مدارک لازم و آخرین قوانین خرید ملک در ترکیه

زمانی که شما تصمیم به خرید ملک در ترکیه گرفتید، باید نکاتی را درنظر داشته باشید تا بتوانید علاوه بر طی نمودن صحیح و قانونی مراحل خرید ملک در ترکیه، از تلف شدن وقت خود و انجام اقدامات بی مورد جلوگیری نمایید؛ زیرا، هر چند مراحل خرید ملک در ترکیه آسان می باشد، اما در صورت عدم رعایت برخی نکات و درنظر گرفتن آنها، می تواند خریداران خارجی را دچار سردرگمی و مشکلات قانونی کند.

مدارک مورد نیاز برای خرید ملک در ترکیه

  1. مجوز اقامت ترکیه یا پاسپورت خریدار خارجی (در صورت لزوم باید ترجمه رسمی ترکیه ای آن ارائه گردد)
  2. شماره مالیاتی
  3. سند ملکی
  4. گواهی بازار املاک (اخذ شده از شهرداری)
  5. بیمه اجباری زلزله (DASK)
  6. گزارش ارزیابی ملک
  7. ارائه اصل یا کپی تایید وکالتنامه رسمی (در صورت خرید ملک از طریق وکیل یا هر نماینده قانونی دیگر)

نکته مهم: دفاتر اسناد رسمی در ترکیه، ملزمند پیش از ثبت هر گونه قرارداد فروش، این موارد را بررسی نمایند: آیا ملک با حقوق حقیقی محدود به ثبت رسیده، یا در رهن است بودن، یا آیا شرایطی در ممانعت از فروش وجود دارد یا نه؟

شرایط جدید خرید ملک در ترکیه برای اتباع خارجی

بنا بر قوانین جدید ترکیه، هنگام معامله هرگونه ملک در این کشور، باید مدارک زیر نیز تهیه و ارائه گردند:

  • دریافت گواهی عملکرد انرژی (Enerji Kimlik Belgesi)، که بیانگر کارایی انرژی بنا می باشد (این جزو قوانین جدیدی است که اجرای آن از اوایل سال 2022 الزامی گشته است) .
  • الزام به دریافت بیمه اجباری زلزله (DASK)، بویژه جهت کسب اشتراک حامل های انرژی.
خرید ملک در ترکیه

نکاتی که هنگام خرید ملک در ترکیه باید درنظر داشت

  • در فروش هرگونه ملک در ترکیه، باید این 3 مدرک وجود داشته باشند: سند مالکیت موسوم به تاپو (Tapu)، پروانه ساختمان موسوم به ایمار (imar)، گواهی سکونت موسوم به ایسکان (iskan)، و بیمه اجباری زلزله (DASK).
  • ملک مورد نظر شما جهت خرید، نباید در منطقه نظامی واقع شده باشد.
  • استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک ترکیه (Tapu Dairesi)، جهت اطمینان از قانونی بود امکان خرید ملک و عدم هرگونه جریمه یا بدهی معوقه ای مانند “ipotek” و نیز در رهن نبودن آن.
  • لزوم اطمینان از قابل سکونت بودن ملک و ساخته شدن آن مطابق قواین ساختمانی، جهت دریافت گواهی سکونت یا مجوز ایسکان (iskan).
  • در صورتی که ملک مورد معالمله در رهن باشد، گزینه مربوطه حتما باید در سند و در قسمت «Kat Mülkiyeti» علامت زده شود که به معنای مالکیت ملک است (این موضوع، نقطه مقابل «Kat irtifak» است که به معنای ساختمان خالی از سکنه می باشد).
  • در ترکیه به منظور تفکیک انواع سندهای ملکی، آنها را با حاشیه های قرمز رنگ برای املاک آماده تحویل و آبی رنگ برای املاک درحال ساخت می باشند.
  • در سند مالکیت آبی، صرفا خود زمین به عنوان یک قطعه زمین یا هرگونه مستقلاتی که در محدوده ارضی تعیین شده در آن قرار دارند، مدنظر می باشد؛ این موضوع در سند مالکیت قرمز رنگ، به خود ملک تحت عنوان “سایت (Sites)”، اشاره می گردد.
  • به خاطر داشته باشید در اکثر موارد، مالکانی که دارای سند مالکیت قرمز رنگ هستند، ملزم به پرداخت هزینه های رایج ماهانه نگهداری می باشند.
  • در صورت حائز شرایط بودن، می توانید برای خرید آپارتمان یا زمین از بانک های ترکیه، وام مسکن دریافت نمایید.
  • در صورتی که یکی از طرفین معامله به زبان ترکیه ای آشنایی نداشته باشد، هرگونه معامله ملک باید با حضور یک مترجم قسم خورده در دفترخانه اسناد رسمی انجام گیرد.
  • هزینه تنظیم سند ملکی در دفترخانه، به عهده طرفین قرارداد می باشد.
  • درصورتی که هدف شما از خرید ملک در ترکیه، سرمایه گذاری و با مبالغ بالا می باشد، پس حتما از خدمات و مشاورهای حقوقی یک وکیل مستقل، استفاده نمایید.
خرید ملک در استانبول

هزینه های خرید خانه در ترکیه

همانگونه که پیشتر نیز اشاره شده، هدف شما از خرید ملک در ترکیه می تواند تا حد زیادی مبلغ قابل پرداخت و سرمایه گذاری شما را مشخص خواهد نمود. بر این اساس، درصورتی که قصد شما از خرید خانه در ترکیه یا هرگونه ملکی، دریافت شهروندی و پاسپورت ترکیه است، پس ملک شما صرف نظر از اینکه کدام شهر را انتخاب کرده اید، باید حداقل 250 هزار دلار باشد؛ در غیر این صورت، با توجه به اینکه ارزش ملک در هر شهر و منطقه ای متفاوت می باشد، نمی توان یک مبلغ مشخص را در این رابطه اشاره نمود. ناگفته پیداست، هزینه خرید ملک در استانبول بیشتر از ملکی با شرایط مشابه در بورسا می باشد.

سایر نکات مهم

  1. درصورتی که تمایل به دریافت پاسپورت و شهروندی ترکیه را داشته باشید، می توانید به جای خرید یک ملک به ارزش حداقل ۴۰۰ هزار دلار، چند ملک را با مجموع این ارزش، خریداری نمایید.
  2. از دیگر هزینه هایی که هنگام خرید ملک باید پرداخت نمایید، عبارتند از: 3% از ارزش ارزیابی شده ملک به عنوان حق تمبر، 1000 دلار هزینه های قانونی، 3% هزینه مشاوره ملکی و 500 یورو هزینه سایر اسناد.
  3. هزینه بیمه اقامتی در ترکیه، حدود 8 برابر افزایش یافته است.
  4. هزینه دریافت کارت اقامت با 28% افزایش، از 120 به 190 لیر افزایش پیدا کرده است.

تهیه و تنظیم: تایماز گلزار

منبع: turkpidya.com

دیدگاه بگذارید