یکی از راه های سرمایه گذاری در ترکیه، افتتاح یک مغازه یا سوپرمارکت که اگر آن را با هوشمندی انجام دهید، می تواند بسیار سودآور باشد؛ درحقیقت، شما می توانید از این راه درآمد خوبی کسب کنید که البته تاحد زیادی نیز بستگی به مسائلی چون: تجربه شما، مکانی که در آن فعالیت خواهید کرد و نیز آشنایی شما با قوانین مربوطه، خواهد بود.
افتتاح مغازه یا سوپرمارکت در ترکیه
شروع هر حرفه یا حتی افتتاح مغازه یا سوپرمارکت، که ساده ترین و آشنا ترین شکل تجارت می باشد، نیازمند طی کردن یک سری مراحل قانونی است؛ مخصوصا اگر می خواهید تجارت خود را در کشور دیگری راه اندازی کنید. گفته می شود افتتاح مغازه یا سوپرمارکت در ترکیه به هیچ وجه کار سختی نیست و مراحل قانونی زیادی ندارد، اما کلید اصلی این کار، آگاهی شما از مراحل کار و قوانین مرتبط با این موضوع است؛ ثبت شرکت در ترکیه به هیچ وجه زمان بر نبوده و از 3 روز تا یک هفته، به طول می انجامد.
راه های افتتاح مغازه یا سوپرمارکت در ترکیه
سه راه برای راه اندازی مغازه یا سوپرمارکت در ترکیه وجود دارد که بیشتر به انتخاب شما دارد. ما این موارد را به طور خلاصه در زیر برای شما توضیح خواهیم داد:
- روش اول: خرید مغازه یا سوپرمارکتی که پیش از این راه اندازی شده و درحال فعالیت می باشد
در این روش که گاهی آن را نیز توصیه می کنند، هرچند ممکن است ذهن شما را در ابتدا بسیار درگیر و مشغول کند، اما دردسر کمتری برایتان خواهید داشت. فقط باید از نوع محصولات به فروش رفته در آن اطمینان حاصل کرده و مطمئن شوید آیا تمایل به فروش چنین محصولاتی دارید یا نه.
- روش دوم: دریافت نمایندگی یک شرکت یا فروشگاه معتبر برای موقعیت مکانی مغازه یا سوپرمارکت خود
این روش که می تواند یکی از بهترین و مطمئن ترین روش ها باشد، یک شبه به کسب و کار شما اعتبار خواهد داد؛ در چنین شرایطی، تنها کار شما تلاش برای از دست دادن این اعتبار از طریق استخدام یک فروشنده خوب می باشد. نکته منفی این روش، تعلق داشتن درصدی از سهم فروش شما به شرکت اصلی است، ولی این روش خطرات کمتری داشته و به نوعی بیشتر توصیه می شود.
- روش سوم: راه اندازی مغازه یا سوپرمارکت از صفر
در این روش که دردسرهای زیادی به همراه داشته و به هیچ وجه توصیه نمی شود، مشکلات زیادی را نیز به همراه خواهد داشت؛ برای این کار، ابتدا باید هدف از سرمایه گذاری خود را مشخص و محل کسبتان را با بهترین کالا و امکانات مجهز نمایید. سپس، از طریق: استخدام نیروی کار مهار، مشتری مداری خود و تبلیغات درست، کسب و کار خود را تضمین و به پیش ببرید. به عبارت دیگر، شما می بایست از همان ابتدا هزینه های زیادی را انجام و خود را آماده درگیری با بسیاری از مسائل حقوقی کنید؛ بنابراین، این روش به صبر، تجربه و توان مالی زیادی نیاز داشته و نمی توان انتظار سود یک شبه را داشت.
مراحل راه اندازی مغازه یا سوپرمارکت در ترکیه
برای این منظور، ابتدا باید مکان مناسبی را برای باز کردن مغازه یا سوپرمارکت خود انتخاب نمایید؛ لذا، باید حتما آشنایی کافی به موقعیت مناطق مختلف شهر داشته و بازار را نیز به خوبی ارزیابی کنید تا متحمل ضرر نشوید. سپس باید به عنوان کارفرما درخواست اجازه کار داده و از وزارت کار مجوز کار گرفته و علاوه بر آن، لازم است از اداره مالیات و بسته به محل سکونت خود، کد مالیاتی دریافت کنید. توجه داشته باشید که گرفتن شماره مالیاتی یک امر ضروری بوده و در مواردی زیادی نیاز خواهد بود. پس از گذراندن این مرحله، باید به اداره مالیات رفته و گواهی ثبت شرکت را بگیرید و صورت مالی مربوطه را ارائه داده و پس از آن، درخواست خود را به سازمان بازرگانی شهر محل اقامت خود بدهید. آخرین مرحله این روند، ارائه آگهی ثبت شرکت خود در روزنامه های تجاری و ارسال یا تحویل آنها به شهرداری محل سکونتتان می باشد (اگر شهرداری در منطقه سکونت خود وجود ندارد، می توانید آنها را به استانداری برده و ارائه نمایید).
اسناد مورد نیاز برای ارائه به شهرداری یا فرمانداری
- گواهی ثبت مالیاتی
- اجاره یا خرید محل کسب خود
- تایید مدارک لازم در دفاتر اسناد رسمی توسط افرادی که حق امضا دارند
- آگهی ثبت شرکت در روزنامه تجاری
- فرم تکمیل اظهارنامه مالیاتی
- ترخیص کالا از گمرک های امنیتی از شهرداری
هزینه ها و مواردی مهم هنگام راه اندازی مغازه یا سوپرمارکت در ترکیه
یکی از مهمترین موارد در این رابطه، برآورد هزینه و بودجه مورد نیاز در ترکیه است؛ چراکه باید اطلاعات کافی جهت تامین سرمایه یا انجام هزینه های لازم داشته باشید. اگر نتوانید بودجه خود را به درستی مدیریت کنید، کسب و کار شما به زودی ورشکسته خواهید شد. واضح است، پیدا کردن مکانی مناسب یا خالی در مکانی شلوغ بویژه در شهرهای بزرگ ترکیه، بسیار دشوار بوده و درصورت یافته شدن، می توانند سود زیادی نصیب صاحبان خود کنند. لذا، اگر موفق با یافتن مکان مناسبی برای مغازه یا سوپرمارکت خود شدید، درنظر داشته باشید که عوامل بسیاری مانند: موقعیت مکان، سطح زندگی ساکنین، منطقه شهر به لحاظ ارزش و سن بنا، می توانند بر قیمت محل کسب شما تاثیر بگذارند.