شرایط خوب اقتصادی، وجود قوانین کارآمد، فرصت های متعدد سرمایه گذاری، سودآوری انواع پروژه ها، سیستم مالی دقیق، ارتباطات خوب تجاری و سیاسی با سایر کشورها و بسیار عوامل دیگر، از جمله مواردی هستند که موجب جلب توجه سرمایه گذاران خارجی، تداوم حضور آنها و علاقه مندیشان به اقامت در ترکیه از طریق سرمایه گذاری و دریافت پاسپورت این کشور به عنوان شهروند ترکیه ای، شده است.
با محبوبیت ترکیه در سال های اخیر و علاقه مندی سرمایه گذاران خارجی به مشارکت در پروژه های مختلف یا سرمایه گذاری در این کشور بواسطه پرسود بودن و کمتر بودن خطرات سرمایه گذاری، امتیازاتی هستند که می توان آنها را برشمرد. از سوی دیگر، شرایط خوب: رفاهی، اجتماعی، درمانی و تحصیلی، در کنار عوامل دیگری مانند: فرهنگ غنی، آب و هوای متنوع و گرم و دلپذیر در حاشیه دریای مدیترانه، غذاهای خوش طعم، مردم مهمان نواز، قرار داشتن در نقطه اتصال آسیا و اروپا با موقعیتی بسیار استراتژیک، وجود مناطبع طبیعی متعدد (جنگل، رودخانه، دریا و …)، کمتر بودن هزینه های زندگی در مقایسه با بیشتر کشورها (آسیایی، اروپایی و امریکایی)، و …، تنها بخشی از دلایل و امتیازات زندگی، کار، تحصیل و سرمایه گذاری در ترکیه می باشند که سبب شده مزایای کسب شهروندی ترکیه بیشتر شود.
از این رو، در بین انواع روش های اخذ تابعیت ترکیه که در زیر به آنها اشاره خواهد شد، سرمایه گذاری در این کشور یکی از روش های رایج و سودآور است که توجه سرمایه گذاران خارجی زیادی را به ترکیه جلب نموده است.
روش های دریافت شهروندی ترکیه (پاسپورت)، عبارتند از:
- خرید ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار در ترکیه
- سپرده گذاری به ارزش حداقل 500 هزار دلار در یکی از بانک های ترکیه (عدم برداشت سپرده تا 3 سال)
- ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در ترکیه و استخدام حداقل 50 شهروند ترکیه ای
- سرمایه گذاری در یک یا چند حوزه مختلف در ترکیه تحت شرایط تعیین شده (در زیر، عنوان خواهند شد)
نکته مهم: در صورتی که فرد سرمایه گذار موفق به کسب شهروندی ترکیه شود، خانواده وی یعنی: همسر، فرزندان خردسال وی یا همسرش (زیر 18 سال)، فرزندان بزرگسال وی یا همسرش (به شرط تحت تکفل یودن).
شرایط اقتصادی ترکیه
در حالت کلی، اقتصاد ترکیه به دو دسته: بومی و مدرن، تقسیم شده که هر دو دسته نیز بسیار مورد توجه دولت این کشور به عنوان بنیادهای اقتصادی-تجاری-مالی ترکیه می باشند؛ چراکه از یک سو، ساختار و بنیان اقتصاد و تجارت هر کشور وابسته به بخش بومی بوده و از سوی دیگر، همگامی کشور با فناوری های روز و همراستا کردن این دو بخش، کمک زیادی به رونق و شکوفایی در بخش های مختلف خواهد کرد. از این رو، در عین حالی که می توان حمایت از حوزه های بومی در ترکیه را شاهد بود که همچنان نیز تاثیرگذار هستند، به روز کردن بخش های مختلف و استفاده از فناوری های نوین، موجب رشد تجاری و اقتصادی ترکیه شده است.
علاوه بر این موارد، روابط خوب تجاری و سیاسی با سایر کشورها، دسترسی آسان و همگامی با کشورهای مطرح در حوزه های مختلف، موجب شده سرمایه گذاران خارجی زیادی با خاطری آسوده، سرمایه های خود را برای کسب سود بیشتر و بستری امن و مطمئن، به ترکیه بیاورند تا بدین واسطه نیز، تابعیت آن بدست آورند.
رایج ترین حوزه های سرمایه گذاری در ترکیه
- سرمایه گذاری در حوزه املاک و مستغلات ترکیه (خرید و فروش، مشارکت در ساخت، اجاره املاک خریداری شده، بازسازی و فروش املاک و …)
- سپرده گذاری در بانک های ترکیه (با مبلغ های بیش از 500 هزار دلار)
- خرید سهام یا اوراق بهادار در بورس های ترکیه (احتمال اخذ تابعیت ترکیه در این روش، کم می باشد)
- واردات و صادرات کالا
- مشارکت در پروژه های دولتی
- راه اندازی کسب و کار و استخدام بیش از 50 نیروی کار ترکیه ای
- فعالیت در بخش گردشگری دریایی
- خرید برندهای پر سود
مراحل کسب شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری
- افتتاح حساب بانکی
- انجام سرمایه گذاری در حوزه موردنظر
- ارائه درخواست برای مجوز اقامت
- ارائه درخواست شهروندی ترکیه (پاسپورت)
مدارک مورد نیاز برای اخذ شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری
- فرم درخواست شهروندی
- کارت شناسایی کشوری که تابعیت آن را دارید (گذرنامه، هویت، شناسنامه، فرم ثبت نام و …)
- 4 قطعه عکس پاسپورت (برای هر یک از اعضای خانواده)
- گواهی تولد
- اجازه اقامت یا ویزای گردشگری معتبر که در گذرنامه ثبت شده
- مدارک اصلی و رسمی ازدواج مانند: سند ازدواج و شناسنامه فرزندان که هویت همسر و فرزندان زیر 18 سال در آن درج داشته باشد (درصورت متاهل بودن)
- ارائه مدارک و گواهی نسبت فامیلی برای سایر بستگان درجه اول (فتوکپی کارت شناسایی و آدرس اقامت در ترکیه)
- رسید پرداخت هزینه های مربوطه
- گواهی های لازم و اسناد معبر مربوط به حوزه سرمایه گذاری
تهیه و تنظیم: تایماز گلزار
منبع: expatguideturkey.com