هزینه های معیشتی در ترکیه

بدون شک، هزینه معیشتی در کشورهایی مانند ترکیه که اتباع خارجی زیادی تمایل به اقامت در آنها را دارند، از عوامل مهم جهت برنامه ریزی هزینه های زندگی است. این موضوع که تا حد زیادی بستگی به: سبک زندگی شما، تعداد افراد همراه، شهر و منطقه ای که در آن اقامت کرده اید و نوع ملک خریداری یا اجاره شده دارد، باعث می شود نتوان به راحتی هزینه کلی زندگی در ترکیه را بیان نمود؛ ولی می توان برخی موارد را بطور میانگین، درنظر گرفت.

از سال 2018 با تغییر در قوانین خرید ملک توسط اتباع خارجی و تسهیل در روند اخذ اقامت و شهروندی ترکیه (پاسپورت)، با خرید ملکی به ارزش حداقل 250 هزار دلار، سرمایه گذاران خارجی زیادی علاقه مند به خرید ملک در این کشور شده و به دلیل شرایط مناسب زندگی، اقتصادی و امکان بهره مندی از خدمات رفاهی-اجتماعی-درمانی-تحصیلی و …، این کشور را جهت اقامت خود و خانواده انتخاب می کنند. این عوامل در کنار عوامل دیگری مانند آب و هوای دلپذیر بویژه در منطقه اژه، غذاهای خوش طعم، مردم مهمان نواز، تعدد جاذبه های گردشگری، طبیعی و تاریخی، کشوری رو به رشد و همگام با کشورهای توسعه یافته، ترکیه را به کشوری مناسب جهت اقامت، زندگی، کار و تحصیل، تبدیل کرده اند.

زندگی در ترکیه

اما با وجود این عوامل، زندگی در این کشور نیز همانند سایر کشورها، وابسته به مواردی دیگری نیز بوده که اصلی ترین آنها، هزینه زندگی و مخارجی است که برخی شخصی و مربوط به سبک زندگی شما بوده و برخی دیگر مربوط به هزینه های شهر محل اقامت شما می باشد. بطور مثال، در شهرهای استانبول و آنکارا که از شهرهای گران و پرهزینه ترکیه محسوب می شوند، کرایه تاکسی، اجاره و خرید ملک، هزینه تردد در سطح شهر، قیمت سوخت خودروها و …، بیشتر از شهرهایی مانند ازمیر، آلانیا، قونیه و …، می باشند؛ این درحالی است که حداقل میزان دستمزد ماهانه در سال 2020، 2825 لیر به همراه خدمات SGK (بیمه)، تعیین شده بود.

حال تمامی مواردی که به آنها اشاره شد، در کنار عواملی مانند: سبک زندگی شما به لحاظ تمایل به گشت و گذار، غذاخوردن در بیرون از خانه، خرید کردن، رفتن به انواع مراکز تفریحی و …، و نیز تعداد افراد همراه شما مانند خانواده، میزان درآمد، شهر و منطقه ای که در آن زندگی می کنید، پرداخت اجاره در کنار سایر هزینه های محل سکونت مانند قبوض، هزینه تحصیل فرزندان، تامین مایحتاج زندگی (خوراک و پوشاک)، تاثیر زیادی در مجموع هزینه های معیشتی شما نه تنها در ترکیه، بلکه در هر شهر و کشوری دارد.

زندگی در استانبول

بیشترین میزان هزینه عمومی در ترکیه

صرف نظر از اینکه در کجای ترکیه زندگی می کنید، معمولا بیشترین هزینه زندگی در ترکیه مربوط به اجاره منزل شما می باشد. بر این اساس، هزینه اجاره یک آپارتمان ساده دو خوابه در سواحل دریای اژه و مدیترانه، تقریبا ماهانه بین 2000-1500 لیر بوده که در مقایسه با استانبول، حدودا 20% کمتر است؛ در یک مقایسه دیگر، مثلا یک زوج خارجی که اقامت ترکیه را دریافت نموده و حال در فتحیه زندگی می کنند، می توانند با میانگین 3000 لیر در ماه از استاندارد زندگی در طبقه متوسط جامعه، ​​برخوردار شوند.

تمامی این موارد در استانبول که محبوب ترین شهر نزد اتباع خارجی بوده و به همین دلیل نیز هزینه زندگی در آن نسبت به سایر شهرهای ترکیه بیشتر می باشد، با اجاره یک آپارتمان استدیو ساده (آپارتمان مجردی)، و دور از مرکز شهر، باید مبلغ 1500 لیر را در نظر گرفت. این رقم که با اجاره یک آپارتمان ساده در منطقه «تقسیم» یا سایر مناطق مهم می تواند به 4000 لیر در ماه برسد، در کنار سایر هزینه ها مانند: حمل و نقل، خورد و خوراک و زندگی شبانه، به بیش از ماهانه 9000 لیر خواهد رسید. خانواده ای که مجبور به پرداخت اجاره بها نیست، می تواند با میانگین 7000 لیر در ماه، یک زندگی استاندارد و خوب داشته باشد.

هزینه زندگی در ترکیه

نگاهی کلی به هزینه های عمومی در ترکیه

قبوض حامل های انرژی: معمولا در ترکیه اگر میزان مصرف شما بالا نباشد، هزینه پرداخت قبوض: آب، برق، گاز، تلفن و اینترنت، در مقایسه با هزینه بالای اجاره در ترکیه، بسیار ارزان می باشد؛ البته، در آپارتمان هایی با شش واحد یا بیشتر، باید مبلغ شارژ ماهانه را نیز درنظر بگیرید. از این رو، باید بابت هزینه قبوض حامل های انرژی، ماهانه مبلغی بین 400-600 لیر را در نظر بگیرید.

مالیات شهرداری و بیمه: مالیات مربوط به شهرداری در ترکیه، بر اساس قیمت رسمی ملک و تعداد افرادی که در سند مالکیت قید شده اند، محاسبه می گردد. همچنین، با توجه به اینکه بیمه زلزله نیز اجباری بوده و هزینه آن بسته به متراژ ملک شما دارد، در کنار سایر بیمه هایی مانند آتش سوزی و سرقت که اختیاری هستند، لازم است بین 400-700 لیر را سالانه و یکجا پرداخت کنید.

خوردن و آشامیدن در بیرون: در حالی که وعده های غذایی مقرون به صرفه و فست فود در ترکیه حدود 25 لیر می باشد، هزینه صرف غذا در رستوران های متوسط، ​​می تواند تا 100 لیر برای هر نفر گردد. هزینه رفتن به بار و نوشیدن نوشیدنی های مختلف نیز بین 10 تا 50 لیر خرج خواهد داشت.

حمل و نقل در ترکیهاگر قصد زندگی در استانبول یا آنکارا را دارید، باید بدانید هزینه استفاده تاکسی، بسیار بالا بوده و به همین دلیل، اگر تمایل به استفاده اختصاصی از خودرو دارید، توصیه به کرایه خودرو در ترکیه می شود که در مقابل هزینه های کرایه تاکسی، به صرفه تر خواهد بود؛ ولی درصورتی که از سایر وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید، می توانید تا 205 لیر در هزینه های خود صرفه جویی کنید. درنظر داشته باشید، اگر دارای خودروی شخصی هستید یا قصد اجاره ماشین در استانبول را دارید، هزینه سوخت خودروهای بنزینی در مقایسه با خودروهای دیزلی (گازوئیلی)، و گازسوز گران تر می باشد. از این رو، با درنظر گرفتن قیمت بنزین لیتری 11 لیر و هزینه های داشتن خودرو مانند بیمه، مالیات، تعمیر و نگهداری، باید سالانه حدود 5000 لیر را کنار بگذارند.

خدمات بهداشتی: در ترکیه استفاده از خدمات بهداشت عمومی برای شهروندان رایگان بوده ولی اگر شما هنوز شهروندی و پاسپورت ترکیه را به عنوان یک تبعه خارجی دریافت نکرده و زیر 65 سال سن دارید، برای بهره مندی از چنین خدماتی، باید بیش از 90 روز در ترکیه مانده و علاوه بر دریافت مجوز اقامت، تا پایان مدت مذکر اقادام به دریافت بیمه اجباری از شرکت های خصوصی کنید. هزینه این اقدام در سال برابر با 7000 لیر بوده ولی درصورت دریافت اقامت، استفاده از خدمات درمانی با قیمت های مقرون به صرفه تری در محدوده بیمه درمانی خصوصی امکان پذیر است.

خرید مواد غذایی: بطور معمول، افراد مجرد یا زوج هایی که مشکل بودجه ندارند می توانند مایحتاج خود مانند میوه، سبزیجات و محصولات لبنی را با قیمت های مناسب، از بازارهای محلی به جای سوپرمارکت های مدرن، خریداری کنند که بطور متوسط، حدود 100 لیر در هفته هزینه خواهد داشت. اما گوشت بره و گاو در ترکیه گران و کیلویی بین 90-110 لیر می باشد؛ گوشت مرغ با میانگین قیمت 30 لیر، پر مصرف ترین گوشت در ترکیه محسوب می شود.

زندگی در ترکیه

پیش بینی عمومی هزینه ماهیانه در ترکیه

با فرض این که صاحب ملک شخصی خود بوده و هیچ قرض، وام یا اجاره بهایی پرداخت نمی کنید، هزینه زندگی در ترکیه برای یک سبک زندگی مناسب، حدود 3500 لیر می باشد؛ در حالی که این رقم برای شهرهای بزرگی همچون استانبول، آنکارا و ازمیر به 7000 لیر می رسد؛ اما همانگونه که پیشتر نیز اشاره شد، صرف نظر از هزینه های زندگی در ترکیه، مجموع مخارج کلی شما تا حد زیادی وابسته به سبک زندگی، میزان درآمد، محل سکونت (شهر و ملک)، و تعداد نفرات خانواده شما می باشد.

تهیه و ترجمه: فرناز ممقانی

منابع:

دیدگاه بگذارید