نحوه اسباب کشی و تغییر آدرس در ترکیه

با توجه به متفاوت بودن قوانین و روش انجام برخی امور در هر کشور، شاید به نظر نیاید که یک اسباب کشی ساده نیز در کشوری مانند ترکیه، دارای مراحل قانونی خاصی برای تغییر آدرس (بویژه برای اتباع خارجی و مهاجران)، و روش های نسبتا مشابهی برای اسباب کشی با اکثر کشورهای جهان دارد. از این رو، اگر در ترکیه قصد نقل مکان به خانه جدیدی دارید، پس این مقاله را حتما بخوانید.

در حالت کلی، فرآیند نقل مکان در ترکیه، صرف نظر از اینکه شما در ملکی که اقامت داشته اید، مالک بوده اید یا مستاجر، به سه دسته تقسیم می شود که عبارتد از:

  1. اقداماتی که باید پیش از نقل مکان انجام شوند
  2. هماهنگی با شرکت های حمل اثاثیه
  3. اطلاع رسمی درخصوص تغییر آدرس و ثبت آدرس جدید خود در سیستم اداری ترکیه

مرحله اول: 7 اقدامات ضروری پیش از اسباب کشی به خانه جدید

  • گام اول: به صاحبخانه خود بگویید که قصد نقل مکان دارید

اگر مستاجرید و قصد نقل مکان به خانه جدیدی دارید، پس باید حداقل 15 روز پیش از تاریخ انقضا قرارداد اجاره خود، موضوع را  به صورت کتبی به مالک اطلاع دهید. در صورتی که خودتان به زبان ترکیه ای آشنایی یا تسلط ندارید، پس بهتر است این کار را به یک مترجم واجد شرایط سپرده و آن را در دو نسخه (یکی برای خود و دیگری برای مالک)، تهیه کرده و به امضای صاحبخانه برسانید.

  • گام دوم : خانه را همراه با صاحبخانه بازرسی کنید

معمولا صاحبخانه ها پس از اطلاع از قصد مستاجر درخصوص عدم تمایل به تمدید اجاره و نقل مکان، ملک را پس از آنکه تمام اثاثیه از خانه برده شدند،  همراه با مستاجر، مورد بازرسی قرار می دهد تا از هرگونه آسیب دیدگی احتمالی به خانه مطلع شود. از این رو، آنها مبلغی از آنچه به عنوان ودیعه نزد آنها می باشد، نگه داشته تا خسارات بوجود آمده را رفع نمایند؛ در صورت عدم وجود آسیب به خانه، مالک ملزم می باشد بیعانه شما را ظرف یک هفته عودت دهد.

نکته مهم: به یاد داشته باید، هرگز وجه نقد را به عنوان بیعانه در اختیار مالک قرار ندهید. برای این منظور و بنا بر «آیین نامه تعهدات در ترکیه»، افتتاح یک «حساب سپرده گذاری مدت دار مشترک» با صاحبخانه است؛ بدین ترتیب، هیچ یک از شما نه تنها نمی تواند بدون هماهنگی با دیگری و پیش از پایان مهلت اجاره، این وجه را برداشت نماید، بلکه شما قادر خواهید بود پس از سه ماه از تاریخ انقضای قرارداد، بدون هرگونه مشکل و شرطی، پول خود را پس بگیرید؛ البته، مگر آنکه صاحبخانه به بانک اطلاع دهد دادخواستی جهت اعاده خسارت، ارائه کرده است.

  • گام سوم: درصورت نیاز، مدرسه فرزندانتان را تغییر بدهید

اگر خانه جدید شما فاصله نسبتا زیادی با مدرسه فرزندانتان دارد، پس اکنون بهتر است به دنبال مدرسه ای در حوالی خانه جدید خود باشید تا رفت و آمد فرزندانتان راحت تر گردد. برای این منظور، ابتدا موضوع نقل مکان خودتان را به اطلاع مدرسه برسانید تا آنها مدارك لازم برای مدرسه جدید را آماده و در اختیارتان بگذارند؛ سپس، این مدارک را همراه با مدرکی دال بر اثبات آدرس خود به مدرسه جدید فرزندانتان داده و فرم ثبت نام جدید را پر نمایید.

  • گام چهارم: اشتراک حامل های انرژی را لغو کنید

یکی دیگر از اقداماتی که حتما باید هنگام نقل مکان انجام دهید، لغو اشتراک حامل های انرژی (آب، برق و گاز)، جهت ممانعت از تحمیل هزینه های بیشتر به شما می باشد. لذا، شما باید حداکثر ظرف مدت سه روز از تاریخ نقل مکان خود، با همراه داشتن مدارکی چون: اجازه اقامت، قرائت کنتور و شماره اشتراک، به شرکت مربوطه حامل انرژی در منطقه خود مراجعه کرده و از آنها بخواهید از تاریخ تعیین شده، اشتراک شما را لغو کنند.

نکته مهم: با توجه به مسئولیت توزیع آب در ترکیه با شهرداری های هر منطقه، درنتیجه باید در این رابطه به دفتر خدمات آب در Belediye یا ساختمان شهرداری بروید؛ درخصوص خدمات آب نیز، بیعانه شما باید عودت داده شود.

  • گام پنجم: سرویس اینترنت و تلفن خانه را لغو نمایید

همانند لغو اشتراک حامل های انرژی، برای لغو اشتراک تلفن و اینترنت خود نیز باید حداکثر ظرف سه روز از تاریخ نقل مکان، به دفتر شرکت ارائه دهنده خدمات ارتباطی مثلا Türk Telekom در منطقه خود مراجعه اقدام نمایید. مدارکی که باید برای این منظور ارائه دهید، عبارتند از: کارت شناسایی و شماره تلفن محل سکونی است که قصد ترک آن را دارید؛ شرکت مزبور نیز از تاریخ تعیین شده، اشتراک و سرویس اینترنت و تلفن شما را لغو و هزینه های مربوطه نیز در آخرین قبض مربوط به شما، محاسبه و ارسال می گردد.

  • گام ششم: با شرکت بیمه برای تنظیم بیمه نامه جدید هماهنگ شوید

اگر شما مالک ملکی هستید که درحال نقل مکان از آن می باشید، حتما باید پیش از نقل مکان، با شرکت بیمه خود تماس گرفته و از اعتبار بیمه نامه خود اطمینان حاصل کنید؛ چراکه میزان و هزینه های مربوط به برخی از انواع بیمه نامه ها (مانند بیمه منزل مسکونی و اتومبیل)، تاحدودی با توجه به ویژگی های ملک تنظیم شده و برای ملک یا خودروی جدید (درصورت مالک بودن شما)، نیازمند تنظیم مجدد برای محاسبه مجدد حق بیمه می باشد. البته، درصورتی که شما مستاجر بوده اید، پس دیگر نیاز به اقدام در این رابطه نخواهید داشت.

  • گام هفتم: هماهنگی با فردی برای دریافت نامه های شما در آدرس قبلی

اگر پیش از نقل مکان، هرگونه نامه یا بسته های پستی از طریق اداره پست ترکیه (PTT)، برای شما ارسال می شده، پس بایدبه دلیل آنکه اداره پست خدماتی مانند «گیرنده واسط پستی» را ندارد، پس بایدفردی از دوستان یا همسایگان خود را برای دریافت نامه های یا بسته های پستی خود تعیین کنید تا آنها را تحویل گرفته و برایتان ارسال نماید یا خود بعدا از آنها تحویل بگیرید.

مرحله دوم: حمل اثاثیه و بردن اسباب لوازم خود به منزل جدید

  1. استفاده از خدمات شرکت ویژه حمل اثاثیه

بهترین روش برای جابجایی اثایه منزل، تماس با شرکت های ویژه حمل اثاثیه منزل می باشد. شما می توانید این شرکت ها را بنا بر توصیه دوستان، آگهی های تبلیغاتی یا جستجو در اینترنت، پیدا کرده و پس از مقایسه هزینه ها و خدمات آنها با هم، یکی را انتخاب نمایید. در ترکیه، پس از آنکه شما از یک شرکت حمل اثاثه درخواست خدمات کردید، آنها فردی را برای ارزیابی اثاثیه و برآورد هزینه ها می فرستند که این شخص پس از صورت برداری از اثاثیه، برگه ارزیابی خود را به شما می دهد. در این حالت، شما می توانید از آنها بابت هزینه کمی درخواست تخفیف کرده (20 تا 25%)، و پس از دستیابی به توافق، با آنها در رابطه با: زمان جابجایی اثاثیه، تعداد کارگران، نحوه بسته بندی و انتقال آنها، صحبت کنید.

نکته مهم: هرگز تمامی هزینه جابجایی اثاثیه را از پیش پرداخت نکنید؛ با توجه به اینکه ممکن است اثاثیه شما هنگام جابجایی آسیب دیده یا حتی مفقودشود (به احتمال خیلی کم)، لذ ا بهتر است صرفا مبلغ کمی را به عنوان پیش پرداخت و مابقی که مبلغ بیشتری می باشد، پس از پایان اسباب کشی و اطمینان از سالم بودن وسایل، پرداخت کنید. همچنین، از قبل بابت پرداخت هرگونه انعام نیز صحبت نمایید و پس از پایان کار، به هیچ عنوان بیشتر از مبلغ توافق شده را نپردازید.

  1. کمک گرفتن از دوستی که دارای خودروی حمل بار می باشد

شما زمانی که تصمیم خود را برای نقل مکان اعلام نمودید، متوجه شوید که یکی از دوستان یا آشنایان شما، دارای یک وسیله قابل استفاده برای حمل بار بوده و می تواند در اسباب کشی به شما کمک کند؛ هرچند، توصیه می شود برای اسباب کشی از شرکت های متخصص این کار استفاده کنید، ولی در چنین شرایطی بهتر است موارد زیر را درنظر داشته باشید:

  • اندازه کامیون (آیا مناسب برای جابجایی اثایه بزرگ شما می باشد؟ آیا می تواند با اطمینان و بدون آسیب رساندن آنها را حمل کند؟)
  • داشتن وسایل ایمنی و محافظت کننده اثاثیه برای حمل بار
  • در اختیار داشتن نیروی کمکی (یکی از دلایل توصیه به استفاده از شرکت های ویژه حمل اثاثیه، دراختیار داشتن کارگر ماهر به تعداد لازم می باشد)
  • وجود بالابر برای جابجایی راحت تر وسایل سنگین (بویژه اگر قرار است جابجایی اثاثیه در آپارتمان و طبقات بالا صورت بگیرد)
  • توافق درخصوص هزینه و انعامی کارگران (شما می توانید با پرسیدن هزینه از چند شرکت حمل اثاثیه، در این رابطه به مبلغ مناسبی برسید)

 مرحله سوم: اعلام رسمی تغییر آدرس و ثبت آن

بنا بر قوانین کشور ترکیه، هر گونه تغییر آدرس چه به عنوان مالک و چه به عنوان مستاجر، می بایست رسما در سیستم اداری این کشور به ثبت برسد. از این رو، شما ملزم هستید تا آدرس جدید خود را حداکثر ظرف 20 روز کاری (از زمان نقل مکان)، به مراجع ذی ربط زیر اطلاع دهید که درغیر این صورت، ملزم به پرداخت جریمه خواهید بود. مدارک مورد نیاز برای تغییر آدرس برحسب شرایط، شامل موارد زیر می باشند:

  1. مدارک مورد نیاز و مراحل لازم جهت اعلام و ثبت هرگونه نقل مکان:
  • گذرنامه
  • اجازه اقامت
  • کپی از اجاره نامه یا سند مالکیت (Tapu)،

شما باید این مدارک را به اداره کل جمعیت و شهروندی (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü)، در منطقه سکونت خود برده و پس ثبت آدرس جدید در سیستم، فرمی حاوی آدرس محل سکونت و مدارک مرتبط (Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi)، را دریافت و نزد خود نگه دارید.

  1. مدارک مورد نیاز و مراحل جهت اعلام هرگونه نقل مکان به استانی دیگر

پس از ارائه مدارک فوق و طی کردن مراحل شرح داده شده، درصورتی که نقل مکان شما از استانی به استان دیگر در ترکیه می باشد، پس حالا باید علاوه بر ثبت آدرس جدید خود اداره کل جمعیت و شهروندی، به دفتر مدیرکل مدیریت مهاجرت (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü یا DGMM)، در منطقه خود رفته و تمامی مدارک فوق را جهت دریافت کارت اقامت جدید خود، به آنها ارائه دهید.

  1. تغییر آدرس مالیاتی خود

یکی دیگر از کارهایی که حتما باید پس از نقل مکان در ترکیه انجام دهید، اعلام کتبی تغییر آدرس به اداره مالیات (اداره درآمد – Revenue Administration Office)، در منطقه خود از طریق پست یا ایمیل می باشد.

فهرست شرکت های حمل بار در ترکیه

Cargo companies in Turkey

دیدگاه بگذارید