مطمئنا در مقالات زیادی به عبارت دریافت کارت اقامت، شماره شناسه/شناسایی ترکیه ای (کد ملی)، برخورده اید؛ ما در این مقاله قصد داریم شما را هرچه بیشتر با کارت اقامت ترکیه یا کیملیک (Kimlik)، مزایای دریافت آن، شرایط دریافت و سایر موارد لازم را بطور کامل برای شما شرح دهیم.
اقامت در ترکیه
براساس قوانین دولت ترکیه، به هر شخص اجازه داده می شود به مدت 90 روز در هر 180 روز، بدون تشریفات رسمی ویزای توریستی دریافت نماید. اما درصورتیکه فرد بیش از مدت ذکر شده مایل به اقامت در خاک ترکیه باشد، باید درخواست اقامت دائم یا موقت و همچنین کارت کیملیک دهد، در غیر این صورت، اگر آن شخص بیش از 90 روز در ترکیه بماند، علاوه بر پرداخت جریمه ممکن است با اخراج از ترکیه نیز به مدت یک تا پنج سال مواجه شود؛ اجازه اقامت مشمول تشریفات قانونیِ خاصی است.
کارت کیملیک یا شناسایی ترکیه ای
کیملیک، کارت اقامت ترکیه است که با نام های TC یا کیملیک Card شناخته می شود؛ حروف TC، مخفف جمهوری ترکیه (Republic of Turkey)، بوده و این کارت حاوی یک شماره ای 11 رقمی است که با 99 آغاز می شود و کلیه اطلاعات شخصی چون آدرس محل اقامت در سیستم این کارت ضمیمه شده و در همه جا قابل دسترسی است. طبق قوانین مربوط به اتباع خارجی در ترکیه، افرادی که خواستار اقامت بیش از مدت زمان تعیین شده، هستند، باید برای برای دریافت «کارت کیمیک/شناسایی یا نوماراسی کارت (Numarasi Card)» اقدام کنند؛ این کارت به دو شکل: کارت اقامت موقت (کوتاه مدت)، و دائمی (بلند مدت)، برای اتباع خارجی متقاضی صادر می شود.
- کارت اقامت موقت (کوتاه مدت):
کارت اقامت موقت زمانی صادر می شود که یک تبعه خارجی، فقط قصد اقامت در ترکیه را داشته و هنوز شهروند ترکیه نشده است. این قبیل افراد می توانند با دریافت انواع اقامت ترکیه، اقدام به: اجاره یا خرید ملک، تحصیل و غیره نمایند. درحالی که برای هر یک از این انواع اقامت ها کارت جداگانه ای صادر می گردد، معمولا از رنگ صورتی برای اقامت توریستی و از رنگ آبی برای اقامت موقت تجاری، استفاده می شود.
- کارت اقامت دائم (بلند مدت):
پس از اتمام اجازه اقامت موقت، اگر تبعه خارجی تابعیت و گذرنامه ترکیه را بدست آورد، نوع کارت وی تغییر یافته و کارت دائمی برای وی صادر می شود.
مراحل دریافت کارت کیملیک
- ورود به خاک ترکیه
- خرید یا اجاره ملک
- تهیه یک بیمه نامه معتبر
- ثبت نام در وب سایت مهاجرت برای تعیین وقت RANDO
تهیه مدارک مورد نیاز هنگام حضور در اداره مهاجرت
- اصل گذرنامه به همراه کپی آن
- پرینت رنگی از فرم تکمیل شده درخواست مجوز اقامت
- کپی از برگه حاوی آخرین مهر ورود
- شماره مالیاتی (Vergı Numarası)
- بیمه نامه (Sıgorta)
- چهار قطعه عکس
- اصل اجاره نامه یا سند مالکیت
- کپی از اجاره نامه که دارای مهر تایید دفتر اسناد رسمی است
- تایید آدرس دقیق سکوت (آدرس ثبت شده در شهرداری منطقه)
- کپی کارت اقامت برای افرادی که قصد تمدید آن را دارند
- دریافت گواهی تولد از کنسولگری برای افراد زیر 18 سال
- تهیه گواهی حضانت فرزندان برای افرادی که دارای فرزند هستند
مزایای دریافت کارت کیملیک
پیش از هرچیز، توجه به این نکته ضروری است که انجام کلیه کارهای اداری بدون در اختیار داشتن شماره کیملیک معتبر، غیرممکن است. نمونه هایی از این موارد عبارتند از:
- امکان اتصال به یک شبکه بانکی و افتتاح حساب، (جهت دریافت کارت اعتباری و انجام امورات مالی)
- پرداخت پیش پرداخت هرگونه بدهی به دولت از جمله مالیات و پرداخت ها (قبوض)
- خرید ماشین، ثبت نام در مدارس، شرکت در دوره های آموزشی که در شهرداری برگزار می شود و دسترسی رایگان به مراکز پزشک خانواده و سوابق پزشکی…
درصورت گم کردن کارت کیملیک
اولین کار لازم، رفتن به اداره پلیس ناحیه ای است که کارت را آنجا گم کرده اید؛ توصیه می شود بجای اظهار مفقودی کارت، کیف پول یا برخی مدارک شما به سرقت رفته است، چراکه روند اداری درخصوص مفقودی کارت، بسیار پیچیده می باشد. پس از دریافت گزارش مفقودی کارت از اداره پلیس، می بایست با دراختیار داشتن: کپی از کارت کیملیک خود، نامه دریافتی از اداره پلیس (مهر و تایید شده)، کارت شناسایی معتبر (مثلا گذرنامه)، رسید پرداخت صدور مجدد کارت (89 لیره)، و عکسی از خودتان، به اداره مهاجرت مراجعه کرده و برای کارت جدید درخواست دهید. پس از ثبت مجدد کارت و پرداخت هزینه، کارت جدید برای شما ارسال می شود.