سیل سرمایه گذاری در ازمیر

سیل سرمایه گذاری در ازمیر

در حالی که ترکیه هدف خود را برای تبدیل به کشوری ثروتمندتر متمرکز کرده، افزایش میزان سرمایه گذاری ها در ازمیر قابل توجه می باشد. شرکت سنگ و کاشی آناتولیا در بخش علی آقا، 45 میلیون و شرکت Siemens Gamesa نیز با مبلغ 5 میلیون دلار، در نظر دارند با احداث کارخانه ای در ازمیر برای هزاران نفر اشتغال زایی کنند.

ترکیه پس از انتخابات محلی 31 مارس تحت عنوان «برنامه یازدهم توسعه» بر روی اهدافی چون رشد قدرتمندتر و تبدیل به کشوری قوی تمرکز کرده و بمنظور جذب بیشتر سرمایه گذاری ها و افزایش میزان اشتغال زایی، از حمایت های جدید بهره مند خواهد شد.در همین راستا، سرمایه گذاری های انجام شده اخیر در ازمیر توسط سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز، سبب تقویت روحیه و انگیزه در این بخش گشته است.

به لطف شرکت های داخلی و خارجی که در سال 2019 در مناطق صنعتی و مختلف ازمیر سرمایه گذاری کرده اند، تقریبا 2 هزار نفر مشغول به کار شدند. در سال 2019 تنها در بخش علی آقا،بالغ بر 70 میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شد که حدودا برای 1000 نفر امکان اشتغال فراهم کرد.

احیای توربالی

در سال 2019 اقتصاد ازمیر در اقدامی قاطعانه، تغییرات مثبتی را در بخش «سرمایه گذاری در صنایع» و «اشتغال زایی» انجام داد. در همین راستا، انتخاب ازمیر از سوی سرمایه گذاران داخلی و خارجی، باعث ایجاد تحرک در مناطق صنعتی گشت و منطقه صنعتی سازمان یافته علی آقا، به ویژه در بین سرمایه گذاران خارجی، بسیار محبوب شد. «شرکت آناتولیا» تولید کننده انواع سرامیک و «شرکت Siemens Gamesa» شناخته شده بواسطه پروژه های انرژی که با همکاری یک شرکت سرامیکی مستقر در کانادا انجام می دهد،،  منطقه صنعتی سازمان یافته علی آقا را برای سرمایه گذاری انتخاب کردند. همچنین، قرار است در منطقه سرمایه گذاری کوچک نمرود (واقع در علی آقا)، سرمایه گذاری 14 میلیون دلاری انجام شود که با چنین اقدامی، برای 1000 نفر اشتغال زایی خواهد شد. علاوه بر علی آقا، در سایر مناطق سازمان یافته صنعتی ازمیر نیز، تحرک و پویایی وجود دارد. با مجوزهای عملیاتی صادر شده در سال 2018 برای 3 شرکتِ واقع در منطقه صنعتی سازمان یافته توربالی، 5 شرکت جدید دیگر نیز در سال 2019 به آنها ضافه شده اند.

تبدیل به مرکزی جاذبه برای سرمایه گذاری

به گفته «محسن دونمَز» رئیس هیئت مدیره منطقه سازمان یافته صنعتی توربالی، این منطقه طی مدت زمان کوتاهی، تبدیل به منطقه ای جذاب برای سرمایه گذاری شد که همچنان نیز ادامه دارد؛ از همین رو، میزان اشباع آن به ظرفیت 100 درصدری خود رسیده است. بنا به اظهارات دونمز، درحالی واحدهای مرتبط با صنایعی چون: مصالح ساختمانی، نساجی، پوشاک، مواد غذایی، تهویه مطبوع، پلاستیک، صنایع کشاورزی-پزشکی و شاخه های جانبی صنعت خودرو، در این بخش فعالیت می کنند که فاصله آن از ازمیر 50 و از فرودگاه عدنان مندرس 30 کیلومتر می باشد. وی در ادامه اظهار داشت: “ما به سرعت در حال تبدیل به یك مركز لجستیك هستیم و توجه به این منطقه سازمان یافته، روزبه روز در حال افزایش می باشد”

دیدگاه بگذارید