نماینده قانونی آنها برسد (باید دارای وکالتنامه رسمی باشند).
نکته مهم 3: بنا بر قوانین ترکیه زمانی اجاره نامه رسمیت پیدا می کند که در دفترخانه اسناد رسمی، به ثبت قانونی برسد؛ در غیر این صورت، با توجه به اینکه اصولا قوانین ملکی به نفع مالک می باشند، شما قادر نخواهید بود از منافعتان دفاع نمایید.