
تحصیل در ترکیه با تحصیلات ابتدایی (Ilk Ogertim)، و از سن هفت سالگی آغاز می شود که هشت سال نیز ادامه دارد. سپس تحصیلات دبیرستان (Lise)، شروع می شود که مجموع دوره تحصیلات ابتدیی و دبیرستانی یازده الی دوازده سال می باشد. دوره دبیرستان شامل رشته های: علوم انسانی، ریاضی فیزیک، فنی و علوم تجربی است. پس از اتمام دوره ابتدایی، می توان تحصیلات دبیرستان را در رشته های علوم دینی و هنرستان های صنعتی نیز ادامه داد که طول تحصیلات در این رشته ها معمولا دوازده سال است. در پایان دوره دبیرستان به دانش آموزان مدرک دیپلم (Lise Diplomasi)، اعطا می شود.
برای ورود به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ترکیه، داشتن دیپلم دبیرستان و گذراندن آزمون سراسری (کنکور)، الزامی است. آزمون سراسری برای متقاضیان خارجی و محلی متفاوت است و برای اتباع خارجی به زبان های ترکی و انگلیسی و برای مردم ترکیه به زبان ترکی برگزار می شود. دروس امتحانی شامل: ریاضی، فیزیک، شیمی، معلومات عمومی و هوش است. پذیرش دانشجو در دانشگاه ها نیز بر اساس رتبه آنان در آزمون سراسری صورت می گیرد.
شروع یا ادامه تحصیل در ترکیه بسته به مقطع تحصیلی به دو صورت امکان پذیر است:
تحصیل در مدارس دولتی برای دانش آموزان ترک و اتباع خارجی رایگان بوده و مدارس خصوصی دارای شهریه می باشند که میزان آن براساس نوع مدارس و سرویس های مختلف ارائه شده توسط آنهاف متفاوت می باشد. از این رو، دوره ابتدایی، راهنمایی و متوسطه هر کدام 4 سال می باشند که زبان رسمی تدریس نیز در تمام آنها ترکی است. دانش آموزانی که با زبان ترکی آشنایی ندارند نیز می بایست برای تحصیل در ترکیه به مرور زمان و در کنار دیگر دانش آموزان، زبان ترکی را فرا بگیرند زیرا تمام امتحانات به زیان ترکی خواهد بود.
در مدارس دولتی، زبان انگلیسی مانند یکی از دروس تدریس می شود، اما مدارس خصوصی به آموزش زبان های خارجی اهمیت بیشتر می دهند و گاهی جز زبان انگلیسی، دو یا سه زبان دیگر را نیز در برنامه آموزش خود دارند. پس از سال چهارم دبیرستان، دانش آموزان می باست امتحان نهایی داده و برای ورود به دانشگاه آماده شوند. شرط ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل در ترکیه، قبولی در این امتحان می باشد و بسته به نمراتی که در دروس مختلف کسب می شود، دانش آموز می تواند در رشته های مختلف دانشگاهی ثبت نام کنند. غیز از دانشگاه آزاد آناتولی، برای ورود به سایر دانشگاه ها، دانش آموزان می بایست از طریق آزمون ورودی وارد دانشگاه ها شوند.
به غیر از مدارک فوق، ممکن است دانشگاه متناسب با نوع رشته، مدارک دیگری نیز درخواست کند.
ازمیر سومین شهرر بزرگ و مهم ترکیه است و پس از استانبول و آنکارا، به عنوان یک شهر تجاری، صنعتی و بندری، دارای موقعیت ممتازی می باشد. جمعیت ازمیر طبق آخرین سرشماری در سال 2008، 3,739,353 نفر اعلام شده است. این شهر در ساحل دریای اژه جای داشته و همه ساله میزبان تعداد زیادی از دانشچویان خارجی است. دانشگاه های معتبری در این شهر وجود دارد که از جمله بارزترین آنها می توان به «دانشگاه صنعتی ازمیر» اشاره کرد که رشته های فنی و مهندسی در آن تدریس می شود. شرایط پذیرش دانشجو در این دانشگاه ها مطابق شرایط عمومی دیگر دانشگاه های ترکیه است.
دولتی
Dokuz Eylül University Ege University Izmir Institute of Technology Izmir Katip Celebi University
خصوصی
Gediz University İzmir University Izmir University of Economics Sifa University Yaşar University