شرایط ازدواج خارجی ها در ترکیه
شاید شما هم جزو آن دسته از مردم باشید که با وجود سفر و گشت و گذارهای فراوان، متاسفانه هنوز نتوانسته اید شخص مناسب خود را برای ازدواج حتی در کشور خود، پیدا کنم. گاهی، نیمه گمشده شما ممکن است در جای دیگری که انتظارش را ندارید، منتظر شما باشد و در زمان و مکانی غیرمنتظره روبرویتان قرار بگیرد. حتی احتمال دارد فرد موردنظر شما یا آن کسی که بعنوان شریک زندگی خود انتخاب می کنید، یک تبعه خارجی یا حتی شهروند کشور ترکیه باشد که قصد کار و زندگی در آن را دارید. در چنین شرایطی، روال کار چگونه خواهد بود؟ برای در چنین شرایطی، ما به گردآوری اطلاعاتی در این خصوص پرداخته و آنچه شما برای ازدواج با یک تبعه خارجی در ترکیه باید بدانید را، در این مقاله جمع آوری کرده ایم.
حال تصویر کنید گام اول را برای ازدواجی که سال ها در انتظار آن بودید را برداشته و حلقه های نامزدی زیبایی را به انگشت کرده اید. اما پیش از آن، می بایست از از قوانین و شرایط ازدواج یک تبعه خارجی و یک تبعه ترک، اطلاعات لازم را داشته باشید تا با مشکلات قانونی، حقوقی و مهاجرتی مواجه نشوید.
در ابتدا می بایست از چگونگی ازدواج با یک تبعه خارجی یا تبعه ترک اطلاع داشته باشید؟ اولین نکته ای که برای یک ازدواج معتبر در کشور ترکیه بین دو فرد با تابعیت خارجی یا یک فرد ترک با یک تبعه خارجی باید از آن آگاه باشید، ضرورت انجام آن توسط یک فرد مسئول و قانونی برای عقد و ازدواج می باشد. این بدین معنی است که روند ازدواج با اتباع خارجی، نظیر آنچه در فیلم ها می بینید، توسط سرکنسول در کنسولگری ها منعقد نمی شود. با این حساب مدارک لازم برای ازدواج با تبعه خارجی کدامند و چه مراحلی را می بایست پیمود؟
مدارک مورد نیاز برای ازدواج با فرد خارجی
- ۴ عدد «بیانیه ازدواج» امضا شده از سوی هر دو نفر (یا به طور جداگانه)، که نشان دهنده تقاضای شما برای ازدواج می باشد
- برای شهروند ترک اصل کارت شناسایی و برای همسر خارجی وی، گذرنامه ترجمه شده رسمی و «گواهی رسمی تولد» اخذ شده از کشور مبدا ضروری است
- ۴ قطعه عکس 3*4 (فتومتریک)
- گواهی تایید شده سلامت توسط ریاست گروه بهداشت منطقه
- برگه گواهی تجرد طرفین (مجرد بودن)، و گواهی ازدواج برای همسر خارجی که صدور آن از سوی کشور مبدا یا کنسولگری های رسمی، امکان پذیر می باشد
- سپس، زوجین می بایست گواهی ازدواج و تولد اخذ شده را به تایید اداره امور حقوقی شهر استانبول برساند؛ اگر کنسولگری زوجین در آنکارا واقع شده باشد، در آن صورت این برگه ها باید به تایید وزارت امور خارجه در آنکار برسند.
مهم ترین نکته ای که توجه به آن در برگه گواهی ازدواج ضروری است، درج عبارت «مانعی برای ازدواج وجود ندارد» بجای ذکر عبارت «فرد مذکور مجرد می باشد» است؛ همچنین، توجه داشته باشید که هیچ گونه تاییدی در این خصوص از سوی کنسول های افتخاری (برای ازدواج با تبعه خارجی در ترکیه)، به عنوان تایید رسمی پذیرفته نمی شود.
آپوستیل در روند ازدواج با فرد خارجی
معنی لغوی «آپوستیل»، عبارت است از وضعیتی که در آن، یک سند تایید شده رسمی بین کشورهای طرفین توافق، در کشور مقابل نیز معتبر باشد. اگر کشور مبدا شخص خارجی (که قصد ازدواج با آن دارید)، در بین کشورهایی که ترکیه با آن ها توافقنامه آپوستیل دارد باشد، نیازی به تایید مدارکی که به صورت آپوستیل تایید شده اند، نیست.
چنانچه گواهی های ازدواج، وضعیت تاهل و تولد، به صورت آپوستیل تایید شده باشند، تنها با ترجمه رسمی در دفترخانه، دارای اعتبار در ترکیه خواهند بود. بدین ترتیب، عملیاتِ به تایید رساندن مدارک که در روند ازدواج با تبعه خارجی، اتلاف وقت مهمی به شمار می رفت، توسط آپوستیل کوتاه تر می شود. مهم ترین نکته قابل توجه وجود نوشته «Convention de La Haye du 5 Octobre 1961»، به زبان فرانسه در ابتدای تمام مدارک تایید شده و به شکل آپوستیل می باشد.
ازدواج دو فرد خارجی در ترکیه
هیچ حکمی در رابطه با ازدواج همه در فرانسه یا ایتالیا وجود ندارد. ازدواج دو فرد با تابعیت یکسان یا دو فرد با تابعیت متفاوت در ترکیه، امکان پذیر می باشد. در هر دو شرایط نیز، کافی است از نحوه روال کار اطلاع داشته باشید؛ لذا، آنچه باید از آن آگاه باشید و انجام بدهید، به شرح زیر است:
-
ازدواج دو فرد خارجی با تابعیت متفاوت
دو تبعه خارجی با تابعیت های مختلف در ترکیه، می توانند از سوی مسئول مجاز ازدواج، عقد نمایند. با توجه به تنظیم مقررات ازدواج، گواهی ازدواج باید شخصا از مقامات مرجع در کشور مبدا زوجین، اخذ شود؛ درصورت عدم امکان دریافت آن، مامورین مسئول در ازدواج می توانند این برگه را از طریق مدیریت کل امور جمعیت و شهروندی، درخواست نمایند.
همچنین، اگر دو فرد خارجی و با تابعیت های متفاوت قصد ازدواج در ترکیه را دارند، علاوه بر سند ازدواج ترکیه ای، می توانند درخواست یک سند ازدواج چند زبانه نیز داده تا برایشان صادر شود. اتباع خارجی با تابعیت متفاوت، چنانچه شهروند دولتی باشند که عضو کمیسیون بین المللی وضعیت مدنی است (International Commission on Civil Status - ICCS)، تعیین وضعیت شخصی آنها با پر کردن کارت مورد نیاز، جهت تایید محل تولد تبعه خارجی، به اداره امور جمعیت فرستاده می شود.
در ادامه این روند، یک نمونه از اعلامیه ازدواج اتباع خارجی (با تابعیت های مختلف)، که مجوز ازدواجشان توسط مقامات ترک تنظیم شده، برای مدیریت امنیت محلی که مجوز اقامتشان را از آنجا دریافت کرده اند و همچنین برای مدیریت کل امور جمعیت و شهروندی، فرستاده می شود.
-
ازدواج دو فرد با تابعیت یکسان
دو شهروند خارجی با تابعیت یکسان، می توانند توسط یک مقام مسئول در ترکیه ازدواج کنند و زوجین می بایست شخصا گواهی ازدواج را از مقامات مرجع، در کشور مبدا دریافت کنند. به خاطر داشته باشید، چنانچه نتوانید این مدارک را خودتان دریافت کنید، مامورین مسئول ازدواج می توانند از طریق مدیریت کل امور جمعیت و شهروندی، آن را اخذ نمایند. به علاوه، در صورت تمایل می توانید بعد دریافت سند ازدواج خود، درخواست یک سند ازدواج چند زبانه را نیز بدهید. چنانچه اتباع خارجی، شهروند دولتی باشند که عضو کمیسیون بین المللی وضعیت مدنی است، بعد پر شدن کارت مربوطه، تعیین وضعیت شخصی آنها با پر کردن کارت مورد نیاز، جهت تایید محل تولد تبعه خارجی، به اداره امور جمعیت فرستاده می شود.
در ادامه این روند، یک نمونه از اعلامیه ازدواج اتباع خارجی (با تابعیت های مختلف)، که مجوز ازدواجشان توسط مقامات ترک تنظیم شده، برای مدیریت امنیت محلی که مجوز
اقامتشان را از آنجا دریافت کرده اند و همچنین برای مدیریت کل امور جمعیت و شهروندی، فرستاده می شود.
[irp posts="22500" name="شرایط ازدواج خارجی ها در ترکیه"]
-
ازدواج با فرد پناهنده در ترکیه
درصورت تمایل به ازدواج با فردی که در حال حاضر بدون کشور است، یعنی پناهنده می باشد، روال کار بسیار سخت تر از ازدواج با یک تبعه خارجی خواهد بود. بمنظور قانونی تلقی شدن ازدواج با افراد پناهنده و پس از کنترل و بررسی وضعیت ثبت نام وی در کشور ترکیه، می توان «سند وضعیت تاهل» بعنوان یکی از مدارک اساسی مورد نیاز را از طریق ادارات جمعیتی، دریافت نمود. چنانچه تبعه خارجی هیچ گونه ثبت نامی انجام نداده باشد، در آن صورت نیز این مدرک از طریق بررسی پرونده تشکیل شده در هنگام ورود به کشور، از سوی مقامات امنیتی تامین می شود.
فرد پناهنده پس از به تایید رساندن مدرک «عدم ممانعت از ازدواج»، نخست باید این برگه را به تایید اداره امور حقوقی استان در فرمانداری رسانده و ۳ عدد کپی از آن را نیز تهیه کند. سپس با ترجمه گذرنامه توسط مترجم رسمی از طریق دفاتر رسمی، آن را تایید کرده و برای ازدواج درخواست دهد.
نکته مهم این که ضمن مراجعه، باید اصل گذرنامه و دو عدد کپی آن را نیز باید همراه داشته باشد. در ادامه، زوجین می بایست معاینات پزشکی سلامت را نیز به انجام رسانده و پس از پایان این مراحل، نهایتا باید با در دست داشتن سند ازدواج، کارت شناسایی خود را تجدید کنید.
امیدواریم این مقاله توانسته باشد به سوال های شما در رابطه با «آنچه برای ازدواج با تبعه خارجی نیاز است»، پاسخ داده باشیم.
منبع:
dugun.com