نکات مهم در خرید خانه در ترکیه

از آنجا که طی سالیان اخیر شاهد رشد قابل توجهی در خرید ملک در ترکیه رخ داده، لذا می توان سرمایه گذاران و اتباع خارجی بسیاری را در این کشور که علاقمند به فعالیت در این حوزه می باشد را مشاهده نمود. در همین رابطه توجه به مواردی چون: سند، وضعیت منطقه و …، دارای اهمیت بسیاری است. بنا به توصیه اکید کارشناسان، کسانی که قصد خرید خانه در ترکیه را دارند، حتما باید به نکات مهم در خرید خانه در ترکیه توجه داشته باشند تا از هرگونه ضرر و زیان جلوگیری کنند.

10 نکته کلیدی هنگام خرید خانه در ترکیه

نکته اول: عدم خرید املاک رهن یا توقیف شده

یکی از اولین اقداماتی که باید هنگام خرید ملک انجام داد، اطمینان از عدم خرید ملکی که یا در رهن مالک دیگری است یا بنا به هر دلیلی توقیف شده است؛ دلیل اهمیت این امر، آن است که اگر ملک یا سند دارای مشکلی به لحاظ قانونی باشد، گریبان گیر شما خواهد شد. شما باید جزئیات سند را به دقت بررسی کنید.

نکته دوم: بازدید دقیق و کامل ملک

پس از اطمینان از عدم توقیف یا در رهن بودن ملک، حال باید جهت بازدید ملک مورد نظر، به شهرداری رفته و پرونده منطقه بندی را بررسی نمایید. در همین رابطه و به منظور دریافت اطلاعات لازم، درصورتیکه قصد دارید ملک موردنظرتان را وام اعتباری خریداری نمایید، پس می توانید به بانک مراجعه کرده و از آنها اطلاعات لازم را که شامل پرونده های ساختمانی موجود در شهرداری ها می باشد را، درخواست کنید. این امر به شما کمک می کند تا از مواردی چون: هرگونه تخلف و گواهی ثبت ساختمان، اطلاع از برنامه شهرداری برای آینده ملک، طرح منطقه بندی، موقعیت قطعه موجود و تغییر یا حتی تعداد طبقات که باید کاهش یا افزایش یابد آگاه شوید. 

نکته سوم: ضرورت تنظیم رسمی قرارداد در دفترخانه

درصورتیکه قصد خرید یک ملک درحال ساخت را داشته و پیمانکار این ملک دارای سند مالکیت نمی باشد، پس حتما می بایست اقدام به ثبت قرارداد وعده فروش در یک دفترخانه اسناد رسمی نماییند. اما درصورتی که فرد یا شرکت پیمانکار در وضعیت انتقال سند مالکیت باشد، درنتیجه شما یک قرار داد کتبی مشروط به انتقال سند طبقات، با وی منعقد کنید. 

  • در هر دو حالت، خانه باید ظرف مدت 36 ماه به خریدار منتقل شود.

نکته چهارم: عدم امکان عقد شرط یک طرفه

در نظر داشته باشید، درصورتیکه با یک پیمانکار وارد قرار داد می شوید، وی نمی تواند به طور یک جانبه، بند کیفری را در خصوص شما درج کند.

نکته پنجم: نگاه دقیق به ضمانت های موجود

هنگام خرید ملک از پیمانکار، توجه داشته باشید که او می بایست %10 هزینه خرید ملک را به عنوان ضمانت، تحت پوشش قرار دهد که امکان بررسی آن از طریق شهرداری ممکن می باشد. همچنین، در رابطه با پروژه های غیر نوساز نیز، پیمانکار باید مطابق قانون مصرف کننده، یکی از نشان های ضمانت را ارائه نماید (بیمه تکمیل کار، نحوه تعلق حقوق یا ضمانت نامه).

همچنین، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با خرید ملک در ترکیه این مقاله را بخوانید: نحوه خرید خانه توسط اتباع خارجی در ترکیه

نکته ششم: ضرورت بررسی و دقیق ملک

نکته بسیار مهم دیگر، امتناع از امضای هرگونه سند ملکی تحت عنوان «در موعد مقرر و به طور کامل تحویل گرفتم» می باشد که موجب می گردد حقوق خود را از دست بدهید؛ بمنظور جلوگیری از چنین رویدادی، حتما باید ملک را پیش از تحویل بررسی و در صورت وجود هرگونه نقصان یا مشکلی، از تحویل آن خودداری نمایید. درصورت بروز این مشکل، کافی است یک نامه اخطار از طریق دفترخانه رسمی به پیمانکار ارسال و از وی درخواست رفع نواقص یا کسر هزینه رفع عیوب از مبلغ کلی کسر کنید.

نکته هفتم: نیاز به دریافت مجوز اقامت

درصورت تحویل ساختمان از پیمانکار بدون دریافت مجوز اسکان، موجب می گردد تا مسئولیت وی در قبال ملک تمام نشده و پیمانکار ملزم به اخذ مجو اسکان برای بنا خواهد بود.

نکته هشتم: ضرورت توجه به ارزش واقعی ملک

بهتر است بدانید هرگونه تلاش برای کمتر نشان دادن ارزش ملک توسط فروشنده یا بنگاه ملکی، تخلف بوده و نه تنها اداره مالیات نوع فروش را پیگیری و درصورت تخلف، به میزان مابه التفاوت ارزش واقعی ملک هزینه و جریمه لازم را دریافت می کند، بلکه درصورتیکه فروشنده دارای هرگونه بدهی به اشخاص ثالث یا بانک نیز باشد و شما سند را با قیمت کمتری خریداری کرده باشید، به احتمال زیاد معامله لغو می گردد.

نکته نهم: امکان استفاده از حق اعاده

طبق قانون، شما می توانید ظرف مدت 14 روز و بدون هیچ دلیلی، ملک خریداری شده را پس داده و کلیه هزینه ها نیز به شما بازگردانده خواهد شد.

نکته دهم: توجه به هزینه ها شارژ ماهیانه

همانگونه که در اکثر آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی رایج است، ماهانه یا سالانه هزینه هایی بابت شارژ، نگهداری و تعمیر از ساکنین دریافت می گردد که این هزینه بسته به امکانات و ویژگی های بنا، می تواند متغییر باشد. از این رو، با توجه به اینکه برخی از آپارتمان دارای هزینه شارژ بالایی می باشند، پس بهتر است پیش از خرید ملک، از مدیریت آپارتمان یا مجتمع نسبت به این موضوع اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

همچنین، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با نحوه خرید ملک در ترکیه این مقاله را بخوانید : راهنمای خرید خانه در ترکیه

دیدگاه بگذارید